theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΈΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ 1)

         Επανερχόμαστε στο θέμα της ανάπλασης της νότιας εισόδου της Ζαχάρως καθότι στην τωρινή φάση αποτελεί το πρόβλημα που βράζει στην περιοχή. Οι έμποροι-ιδιοκτήτες που έντονα αντιδρούν ως άμεσα εμπλεκόμενοι είναι πάρα πολλοί κοντά στους 40. Επίσης όπως αναφέρθηκε αντιδρά και όλη η αντιπολίτευση. Όλοι αυτοί αντιδρούν όχι γιατί είναι εναντίον του έργου αλλά το προγραμματισμένο έργο έχει πολλές ατέλειες, τις εξής: 
  • Δεξιά και αριστερά της κύριας εθνικής οδού θα υπάρχουν τοιχία πλάτους 90 πόντους και ύψος 70 πόντους από τη μεριά της εθνικής οδού και κυμαινόμενο από 40-70 στην έξω πλευρά, ανάλογα την κατηφοριά του δρόμου (1). Επομένως μια και στην Εθνική δεν επιτρέπονται ελεγχόμενες διαβάσεις αυτά τα τοιχώματα θα κόψουν την περιοχή στα δύο.
  • Δεν έχει γίνει μέριμνα για τα όμβρια με την δημιουργία ρείθρων και στις δύο πλευρές του κεντρικού δρόμου.

Στις παρακάτω φωτογραφίες-σχέδια α,β  είναι η αμφισβητούμενη μελέτη για την περιβόητη ανάπλαση. Όπως βλέπεται δημιουργούνται τρεις (3) δρόμοι. Ο κεντρικός, πλάτους 10 m και δύο παράπλευροι εκατέρωθεν, πλάτους 3,5 m. Μεταξύ του κεντρικού και των παράπλευρων θα υπάρχουν τα συνεχή τοιχία (90χ40-70)  που καταγγέλλονται. Στην εξωτερική πλευρά των παράπλευρων θα υπάρχει διάζωμα πάρκινγκ πλάτους 2,5 m  με 1 και 2 ελεύθερες διαβάσεις αντιστοίχως  όπως φαίνεται στο α σχέδιο. Λοιπόν ο ανατολικός παράπλευρος (προς τον Κάπο) θα έχει μήκος 170 μέτρα και θα αρχίζει από τη διασταύρωση της Αρήνης (εκεί που αράζουν τα ταξί) μέχρι του Χαβάνα και ο δυτικός (προς τον Κλημαντήρη) θα έχει μήκος 190 μέτρα και θα αρχίζει 30 μέτρα από την κεντρική διασταύρωση(πλάτανο). Πρέπει να τονίσουμε ότι τα ένοχα τοιχία θα καλύπτονται κυβόλιθους και κατά διαστήματα θα υπάρχουν σχηματισμοί με χώμα για λουλούδια (σχέδιο δ).   

    Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 11 Απριλίου (κλικ ΕΔΩ) το δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση με 11-10 το έργο να συνεχισθεί όπως έχει, χωρίς τις αναγκαίες τροποποιήσεις που επισημάνθηκαν από την αρχή. Έτσι η ίδια μελέτη την ξαναέφεραν στο προσκήνιο. Οι ίδιοι δε διαμαρτύρονται δημοσίως, όπως ο πρόεδρος του Δ.Σ, Νίκος Χαραλαμπόπουλος στο Ιόνιο FM, ότι είναι κρίμα να μην χρηματοδοτηθεί το έργο λόγω μη πλήρους φακέλου. Αλήθεια σε αυτή τη δυσάρεστη περίπτωση ποιοι ευθύνονται; Δεν φταίνε οι ίδιοι που είναι ανίκανοι να καταθέσουν ένα σωστό φάκελο αν και είχαν τόσο καιρό από το 2004; Δεν βλέπετε πόσα και τι ακυρώνονται από την περιφέρεια;   
    Στην άλλη περίπτωση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι δεν έρχονται σε διαβούλευση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και το έργο να γίνει σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια; Δεν είναι κρίμα να γίνει ένα έργο που δεν θα είναι λειτουργικό για τους πολίτες;Δεν βλέπουν τον κίνδυνο να πάνε τα χρήματα πεταμένα;
Θα ακολουθήσουν οι απόψεις του Γιώργου Κλημαντήρη που εκπροσωπεί τους 40 διαμαρτυρόμενους εμπόρους (2), οι θέσεις του Αλεξανδρόπουλου και του Αγραπιδά.
(1,2) Δεν σας κρύβω ότι έμεινα κατάπληκτος από την όλη τοποθέτηση στην προηγούμενη ανάρτηση της 15 Νοεμβρίου (κλικ ΕΔΩ) του Αργύρη, πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου. Μα είναι δυνατόν να  είναι βασιλικότερος του βασιλέως από την ίδια τη δημοτική αρχή; Καταφέρεται με πάθος και μιλά για καμιά δεκαριά εμπόρους που αντιδρούν ενώ οι έμποροι που είναι μάλιστα και ιδιοκτήτες οι ίδιοι των εκμεταλλεύσεων  είναι περί τους σαράντα. Είναι λάβρος υπέρ της πραγματοποίησης της ανάπλασης, όπως ακριβώς έχει και υποστηρίζει με θέρμη ότι και οι δύο λόγοι για τους οποίους υπάρχει σοβαρή αντίδραση από όλα τα υπόλοιπα μέρη στην ουσία δεν στέκουν. Για τα όμβρια νερά υπάρχει λέει σχέδιο και το ύψος των τοιχωμάτων είναι παντού 40 πόντοι. Το άκρον άωτον ήταν που υποστήριξε ότι σε όλο το μήκος της ανάπλασης θα υπάρχουν 2 διαβάσεις. Το μόνο που δεν καθόρισε εάν θα μπουν και φανάρια. Αργύρη να με συμπαθάς αλλά όλα όσα ισχυρίζεσαι είναι ...αρλούμπες. Εάν προσέξεις τα σχέδια αυτός ο χαρακτηρισμός, είναι ......λίαν κοσμίως.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου