theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΘΕΜΑ 1ΟΝ:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

      Βεβαίως για τον Πολιτισμό έχουμε πλειστάκις αναφερθεί, αλλά πάλι θα το επαναλάβουμε,θα το βροντοφωνάξουμε ότι ο Πολιτισμός  αποτελεί την κορυφαία μορφή της ανθρώπινης δραστηριότητας. Όλα τα υπόλοιπα είναι το ζην, ο Πολιτισμός είναι για το ευ ζην ή καλλίτερα είναι το ευ ζην.   
Η Ζαχάρω, η πρωτεύουσα του δήμου μα ως προς τον πολιτισμό,  από παλιά φημιζόταν για τρία - τέσσερα πράγματα:
  • Τη Φιλαρμονική 
  • Τη Βιβλιοθήκη 
  • Τον Ολυμπιακό
  • Τον Βιολογικό καθαρισμό (1)
     Και τα τρία ανήκουν στην πολιτιστική σφαίρα, είναι βασικά στοιχεία του Πολιτισμού. Δυστυχώς όλοι οι δήμαρχοι μετά τον γιατρό τον Καραπαναγιώτη, ήσαν όλοι σκερβελέδες, ντενεκέδες ξεγάνωτοι, για να θυμηθούμε έναν καθηγητή μας στην πάλαι πότε αλλοτινή εποχή. Ο κ. Μένης, πρώτος ταβλούχος στου Κούκιου, αλλά ως εκεί και μη παρέκει. Ο Γιαννάκης Τάγαρης, έγινε δήμαρχος παρεμπιπτόντως  και έτσι παρέμεινε, ο δε τρίτος, ο Πανταζής ο πολυθρύλητος, όλα τα σφάζει  και όλα τα μαχαιρώνει και στην ουσία λόγια και φανφάρες λαϊκίστικης κοπής. Για τους αχυράνθρωπους τι να πούμε; Ούτε κουβέντα.  Όλοι λοιπόν αυτοί οι λεβέντες απέναντι στον Πολιτισμό κράτησαν μια στάση με κύρια χαρακτηριστικά την αδιαφορία, την έλλειψη παντελώς κανόνων αισθητικής μέχρι πλήρους άγνοιας, με αποτέλεσμα τον ευτελισμό ακόμη και της έννοιας του Πολιτισμού. 
     Σήμερα από εκείνες τις πολυσήμαντες δράσεις έχει την τιμητική του η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, καθότι είχε την πιο περίοπτη θέση στο χώρο της Ζαχάρως. Για 85 περίπου χρόνια διετέλεσε το κυριότερο πεδίο αναφοράς και συνάντησης της νεολαίας και πρόσφερε, εκτός των άλλων,  ακόμη και παιδεία. Δυστυχώς τώρα τελευταία, επί δημαρχίας και προεδρίας  Πανταζή ο Ολυμπιακός τετέλεσται, η μεγάλη του πορεία διεκόπη με δραματικό και αρκετά βίαιο και σκοτεινό τρόπο. Μα είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να έχει τόσο πολύ φαλιρίσει σε σημείο που να είναι μέσα τις 500.000 ευρώ περίπου, όπως λένε άνθρωποι που σχετικά γνωρίζουν; Είθε να βρεθεί μια φόρμουλα και ο Ολυμπιακός, αφού ξαποστάσει,ι  ξανά να τραβήξει προς τη ..δόξα!
     Στην όλη του πορεία πολλά παιδιά Ζαχαραϊκα αλλά και από τη γύρω περιοχή φόρεσαν και τίμησαν τη φανέλα του Ολυμπιακού, όπως και αυτοί οι ίδιοι τιμήθηκαν. Όμως μερικά άτομα συνεισέφεραν και από άλλα πόστα, εκείνα του παράγοντα και άλλα και από τα δύο, του παίκτη και του παράγοντα.Αποφεύγουμε να αναφέρουμε ονόματα, γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα ξεχάσουμε αρκετούς. Πάντως, κατά κοινή ομολογία το άτομο με τη μεγαλύτερη ανιδιοτελή προσφορά ήταν ο Κώστας ο Ζαχαρόπουλος. Δεξιός δεξιότατος και χουντικός αλλά η αλήθεια να λέγεται Ήταν μια μόνιμη και σταθερή αξία για τον Ολυμπιακό.
       Έτσι σήμερα φιλοξενούμε δυο από τα σημαντικότερα άτομα της ιστορίας του Ολυμπιακού, είτε σαν παίχτες, είτε σαν παράγοντες, εκλεγμένοι ή μη. Είναι ο Γιώργος ο Ζήρος και ο Τάκης ο Μπαγλάνης. Δείτε λοιπόν την αντιπαράθεση και τα συμπεράσματα δικά σας.
   
(1) Ναι-Ναι και για τις ξακουστές ντομάτες Ζαχάρως.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου