theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΟΥ


      Με χαρά και μεγάλη ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι πριν μια βδομάδα περίπου στις 4 του μήνα διεξήχθησαν εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Γιαννιτσοχωρίου με τη συμμετοχή 75 ατόμων. Εξελέγησαν, όπως είχε αποφασισθεί εκ των προτέρων,  επτά (7) γυναίκες με τους τους κάτωθι ψήφους η καθεμιά. Μάλιστα χθες το βράδυ  συγκροτήθηκαν σε σώμα, το  Διοικητικό Συμβούλιο  ως εξής:  
Πρόεδρος     : Ντιάνα Μανουσοπούλου  (ψήφ. 62)
Αντι/δρος      : Σία Τριγάζη                       ( "     55)
Γενικ. Γραμ. : Κανέλα Παπαλεξοπούλου ( "     34)
  Ειδικ.  Γραμ. : Ηρώ Κωσταντοπούλου   ( "     35)
      Ταμίας      : Βάσω Λαμπροπούλου    ( "     35)
      Μέλος       : Πένη Καλογεροπούλου   ( "    35)
 Μέλος    : Βάσω Παπακυριακοπούλου   ( "     35)
Σημειωτέον στην πρώτη τους συνεδρίαση αποφασίσθηκε, μετά την συγκατάθεση του Τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου, πλέον το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ να ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο. 
ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ!!!
     Από τη μεριά μας, συγχαίρουμε  όλες τις κυρίες του Δ.Σ και ευχόμαστε  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο ωραίο τους έργο. Τονίζουμε δε ότι ΠΑΝΤΑ τούτο το βήμα-Blog  όχι μόνο θα είναι ανοικτό για οτιδήποτε, όπως σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου, αλλά θα είναι αρωγός  και συμπαραστάτης όπου δει. Εργαζόμαστε όλοι και όλες για το ζην από ανάγκη, για το ευ ζην όμως έχουμε καθήκον να παλέψουμε. Περισσότερο σε  αυτές τις δύσκολες εποχές στα χωριά μας που διψάνε για ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!!  

Στη συνέχεια  ακολουθεί    ένα ενδιαφέρον κείμενο
με λόγια απλά και σταράτα από τον σεβαστό
συμπατριώτη  και φίλο Θανάση Παθεοδώρου
Αθήνα 8 Νοε 2012
      Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκα ότι την προηγούμενη Κυριακή 4 του μηνός έγιναν εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γιαννιτσοχωρίου (ΠΓΣ), ικανοποίηση που έγινε ακόμα μεγαλύτερη λόγω της πολύ καλής συμμετοχής (γύρω στα 70 άτομα) στις σχετικές αρχαιρεσίες.
    Όπως ενημερώθηκα, εκλέχτηκαν 7 γυναίκες οι οποίες άπασες χαίρουν μεγάλης εκτίμησης και διακρίνονται για το ζήλο και τις ικανότητές τους.
Το ανωτέρω γεγονός αποτελεί απόδειξη ότι ο πολιτισμός και το ενδιαφέρον για τα κοινά στο χωριό μας είναι ακόμα ζωντανά και δεν ισοπεδώθηκαν από την πρωτοφανή καταστρεπτική οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική κρίση που μαστίζει την χώρα μας.
Παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκαν από την σχετική διαδικασία οι άνδρες υποψήφιοι, λες και ο πολιτισμός αποτελεί προνόμιο μόνο των γυναικών, χαιρετίζω θερμά την εκλογή του νέου Δ.Σ. και εύχομαι σε όλες τις κυρίες καλή δύναμη.
      Με την ευκαιρία θέλω να θέσω υπόψη του νέου Δ.Σ. τα παρακάτω θέματα – ζητήματα:
  1.  Πολιτισμός χωρίς ποιότητα ζωής δεν νοείται. Κατά συνέπεια ποια είναι η θέση του νέου Δ.Σ. στο θέμα των αποβλήτων στο χωριό μας;
  2.  Πολιτισμός χωρίς προστασία του περιβάλλοντος δεν νοείται. Μήπως επομένως ο ΠΓΣ πρέπει να μετατραπεί και σε περιβαλλοντικό με σχετική τροποποίηση του καταστατικού του ώστε να αποτελέσει ανάχωμα στις εγκληματικές πράξεις καταστροφής κάθε φυσικής ομορφιάς που υπάρχει στο χωριό μας (ποτάμι, παράλιο δάσος κλπ);
  3.  Πολιτισμός δεν είναι όταν το λαογραφικό μουσείο που με τόσο κόπο ιδρύθηκε από κάποιες κυρίες που αξίζουν συγχαρητηρίων δεν είναι επισκέψιμο ούτε μια φορά την εβδομάδα το καλοκαίρι τουλάχιστον.
  4.  Πολιτισμός δεν είναι το είδος των εκδηλώσεων που γίνονται κάθε καλοκαίρι στο χωριό μας. Αυτό μπορεί να είναι αποδεκτό ως μία κοινωνική εκδήλωση αλλά όχι ως πολιτιστική, αφού τα σκυλοτράγουδα, οι αμανέδες και τα τσιφτετέλια δυστυχώς δεν προάγουν τον πολιτισμό μας. Προχωρήστε λοιπόν σε αναβάθμιση αυτής της εκδήλωσης.
  5.  Δώστε ιδιαίτερη σημασία στα παιδιά και στην αγωγή τους, γιατί αυτά αποτελούν το μέλλον του τόπου μας και της πατρίδας μας. Σε συνεργασία με τις δασκάλες τους οργανώστε εκδηλώσεις, ομιλίες, επισκέψεις με σκοπό τη βελτίωση της παιδείας τους.
  6. Καλλιεργήστε την κοινωνικότητα μεταξύ των συμπατριωτών μας και με σας μπροστινές και φωτεινό παράδειγμα, διδάξτε τους ότι εκτός από τους εαυτούς τους, πρέπει να αγαπούν και αυτό το χωριό που είναι η κοιτίδα μας, προστατεύοντας και διαφυλάσσοντας ότι ωραίο διαθέτει και όχι «ξεμπουτουλώνοντας» πότε τα ψάρια και πότε τα πεύκα του παράλιου δάσους.

     Καλή επιτυχία κυρίες. Δηλώνω αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο σας, εάν και όποτε μου ζητηθεί, με στόχο πάντα το καλό και την πρόοδο του χωριού μας.
Θανάσης Παπαθεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου