theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΗΧΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ

Στο χωριό όπως και σε όλη τη χώρα η  ζωή  έχει  γίνει  πολύ  δύσκολη. Οι συνθήκες  συνεχώς  χειροτερεύουν. Οι  κόποι  και οι μόχθοι μεγαλώνουν ματαίως... Όμως αυτά δεν είναι αιτία της παντελούς έλλειψης της αλληλεγγύης και της αγάπης μεταξύ τους; Αλί και τρισαλί. Πλέον στις  ψυχές  βασιλεύει η απονιά, η σκληρότητα   και η αναλγησία.Αγαπώ  το χωριό  μου και όλους τους κατοίκους και αυτός είναι  ο λόγος  που  τα   φωνάζω δυνατά. Διαβάστε  τα  παρακάτω και κρίνετε  μόνοι σας. 

            Στις 15 αυτού του μήνα, ένας ανώνυμος Γιαννιτσοχωρίτης μας έστειλε το εξής σχόλιο,το οποίο και τότε δημοσιεύθηκε:
     "Ο καλυτερος πολιτιστικος συλλογος ειναι η εκκλησια του Γιαννιτσοχωριου. Κατα την προσφατη διανομη τροφιμων που σημειωτεον είναι δωρεα απο την Ε.Ε και οχι απο την εκκλησια τα πρωτοπαλικαρα του παπανικου Φωτης Νικολοπουλος Γιαννης Αντωνόπουλοσ και ο ιδιος ο πατερ άκουσον άκουσον κρατουσαν ενα κιλο για τα μεταφορικά.Οταν η θυγατερα του ενος διαλαλουσε ότι αυτή πηρε τα διπλασια. Ηδη ενημερωθηκε ο Εισαγγελέας γιατι η πράξη θεωρείται κλοπη.Αίσχος. Η Προεδρός σας του πολιτιστικού που είναι και ψάλτης τι λέει .Επεται συνέχεια..
            Εμείς την ίδια μέρα απαντήσαμε ως εξής: 
     "Έμεινα εμβρόντητος με το παραπάνω σχόλιο. Όχι ότι δεν ξέρουμε τι άντρο είναι η εκκλησία στα χωριό μας και τι είδους άτομα την έχουν πλαισιώσει, αλλά επουδενί περίμενα ότι και φέτος για το ίδιο θέμα θα συμβούν τέτοια παρατράγουδα. Πέρυσι λοιπόν έτριξα τα δόντια στους ιερείς και φαρισαίους, αλλά όπως αποδείχθηκε έκανα λάθος. Έπρεπε να τους πάω στον εισαγγελέα, αλλά είπα ….άει στο διάτανο και να που τώρα συμβαίνουν χειρότερα. Έτσι χίλια μπράβο σε αυτούς που το έκαναν , αλλά γιατί τέτοια ανωνυμία. Ας είναι… Περισσότερα για το θέμα σε προσεχή ανάρτηση μια και η …μπόχα έχει εξαπλωθεί παντού…"

           Ιδού λοιπόν όλα τα καθέκαστα, ....η μπόχα:
         Σύμφωνα με το 807/2010 Κανονισμό (ΕΕ) της Επιτροπής  εξεδόθη η 22830/2011 η Κοινή Υπουργική Απόφαση: "Καθορισμός κριτηρίων επιλεξιμότητας δικαιούχων δωρεάν διανομής τροφίμων από τα κοινοτικά αποθέματα της παρέμβασης" Στο άρθρο 1 λοιπόν δικαιούχοι της δωρεάς αποκλειστικά και μόνο ορίζονται άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας που διανέμουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα. Ως άποροι θεωρούνται αυτοί που έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι και 12000 ευρώ, προαυξανόμενο κατά 30-40  % αναλόγως τη σύζυγο και τα παιδιά.
Τα παρεμβατικά τρόφιμα κατανέμονται στους φορείς υλοποίησης και μέσω αυτών εντελώς δωρεάν στους άπορους.Φορείς υλοποίησης ορίζονται α)Φιλανθρωπικά ιδρύματα, β) Μητροπόλεις γ) διάφοροι σύλλογοι, όπως: παλιννοστούντων  πολυτέκνων, τριτέκνων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, πασχόντων και δ) σύλλογοι αθίγγανων.Σαφώς εντέλλεται ότι τα προς διανομή τρόφιμα υπολογίζονται ανά οικογένεια, λαμβάνοντας υπόψη το αριθμό των μελών τους.
         Στην περιοχή μας φορέας υλοποίησης ανέλαβε η Μητρόπολη Κυπαρισσίας και τη διανομή στο χωριό η Εκκλησία (παπάς, νεοκόρος, εκκλησιαστική επιτροπή και το... συναπάντημα (κλικ ΕΔΩ).    
          Αντί λοιπόν η εκκλησία στο χωριό να τα διανείμει με σωστό και δίκαιο τρόπο ακούστε τι έκανε;
  • Η διανομή δεν ήταν η ίδια για όλους τους δικαιούχους. Αντί να δώσουν 7 κιλά μακαρόνια ή ρύζι σε κάθε δικαιούχο αλλού έδιναν 5 κι αλλού 6 κιλά. Υποστήριζαν ότι κρατούν το ένα κιλό για τα έξοδα μεταφοράς...
  • Δεν έδωσαν ούτε ένα κιλό στους τσιγγάνους, περίπου 30-40 άτομα, που είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια συγχωριανοί μας γραμμένοι κανονικά στο δημοτολόγιο.
  • Ομοίως δεν μοίρασαν στους ξένους μετανάστες, συγχωριανούς πλέον, εκτός σε μερικές οικογένειες και σε αυτές λιγότερα  Στους κακόμοιρους Πακιστανούς και τους μαύρους που αρκετοί δουλεύουν στα χωράφια αρκετό καιρό, δεν καταδέχτηκαν καν.. Και σκυλιά να ήταν κάτι θα τους πρόσφεραν ....
  • Το 1 ή 2 κιλά που κρατούσαν, δήθεν για μεταφορικά έξοδα, ή τα μοίρασαν μεταξύ τους (δες το πρώτο σχόλιο) ή τα έστειλαν πεσκέσια για να βουλώσουν στόματα. Μακάρι να τα κρατούσαν και να τα έδιναν στους αναξιοπαθούντες και φτωχαδάκια που έχουν πραγματική ανάγκη και δεν έκαναν αίτηση για αντικειμενικούς λόγους.
  • Πέρυσι δε που έγιναν οι αιτήσεις τα ...πρωτοπαλίκαρα έπαιρναν από τον κάθε αιτούντα 5 ή 10 ολοστρόγγυλα ευρουλάκια για τα έξοδα τάχα της αίτησης. Κατανοητόν; Αυτό δεν είναι κλοπή;
        Καταφέρομαι και στους κατοίκους γιατί πολλοί όχι μόνο αποδέχθηκαν αυτή την αδικία, τη λαμογιά αλλά και την δικαιολόγησαν και μάλιστα μπροστά μου, με το επιχείρημα ότι οι τσιγγάνοι και οι ξένοι μετανάστες δεν πήραν τίποτα γιατί δεν έκαναν αιτήσεις. Μάλιστα, αυτοί οι τύποι  είναι χριστιανοί και κάθε Κυριακή πηγαίνουν στην εκκλησία. Δεν ντρέπονται καλύτερα!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
(1) Αφού τη διαδικασία των αιτήσεων τη διεκπεραίωσε ο νεοκόρος γιατί δεν έκανε και στους άλλους. Μήπως γιατί δεν θα ελάμβανε το ...αντίτιμο;
(2) Τις αιτήσεις να ενδιαφερθούν οι συλλογικοί φορείς (φέτος γεννήθηκαν) ή εθελοντές ή ακόμα και οι κομματικές οργανώσεις. Το ανέφερα σε κάποιον του ΚΚΕ και πήγε να με φάει....
(3) Πέρυσι, που ήταν ή πρώτη χρονιά έγιναν περίπου τα ίδια και αυτό που αναφέρεται στο δεύτερο σχόλιο στην αρχή "έτριξα τα δόντια.."  πράγματι πήρα το Παπανίκο τηλέφωνο και τον νεωκόρο και τους ανέφερα όλα τα περί ατασθαλιών, επίσης τα ανέφερα στη Μητρόπολη αλλά δυστυχώς δεν προχώρησα παρακάτω. Τις απαντήσεις τους τις θυμάμαι ακόμη. Περιβολι...
(4) Σύμφωνα δε με μαρτυρία της προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου, πέρυσι πολλές αιτήσεις τις διεκπεραίωσε ή ίδια χωρίς να ξέρει ότι ο άλλος τα τσέπωνε και με ...ευλογίες μάλιστα. Ευχάριστο είναι ότι στη νέα χρονιά θα φροντίσει ο πολιτιστικός σύλλογος να κάνει αιτήσεις για αυτούς που δεν μπορούν ή δεν ενημερώθηκαν.
ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου