theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΥΑΖ {ΙΙ} από (ΙΙΙ)

        ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΌ ΛΙΟΣΤΑΣΙ
 Το χωριό λοιπόν (1),  πολλές φορές αργά το απόγευμα έμενε χωρίς νερό.Ρε τι διάβολο συμβαίνει,  γιατί η δεξαμενή αδειάζει τόσο γρήγορα, έψαχναν όλοι της κοινότητας αλλά μέχρι εκεί..... Ήταν φως φανάρι ότι κάπου υπήρχε μεγάλη διαρροή από το περιφερειακό δύκτιο΄. Πού όμως δεν μπορούσαν να  εντοπίσουν το σημείο. Ώσπου έπεσε το καρφί και μάλιστα από συγγενή του τζαναμπέτη. Ο ..τάδε κάθε λίγο και λιγάκι πότιζε τις ελιές από το δίκτυο ύδρευσης κρυφίως και δολίως.  
Οι δυο παρακείμενες φωτογραφίες είναι βγαλμένες την ίδια ώρα σε γειτονικά λιοστάσια. Με μια ματιά φαίνεται η διαφορά. Τα πράσινα χορτάρια είναι μάρτυρες της αλήθειας.
Αμέσως λοιπόν ο τοπικός πρόεδρος ενημερώνει τη ΔΕΥΑΖ και μάλιστα τον διευθυντή  της τεχνικής υπηρεσίας, ο οποίος πράγματι σπεύδει και βουλώνει, κλείνει την παράνομη τρύπα στον αγωγό. Αμέσως η κατάσταση στο χωριό ομαλοποιήθηκε εντελώς
 Να όμως που υπήρξε παρέμβαση εκ των άνωθεν, από τον υψηλά ιστάμενο, οπότε η τρύπα ξανάνοιξε, η διαρροή συνεχίσθηκε και το ακριβό ύδωρ ρέει άφθονο και μάλιστα γάργαρο. Οπότε η παράνομη ιστορία ίσως συνεχίζεται.... με την εξής διαφορά. Το νερό κόβεται πάλι, όχι όμως σε όλο το χωριό αλλά σε καμιά 15αριά σπίτια που είναι προς την ίδια πλευρά με το αμαρτωλό  λιοστάσι και αυτό γιατί σε κάθε διακλάδωση του αγωγού έχουν τοποθετηθεί βάνες. 
Ψήφοι είναι αυτοί και μάλιστα δέκα πέντε  με είκοσι τον αριθμό.
 Τι άλλο να πούμε; Απλώς να κάνουμε μια έκκληση στον αγαπητό τωρινό πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ: 
     Κύριε Γκόγκα, αν δεν ξέρεις την περίπτωση, για ρώτησε το κ. Μακρυγιάννη,   διευθυντή  της τεχνικής  υπηρεσίας της ΔΕΥΑΖ κι αν δεν είναι έτσι όπως τα γράφω, τότε να με ...σουβλίσεις. Βεβαίως η αρχή τη ιστορίας διαδραματίστηκε προ Γκόγκα αλλά δεν γνωρίζω εάν συνεχίζεται  η εκροή..... 

(1) Είναι ένα από τα παραλιακά χωριά. Ποιο ακριβώς δεν έχει καμία σημασία γιατί αυτό το πρόβλημα -είμαι σίγουρος- ότι συμβαίνει σε ολόκληρο το δήμο, καθότι το ψηφοθηρικό σύστημα ζει και βασιλεύει παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου