theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Εγκαίνια του εθνικού σταδίου Ζαχάρως από το Ασλανίδη αλλά και ο Βιολογικός Καθαρισμός του Καραπαναγιώτη

         
Τα περισσότερα στοιχεία για την ανάρτηση μας 
τα   έδωσε  ο  φίλος  Αριστείδης Αβραμόπουλος.
        Το "μεγάλο"  έργο που έκανε η Χούντα στην περιοχή μας ήταν το Εθνικό Στάδιο Ζαχάρως στο  οποίο είχε επενδύσει πολλά και διάφορα σχέδια, που όμως έμειναν στα χαρτιά, αμανάτι όπως λένε....Το  γιγάντιο και αλλοπρόσαλλο αυτό  προϊόν ήταν της ίδιας νοοτροπίας με τα έργα του σοσιαλιστικού ρεαλισμού στην πάλαι πότε Σοβιετία και έγινε επί δημαρχίας του Γιάννη Καραπαναγιώτη. (1).Τότε βεβαίως το έργο ήταν οξύμωρο με το μέγεθος της Ζαχάρως, αφού τέτοιο στάδιο δεν υπήρχε καν στην Ηλεία, αλλά έγινε γιατί έβαλε όχι το ένα χέρι του αλλά και τα δύο ο Δ/ντής στη Γραμματεία Αθλητισμού που ήταν Ζαχαραίος (2).Ήταν στα πλαίσια του εθνικού πιστεύω: Κάθε πόλη και στάδιο ...επί χούντας που αργότερα επί Πασοκ μετεξελίχθηκε σε κάθε χωριό και συνεταιρισμός.
     Το πιο σπουδαίο αλλά και πρωτοποριακό έργο στη χώρα ήταν ο Βιολογικός Καθαρισμός  που έγινε λίγο αργότερα, πάλι  από τον δήμαρχο Καραπαναγιώτη. Όμως έχουν περάσει από τότε 40 χρόνια περίπου οπότε, εκτός πια, που είναι ξεπερασμένος, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των αστικών λυμάτων της Ζαχάρως. Για την ευκαιρία που δόθηκε στο πιάτο το 2007 και 2009 από τα ΕΛΠΕ Α.Ε  με τη δωρεά του σεβαστού ύψους των 4,5 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση και επέκταση που τελικά όλα δείχνουν ότι την έφαγε η μαρμάγκα λόγω ανικανότητας της δημοτικής μας αρχής, νομίζουμε ότι έχετε αρκετά ενημερωθεί καθότι έχουν γίνει τελευταία ουκ ολίγες σχετικές αναρτήσεις. 
   Όμως το σπουδαίο το έχουμε αφήσει τελευταίο. Κάνοντας κλικ ΕΔΩ πολλοί θα αναλογιστείτε εκείνες τις στιγμές αντικρίζοντας τους εαυτούς σας ή τους γονείς σας, που πολλοί αλαλάζουν από εθνικό παλμό. Είναι τα εγκαίνια του Εθνικού Σταδίου (3) Ζαχάρως από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Κωνσταντίνο Ασλανίδη, στο πλαίσιο των οποίων διεξάγονται αγώνες στίβου, πάλης και φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Ολυμπιακού και Καλαμάτας.

(1) Μάλιστα ο μεγάλος χώρος που έγινε το στάδιο ήταν δωρεά του αδελφού του Δημάρχου Λάκη Καραπαναγιώτη. Αλλά και ο Βιολγικός Καθαρισμός  έγινε στην ίδια δωρεά. Πρέπει να καταθέσουμε ότι από μαρτυρίες των Ζαχαραίων ( κανείς δεν υποστηρίζει το αντίθετο) ο Δήμαρχος Καραπαναγιώτης ήταν πανάξιος και ο μόνος Δήμαρχος με οράματα. (για αυτό το λόγο το δέλτα το γράφουμε με κεφαλαίο γιατί του αξίζει και με το παραπάνω).
Ελπίζουμε δε στο μέλλον να κάνουμε ένα ειδικό αφιέρωμα προς τιμή του.
(2) Ο Σπύρος Κριτσέλης, μηχανολόγος και αδελφός του Μένη, του μετέπειτα δήμαρχου ..του ταβλιού. 
(3) Οι προδιαγραφές ήταν για 20.000 θεατές,αίθουσες, μπαρ, αποδυτήρια κτ.λ.Σαν το νοικοκύρη που έχει τρεις κότες και δέκα φωλιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου