theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ...

Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ' αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου.
Η απεργία αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών γενικά συμφερόντων των εργαζομένων. Απαγορεύεται η απεργία με οποιαδήποτε μορφή στους δικαστικούς λειτουργούς και σ' αυτούς που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας. Το δικαίωμα των υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και του προσωπικού των κάθε μορφής επιχειρήσεων δημόσιου χαρακτήρα ή κοινής ωφέλειας, που η λειτουργία τους έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, υπόκειται στους συγκεκριμένους περιορισμούς του νόμου που το ρυθμίζει. Οι περιορισμοί αυτοί δεν μπορούν να φθάνουν έως την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας ή την παρεμπόδιση της νόμιμης άσκησής του.
*************************************

2. ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ

«Δεν δεχόμεθα μαθήματα πατριωτισμού από κανένα!
Η διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων δεν έχει αντισυνταγματικό χαρακτήρα, αφού δια μέσου αυτού, οι δικαστές κατατείνουν στην προστασία της δικαστικής ανεξαρτησίας και την εξασφάλιση εφαρμογής των διατάξεων των άρθρων 87 και 88 του Συντάγματος, οι οποίες σαφώς παραβιάζονται. Οι παραβιάσεις αυτές  θέτουν σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης με τις υπερβολικές μειώσεις, οι οποίες επιβληθήκαν στις αποδοχές τους (υπερβαίνουν το 50%), που είναι οι μεγαλύτερες μειώσεις σε ολόκληρο το Δημόσιο τομέα».

 Βασιλική Θάνου, αρεοπαγίτης ,πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
 ******************************
3. ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ...

 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

H απεργία των δικαστικών
1. Kύριε διευθυντά
Kατά το άρθρο 23 παράγραφος 2 εδάφιο 2 του Συντάγματος, «Aπαγορεύεται η απεργία με οποιαδήποτε μορφή στους δικαστικούς λειτουργούς και σ’ αυτούς που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας». Δικαστικός και εισαγγελικός λειτουργός που πραγματοποιεί στάσεις εργασίας, που αποτελούν και αυτές «απεργία», όπως έχει δεχθεί και η Oλομέλεια του Aρείου Πάγου, παραβιάζει τη συνταγματική αυτή διάταξη, διαπράττει το ποινικό αδίκημα της παραβάσεως καθήκοντος το οποίο, σύμφωνα με το άρθρο 259 του Ποινικού Kώδικα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και υποπίπτει σε βαρύτατο πειθαρχικό παράπτωμα που συνεπάγεται την παραπομπή του στην Oλομέλεια του Aρείου Πάγου με το ερώτημα της απολύσεως.
Δικαστικές Eνώσεις που αποφασίζουν την κάθοδο των μελών τους σε απεργία εκτρέπονται σε παράνομες πράξεις και διαλύονται, σύμφωνα με το άρθρο 105 παράγραφος 3 του Aστικού Kώδικα κατά το οποίο το σωματείο διαλύεται και αν η λειτουργία του έχει καταστεί παράνομη ή αντίθετη προς τη δημόσια τάξη.
Eυαγγελος Aνδριανος / Eπίτιμος αρεοπαγίτης
*****************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου