theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

          Oταν έγραφα και σε αυτό το ιστολόγιο αλλά και στο άλλο τοπικό ιστολόγιο σχετικά με την έκπτωση του Πανταζή από το αξίωμα του δημάρχου υπερασπιζόμενος ότι αυτή η καταδίκη του τον καθιστά πλέον επικίνδυνο για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για το συμφέρον του δήμου,δέχθηκα πολλές επιθέσεις υποστηρικτών του διατείνοντας το επιχείρημα και τη σαχλή δικαιολογία «δεν έκανε και κανένα έγκλημα,φτωχά παιδιά έβαλε σε μια θέση για να φάνε ένα κοματι ψωμί και δεν είχε κανένα όφελος από αυτό».
        Με τη τωρινή καταδίκη κακουργηματικού χαρακτήρα πείσθηκαν πλέον για το ποιόν του χαρακτήρα του Πανταζή και των συνεργατών του?

Πείσθηκαν πλέον ότι καθίστανται επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον και για το συμφέρον του Δήμου και ότι η παρουσία του Πανταζή αν και έκπτωτος στο δήμο δημιουργεί υπόνοιες διαφθοράς?
      Γνωρίζουν τι σημαίνει καταδίκη εξαιτίας της παράβασης των όρων της απευθείας ανάθεσης έργων και γιατί ο νομος αποδίδει σε αυτή την παράβαση κακουργηματικό χαρακτήρα?
   Είναι προφανές ακόμη και στους διαθέτοντες ελάχιστο μυαλό,ότι αποδίδει κακουργηματικό χαρακτήρα και τιμωρείται διότι παραβιάζει τους όρους της διαφάνειας εκτέλεσης των εργών και υποκρύπτει συναλλαγή διαφθοράς σε βάρος του δήμου και κατεπέκατασιν των δημοτών.
      Και δεν έγινε μόνο μια φορά,ώστε να δικαιολογηθεί ότι καποιο λάθος εγινε ρε αδελφέ η υπήρχε μια εκτακτη ανάγκη η οποία επρεπε να ικανοποιηθεί άμεσα.Η παράβαση αυτή έγινε κατ’εξακολουθησιν που σημαίνει ότι κάποιοι επωφελούνται συστηματικά από αυτό.Αλλα και αν δεν είναι ετσι τίποτε δεν μπορεί να αποδείξει το αντίθετο.Δεν υπάρχουν προσφορές ώστε να επιλεγεί με διαφάνεια η περισσότερο συμφέρουσα προσφορά.
           Ακόμη και σήμερα εξακολουθουν να το κάνουν όταν κατατμίζουν ένα μεγαλο εργο σε μικρότερα κομάτια ώστε να έχουν την ευχέρεια της απευθείας ανάθεσης.
Καταλαβαίνετε κύριοι γιατί η Ελλάδα και κατεπέκτασιν ο Δήμος παει κατά διαόλου?
Και την ευθύνη την εχουμε όλοι εμείς που συνεχίζουμε να τους ανεχόμαστε.
        Την ευθύνη την έχει και η αντιπολίτευση του Δήμου που ανέχεται την παρουσία του στο δημοτικό κατάστημα για να κινεί τα νήματα αν και έκπτωτος της λειτουργίας του δήμου 
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 
 "ΚΡΑΥΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ"

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ


Κι εμείς ρε γαμώτο προσπαθούμε επί ένα χρόνο να μάθουμε μπαγλαμαδάκι κι είμαστε ακόμα στο ντριν ντριν.!!!Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Πάτρα: Δεκάμηνη φυλάκιση στον πρώην δήμαρχο Ζαχάρως

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ

Καταδικάστηκε γιατί προέβαινε σε απευθείας αναθέσεις έργων κατ' εξακολούθηση


 Σε δέκα μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο τότε δήμαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας του 2004-2008 προέβαινε σε απευθείας αναθέσεις έργων κατ' εξακολούθηση.
Blog: αφιερωμένο εξαιρετικά στα 2/3 του τιμ του ιατρείου της ΦΙΓΑΛΕΊΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ {Η Ζούρτσα και τα περίχωρα ερωτουν και καταγγέλουν....}

          28/3/2012         
 Αποκαλύφθηκε η υποκρισία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ζαχάρως.Τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους.

           Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε πριν λίγες ημέρες, στις 22 Μαρτίου 2012, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, να μην κατασκευαστή το Έργο «Ασφαλτοστρώσεις Φασκομηλιά- Κρύα Βρύση- Κοκκινόραχη – Δάφνες – Κοκκινόραχη – Νέδα» και να διαλυθεί η σύμβαση με τον εργολάβο. 
Αφού ο συγκεκριμένος εργολάβος ζήτησε τη διάλυση της σύμβασης, η μείζων αντιπολίτευση, έθεσε σε ψηφοφορία την πρόταση, για διάλυση της σύμβασης και άμεση επαναδημοπράτηση του ίδιου έργου Ασφαλτοστρώσεις Φασκομηλιά- Κρύα Βρύση- Κοκκινόραχη – Δάφνες – Κοκκινόραχη – Νέδα. 

        Άλλα όμως ήταν τα σχέδια της δημοτικής αρχής και των παραγόντων της στη Ζούρτσα.Είχαν αποφασίσει τα 156.000 ευρώ από την μη κατασκευή του έργου αυτού, να τα δώσουν για την κατασκευή: 
         1] της Εσωτερικής αγροτικής οδοποιίας της Άνω Φιγαλείας και την Τσιμεντόστρωση του δρόμου της Άνω Φιγαλείας προς τους καταρράκτες της Νέδα και
          2] την κατασκευή του έργου Εσωτερική – αγροτική οδοποιία Στομίου – Τσιμεντόστρωση δρόμου από Στόμιο προς Νεκροταφείο Στομίου, θέματα που ακολουθούσαν αμέσως μετά στην Ημερήσια Διάταξη.
         Η μείζων αντιπολίτευση επέμενε και ζήτησε την κατασκευή και των τριών έργων και καθαρά από την πρώτη στιγμή οι Ζάγκος Γ. Μπαλαδήμας Ι. και Κουκλαμάνης Α. ετάχθηκαν υπέρ της εξεύρεσης πόρων ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο να αδικούνται κάποια χωριά υπέρ κάποιον άλλων. Τέλος σύσσωμη στο σύνολό της η αντιπολίτευση ψήφισε την πρόταση της μείζονος για την άμεση επαναδημοπράτηση του έργου Ασφαλτοστρώσεις Φασκομηλιά- Κρύα Βρύση- Κοκκινόραχη – Δάφνες – Κοκκινόραχη – Νέδα. Την ψήφο του πρόσθεσε την τελευταία στιγμή και ο αντιδήμαρχος Κ. Κρανίτης αφού ήδη είχε φανεί ότι με την ψήφο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου υπερψηφίστηκε η πρόταση να μην κατασκευαστεί το έργο στη Ζούρτσα και να γίνουν οι δρόμοι στην Άνω Φιγαλεία και το νεκροταφείο του Στομίου.

                Ρωτάμε τον Αντιδήμαρχο Κώστα Κρανίτη και τον πρόεδρο της Ζούρτσας Γ. Γρηγορόπουλο: 

  • γιατί δεν αγωνίστηκαν να μην φύγουν τα λεφτά από το έργο που ήταν προγραμματισμένο & χρηματοδοτημένο από την προηγούμενη Αρχή του Δήμου Φιγαλίας;
  • κ. Κρανίτη έτσι θα υπερασπιστείς το Δήμο Φιγαλείας: δεν έπρεπε να δώσεις τη μάχη, αφού μάλιστα είχατε μαζί σας σύσσωμη την αντιπολίτευση
  • έτσι επιστρέφεις στους δημότες τη δύναμη και τη θέση που ανέλαβες με τη δική τους στήριξη;
 ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ BLOG:
Αυτή η ανακοίνωση που λάβαμε ανώνυμα είναι πολύ κατατοπιστική της όλης πολιτικής της Δημοτικής Αρχής για τα υπόλοιπα χωριά. Είναι η γνωστή και κατακριτέα κι από άλλες εποχές, όλων αυτών των ...σωτήρων, όπου γης. 
 Με δυο λόγια:Πολιτική πελατειακή, μικροπολιτική του διαίρει και βασίλευε. 

ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ

Στον δημοσιογράφο του Πύργου κ. Φάκο, ο οποίος διαχειρίζεται το blog "Ενδείξεις Αποδείξεις", έστειλα προχθές το παρακάτω σχόλιο-διαμαρτυρία, έτσι ενδεικτικά μια και απευθύνεται στο σύνολο των ομοτέχνων του, που τόσο καταφανώς έθαψαν στην κυριολεξία ένα τόσο σημαντικό γεγονός που πρώτη φορά λαμβάνει χώρα στο νομό μας και όχι μόνο. Αναφέρομαι στη μεγάλη δίκη που διεξάγεται στην πόλη του  Πύργου για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 με κύριους κατηγορούμενους τούς τότε νομάρχη Ηλείας και δήμαρχο Ζαχάρως για εμπρησμό δάσους από αμέλεια, για εμπρησμό πραγμάτων από αμέλεια και για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.
  
      Γεια σου κύριε Φάκο
Να με συμπαθάς, εσύ με τόση δημοσιογραφική εμπειρία μήπως μπορείς να μου λύσεις μια μεγάλη απορία; Με τι κριτήρια αξιολογείς, π.χ. από την προηγούμενη Παρασκευή της 23 Μαρτίου, ως  υπέρτερα και σημαντικότερα νέα  τα διάφορα διαπιστευτήρια όλων των κυρίων-κυρίων που παρελαύνουν στο ιστολόγιο σου και όχι  τη μεγάλη δίκη της Ηλείας που άρχισε στον Πύργο για τη φονική πυρκαγιά με κύριους κατηγορούμενους τον πρώην νομάρχη μας και νυν  αντιπεριφερειάρχη κ. Καφύρα και τον έκπτωτο δήμαρχο Ζαχάρως κ. Χρονόπουλο Πανταζή; Βεβαίως όλοι οι προβαλλόμενοι είναι βουλευτάδες και πολιτευτάδες γνωστοί και μη εξαιρετέοι ... Σας απευθύνω αυτά τα λόγια που πραγματικά είναι μια διαμαρτυρία και μια κραυγή, ενδεικτικά σε σας καθότι το σύνολο των ΜΜΕ του νομού μας έπραξε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.


ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ :


       Κύριε Κόλλια, για να γράψω κάτι πρέπει να το έχω παρακολουθήσει. Τη δίκη για τις φωτιές δεν την παρακολούθησα για να γράψω κάτι κι επίσης, όπως ίσως έχετε διαπιστώσει τα κείμενα στο blog μου δεν είναι ρεπορτάζ, εκτός από ορισμένα για τα οποία έχω προσωπική άποψη. Μακάρι κάποιος που παρακολουθεί τη δίκη να μπορέσει να μου στείλει να δημοσιεύσω ότι αφορά αυτή.


Οι κρίσεις και τα συμπεράσματα δικά σας.....

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

ΛΙΓΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΝΙΑ


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!
Με ήθος, με ύφος, ευγένεια  και αξιοπρέπεια!!!
 
       Πριν δυο χρόνια περίπου, όταν νοσηλευόταν ο μακαρίτης ο πατέρας μου στον Ευαγγελισμό είχαμε πολλά και διάφορα σούρτα – φέρτα σε διάφορα ιατρικά τμήματα. Ένα πρωί λοιπόν με το καροτσάκι πάμε από τον 8ο όροφο στον 2ο , στο Τμήμα Υπερήχων, όπου γιατρός ήταν ο

Κίμων, ένας φίλος από τα χρόνια του στρατού.  Νέοι, γερόντια, άλλοι με τις κλασσικές πιτζάμες νοσηλευόμενοι και άλλοι εξωτερικοί ασθενείς. Στη μέση της ουράς στεκόταν όρθιος, κύριος και αγέρωχος ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΝΙΑΣ. Αμέσως μου έκανε εντύπωση η αφοπλιστική ευγένεια και η θεία του εγκαρτέρηση. Φαινόταν αρκετά καταβεβλημένος αλλά με ένα γαλήνιο χαμόγελο. Όπως μου ανέφερε μετά ο Κίμων ούτε καν καταδέχτηκε να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του και τις γνωριμίες του.
Σύντροφε ήσουν αξιαγάπητος και μακάριος.
Θα σε θυμόμαστε πάντα.   

«Γιατί δεν εκτελείται το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του 2011;»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ MEIOΨΗΦΙΑΣ (ΝΕΔΑ)
ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ - ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
Απογοητευτική είναι η εκτέλεση του «Τεχνικού Προγράμματος του  2011» του Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας και ειδικότερα η εκτέλεση τεχνικών έργων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΤΑ). 
Η Δημοτική Αρχή ανέθεσε απευθείας, μόλις τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο  του 2011 περίπου τριάντα (30) τεχνικά έργα, (εσωτερική αγροτική οδοποιία, αντιπλημμυρικά έργα, κ.τ.λ.) σε  διάφορες Τοπικές Κοινότητες, για  το 70% των οποίων δεν έχουν καν οι ανάδοχοι εργολάβοι υπογράψει τις προβλεπόμενες από το νόμο συμβάσεις. Ενώ από τα  τεχνικά έργα που έχουν ανατεθεί με δημοπρασίες, μόνο για ένα έχει υπογραφεί σύμβαση, και έχει ξεκινήσει η εκτέλεσή του.
Ο Δήμαρχος έχει την προσωπική ευθύνη της απευθείας επιλογής και ανάθεσης στον εκάστοτε εργολάβο, κατά συνέπεια έχει και την ευθύνη της υπογραφής της σχετικής σύμβασης από τον εργολάβο που ο ίδιος έχει επιλέξει. Αν ο εργολάβος δεν προσέλθει, ο Δήμαρχος έχει υποχρέωση σύμφωνα με τον ν.3669/08 να  τον κηρύξει  έκπτωτο και να τον αντικαταστήσει με άλλον.
Οι καθυστερήσεις πραγματοποίησης των έργων (μικρών και μεγάλων), με ευθύνη την Δημοτικής Αρχής στερεί την αγορά, αυτή την κρίσιμη περίοδο, από ζεστό χρήμα, ενώ οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις μένουν τελικά στα χαρτιά, για να επανέλθουν στον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του επόμενου χρόνου. Έτσι βλέπουμε να φιγουράρουν κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια έργα!!! 
H  Δημοτική Αρχή  καλείται να δώσει απαντήσεις για την ολιγωρία της, ενώ οφείλει να επισπεύσει  τις διαδικασίες για να εκτελεστούν τα έργα του «Τεχνικού Προγράμματος  του 2011», αλλά και τα έργα του «Τεχνικού Προγράμματος του 2012».-
                                                       Ζαχάρω 27 Μαρτίου 2012
Κώστας Αλεξανδρόπουλος
επικεφαλής
της Μείζονος Aντιπολιτευσης (ΝΕΔΑ)

Ο ΜΕΓΆΛΟς ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ...


ΔΕΞΙΕΣ ...ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ

Ο Σαμαράς διέγραψε την Ντόρα επειδή ψήφισε ΝΑΙ στο Μνημόνιο, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν ΟΧΙ.
Μετά διέγραψε 21 βουλευτές του επειδή ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η γραμμή της ΝΔ ήταν ΝΑΙ.
Στη συνέχεια κάποιοι απ τους διαγραφέντες είχαν επαφές με την Ντόρα για να ενταχθούν στον Δημοκρατικό Συναγερμό, που έλεγε ΝΑΙ στο μνημόνιο, ενώ αυτοί είχαν διαγραφεί επειδή είπαν ΟΧΙ.
Η Ντόρα που συζητούσε το ενδεχόμενο ένταξης στο κόμμα της αυτών που ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η ίδια έλεγε ΝΑΙ, κατηγόρησε τον Σαμαρά για πολιτική σχιζοφρένεια.
Ο Σαμαράς τώρα μαζεύει πίσω αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ έπρεπε να ψηφίσουν ΝΑΙ
.

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΕΛΛΕΙΠΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΦΙΛΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο πολυδιαφημισμένο ΤΡΙΕΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ένα κείμενο 379 σελίδων επιτομή της συρραφής μικρότερων κειμένων και της διαδικασίας αντιγραφής επικόλλησης, δεν αναφέρεται πουθενά η Ζαχάρω καθώς και ο Καϊάφας παρά μόνο στις γενικές αναφορές.
 Στην ενότητα ΒΙΟΤΟΠΟΙ, σελ 153, δεν υπάρχει παρουσίαση του Καϊάφα, στην ενότητα ΟΤΑ ΠΕ ΗΛΕΙΑΣ, σελ 272, υπάρχει παρουσίαση όλων των άλλων Δήμων της Ηλείας πλην της Ζαχάρως και η μόνη αναφορά στον Καϊάφα υπάρχει στην παρουσίαση του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων...
Τυχαίο δεν είναι, όπως θεωρώ ότι δεν είναι προϊόν σεναρίου συνωμοσίας ή ό,τι άλλο τέτοιο.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ...?
το κείμενο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ
 http://www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/diabouleuseis/item/download/992.htmlΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ:Ο ΤΥΦΛΟΣ ΨΑΡΑΣ (και η μεγάλη ατάκα φτύνω το αφεντικό...)

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟ


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της πρωινής μας  ανάρτησης για τις 7-17 πληγές του δήμου και λάβαμε από την Μείζονα Αντιπολίτευση  την κάτωθι Ανακοίνωση-Διαμαρτυρία για το νέο απορριμματοφόρο που δεν κυκλοφορεί με όλες τις συνέπειες στους δημότες και στους ίδιους τους εργαζόμενους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ MEIOΨΗΦΙΑΣ (ΝΕΔΑ)
ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ - ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
                       
«Τι συμβαίνει με το νέο απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας» ;
Ο Δήμος Ζαχάρως το καλοκαίρι του 2010 παρέλαβε ένα μεταχειρισμένο απορριμματοφόρο όχημα. Ένα χρόνο μετά (στις 18.8.2011) η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την ψήφιση πίστωσης ύψους 40.590 ευρώ για την αποπληρωμή του από  το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», όμως το Δημοτικό Συμβούλιο με την κατά πλειοψηφία απόφαση (263/2010), αποφάσισε να το πληρώσει  από ίδια έσοδα του Δήμου,  και το εξόφλησε στις 30.12.2011.
Αν και έχουν περάσει δεκαεννέα (19) μήνες από την παραλαβή και τρεις (3) μήνες από την εξόφλησή του, το απορριμματοφόρο δεν έχει τεθεί σε κυκλοφορία, ενώ είναι γνωστό ότι κάθε προμήθεια  που παραλαμβάνεται με «Πρωτόκολλο Παραλαβής» και εγγράφεται στο «Μητρώο Παγίων» του Δήμου, ο Δήμος μπορεί να την χρησιμοποιεί ανεξάρτητα αν έχει εξοφληθεί ο προμηθευτής. Κατά συνέπεια ο Δήμος Ζαχάρως  έπρεπε να είχε κινήσει τις διαδικασίες για να τεθεί σε κυκλοφορία το απορριμματοφόρο από την στιγμή της επίσημης παραλαβής του, δηλαδή από τον Αύγουστο του 2010.
Η Δημοτική Αρχή, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας (γραπτές και προφορικές) τηρεί σιγή ιχθύος. Αυτή η μεγάλη καθυστέρηση της κυκλοφορίας του απορριμματοφόρου έχει οξύνει τα προβλήματα αποκομιδής των απορριμμάτων. Οι δημότες δεν εξυπηρετούνται, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα  βασανίζονται και το κόστος της  συντήρηση του σαραβαλιασμένου απορριμματοφόρου είναι υπερβολικό (μόνο για το έτος 2011 έφθασε το ποσό των 11.000 ευρώ).
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να εξηγήσει άμεσα στους δημότες:
1ο        Γιατί  η πλειοψηφία του Δήμου υποχρέωσε  τους δημότες να πληρώσουν το νέο απορριμματοφόρο μέσα από τα αυξημένα δημοτικά τέλη, ενώ είχε την δυνατότητα να πληρωθεί από το πρόγραμμα «Θησέας» και
2ο        Για ποιους λόγους, αν και έχει παραληφθεί το όχημα εδώ και δεκαεννέα (19) μήνες δεν έχει ακόμη τεθεί σε κυκλοφορία, με αποτέλεσμα το χάος που κυριαρχεί στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
                Ζαχάρω 27 Μαρτίου 2012
                                                   Κώστας Αλεξανδρόπουλος
                                                              επικεφαλής
                                                 της Μείζονος Mειοψηφίας (ΝΕΔΑ)

Προκειμένου να έχουμε μια επίσημη απάντηση από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής, απευθυνόμαστε στον αντιδήμαρχο κ. Λάκη Λαμπρόπουλο, ως υπεύθυνο των τεχνικών υπηρεσιών του  δήμου και αναμένομεν..... Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 7 - 17 ΠΥΟΡΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΓΕΣ

   Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, όποια πόρτα κι αν σπρώξεις στον πολύπαθο Δήμο μας , από κάτω κι από πίσω υπάρχει ένα θέμα, που η κατάστασή του έχει φθάσει  στο τελευταίο στάδιο. Είναι το στάδιο της σήψης που πυορροεί και ζέχνει. Τόσα χρόνια η δημοτική αρχή ενδιαφέρεται και φροντίζει για έργα επιφανειακά, έργα βιτρίνας[i] με κύρια μέσα το φθηνό λαϊκισμό σε συνοδεία με την ποταπή  ρουσφετολογία και  ψηφοθηρία.
       Από αυτά λοιπόν τα προβλήματα, ας τονίσουμε τα σπουδαιότερα:
  • Για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (βιβλιοθήκη – Φιλαρμονική-Ολυμπιακό) έχουμε αναφερθεί, βεβαίως λίγο, αλλά και πάλι θα αναφερθούμε επειδή ο πολιτισμός είναι το πρώτο από τα πολλά πρόσωπα των κοινωνιών.
  • Για την περιφρούρηση του φυσικού πλούτου και του Περιβάλλοντος, που είναι το δέρμα του ανθρώπου και όλης της κοινωνίας, πλήρης ανυπαρξία, εκτός από τις πομπώδεις και βροντώδεις ενέργειες στην παραλία[ii]που ήσαν άκρως τραμπούκικες, αλλοπρόσαλλες και αποπροσανατολιστικές.
  • Για την ύδρευση, τα είπαμε, τα παρά είπαμε και.. αναμένουμε
  • Για την αποχέτευση μαύρα κι άραχνα. Ο Καϊάφας έχει γίνει η χαβούζα της Ζαχάρως ( Σίγουρα μιά απλή εξέταση του νερού θα δείξει τα κλοβακτηρίδια πάνω από εκατό).Το Γιαννιτσοχώρι όταν φυσάει αεράκι από τη θάλασσα δεν μπορείς να σταθείς από τη δυσοσμία από τον βόρβορο. 
  • Για τη χωματερή στην Αγία Παρασκευή, αναφερθήκαμε, τα φωτογραφίσαμε δεόντος, να τα ...χαιρόμαστε....
  • Για τον βιολογικό καθαρισμό γνωρίζουμε ότι για η αναβάθμιση και επέκτασή του υπογράφτηκε στις 22-2-11  από την Περιφέρεια (Αποστολόπουλο) και την ΔΕΥΑΖ (τότε πρόεδρος ήταν ο νυν δήμαρχος Κ. Μπάμης) με χρηματοδότηση από τα ελληνικά πετέλαια. με προυπολογισμό ύψους 4.500.00 ευρώ. Τ  ι    έ  γ  ι  ν  ε    α  π  ο    τ  ό  τ  ε; 
    Το 7ο που έσκασε τώρα τελευταία  και εκ των ενόντων κουκουλώθηκε είναι η αποκομιδή των σκουπιδιώνΜα είναι δυνατόν επειδή υπάρχει ένα απορριμματοφόρο  να μαζευουν τα σκουπίδια, όταν αυτό παθαίνει βλάβη, με πρωτόγονο τρόπο, πάνω στην καρότσα ενός φορτηγού: Πανελλήνεια προτοτυπία και σε αυτό; Μας είπαν ότι υπάρχει από το 2010 και ένα άλλο απορριμματοφόρο στην αποθήκη, αλλά γιατί βρίσκεται σε ...ανάπαυση, ουδείς γνωρίζει.Το θέμα είναι σοβαρό και ποτέ δεν υπήρξε καμία πρόνοια και κανένας προγραμματισμός. Ξέρετε ότι ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία  λεωφορεία σαπίζουν στην αποθήκη του Δήμου;  
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΑΠ  ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ {ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ,  ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ}    
 ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΕΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ. 

[i] Το κουκούλωμα είναι προκάλυμμα της βιτρίνας και απτό παράδειγμα αποτελεί η κάλυψη στο ποταμάκι που ρέει στο κέντρο της πόλης, η πολυθρύλητη Ζαχαρέϊκη γράνα. Αντί  λοιπόν να την διαμορφώσουν κατάλληλα και να τη στολίσουν  ως κόρη παρθένα και να τη διαφυλάττουν ως κόρη οφθαλμού ώστε να αποτελεί κόσμημα για την πόλη, αυτοί οι κύριοι, όπως οι βάρβαροι γονείς, την σκέπασαν με τσιμέντο και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Καλλίτερα την ενταφίασαν, λες και ήταν μίασμα. Με έγκλημα σαν να κουκούλωσαν τη γύμνια τους, τα  τόσα ανομήματά τους.  Ακριβώς το ίδιο έκανε και ο δικός μαε παλιός "άρχοντας" στο Γιαννιτσοχώρι με το μοναδικό μνημείο στο έμπα του χωριού. Μιλώ με απέραντη νοσταλγία για  το πηγάδι του Γιαννίτσα, με το πέτρινο χαρακωμένο τοίχωμα, που τόσο βάναυσα έπεσε θύμα της αγραμματοσύνης εκείνου του περιβόητου ...διαμορφωτή.(Τις τελευταίες γραμμές τις αφιερώνω στο φίλο μου τον Αριστείδη!)
[ii] Αυτές  οι ενέργειες που φαίνονται υπερ-επαναστατικές και εντυπωσιάζουν την κοινή γνώμη, τηρουμένων των αναλογιών, η ανθρωπότητα τις πλήρωσε πολύ ακριβά.

Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΣΕΣΙ!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ : Μήτσος
ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ: Cousin George
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ: Η αφεντιά μου (κρασάκι,μεζές και κανά τούβλο...)
(Ζητούνται εργάτες)

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ (Γιαννιτσοχώρι - Σαμικό)


Τηλεσκόπιο RD_Hubble.ppsΤηλεσκόπιο RD_Hubble.pps
                                                                                Για τους Σαμικιώτες φίλους εξαιρετικά! 

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012Ο Δημητράκης Μπόκολος εκφωνεί τον πανηγυρικο λόγο της 25ης Μαρτίου 1961

Διακρίνονται: Αγγελοπούλου, Κώσταντ. Λαμπρόπουλος, Δημ. Καρατζάς, Λιας Φωτόπουλος. Ο σημαιοφόρος είναι ο Μένης Γρηγορόπουλος από τις Τρύπες και ο μαθητής πιο πέρα αριστερά ο Θαν. Κάπος από το Σκλήβα (τώρα είναι στη Ν. Αφρική)
Ο τότε Δήμαρχος, γιατρός Ζαχαριάς Παπαδόπουλος
 συγχαίρει τον Μπόκολο  

    Η εκφώνηση του πανηγυρικού των εθνικών εορτών τότε ήταν μεγάλο γεγονός και την έκανε ο καλύτερος μαθητής της ογδόης στα Νέα Ελληνικά. Το 1961 αυτός ήταν ο Δημητράκης ο Μπόκολος από τα Ροδινά. (19 ατόφιο στα Νέα Ελληνικά). Να όμως που ήταν φτωχός και ανώνυμος και οι κ.κ. καθηγητάδες επ' ουδενί επέτρεπαν τον λόγο για την εθνική επέτειο να τον εκφωνήσει ο ταπεινός προλετάριος Μπόκολος, αλλά τον ανέθεσαν στον Βασίλη Πετρόπουλο (όνομα βαρύ τότε). Το θέμα μετά από επιμονή των καθηγητών Ηλία Φωτόπουλου και Μπάμπη Καρατζά κατέληξε σε διαγωνισμό όπου οι δυο μαθητές εκφώνησαν τον λόγο ενώπιον του συλλόγου των καθηγητών. Νικητής αναδείχθηκε με το σπαθί του ο  Μπόκολος κόντρα στην καθεστηκυία  τάξη και στον κοινωνικό ρατσισμό.

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που δημοσιεύεται στην έγκυρη εφημερίδα SABAH, από τον Engin Ardic, γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία στηλιτεύεται ο Τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου...Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει µία σειρά από αλήθειες για τις οποίες το Κεµαλικό καθεστώς εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να καταπνίξει. Αξίζει να παρατεθεί μεταφρασμένο το πλήρες κείμενο, από την συγκεκριμένη διεύθυνση της Τουρκικής εφημερίδας Sabah   το οποίο έχει ως εξής :
   Άλωση Κωνσταντινούπολης 29 Μαϊου 1453"  

      Τούρκοι συμπατριώτες, σταματήστε πια τις φανφάρες και τις γιορτές για την Άλωση, αρκετή ßία έχουμε δώσει στην Ανατολή µε τις πράξεις µας..."
« ΑΝ οργανωνόταν στην Αθήνα συνέδριο µε θέμα : «Θα πάρουμε πίσω την Πόλη»...
ΑΝ έφτιαχναν μακέτα µε τα τείχη της πόλης και τους στρατιώτες µε τις πανοπλίες τους να επιτίθενται στην Πόλη... (όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε χρόνο !)
ΑΝ ένας τύπος ντυμένος όπως ο περίφημος Έλληνας νικηφόρος και σχεδόν μυθικός Διγενής Ακρίτας  έπιανε τον δικό µας Ulubatlι Hasan και τον γκρέμιζε κάτω...
ΑΝ ξαφνικά έμπαινε στην πόλη κάποιος ντυμένος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πάνω σε ένα λευκό άλογο και δίπλα του άλλος ως Λουκάς Νοταράς, ως Γεώργιος Φραντζής κι έμπαιναν ως αντιπρόσωποι της πόλης... ( όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε
χρόνο !) χρόνο !)ΑΝ έφτιαχναν µια χάρτινη Αγία Σοφία που δεν είχε μιναρέδες αλλά Σταυρό...ΑΝ έκαιγαν λιβάνι και έλεγαν ύμνους, θα µας άρεσε ;Δεν θα µας άρεσε, θα ξεσηκώναμε τον κόσμο, μέχρι που θα καλούσαμε πίσω τον πρέσβη µας από την Ελλάδα.

Λασκαρινα Μπομπουλινα!!!!!!!


Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ !!!!!!!

Η Ελληνική  κυβέρνηση, επί Όθωνα, τον συνέλαβε το1839 και τον  καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, 
σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με τη  κατηγορία της «προδοσίας».
Μετά  από 1,5 χρόνο τον ελευθέρωσαν και κατάντησε ζητιάνος στα σοκάκια του  Πειραιά.
Η αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε πόστα, είχε  ορίσει μια ορισμένη μέρα στον ήρωα επαίτη μια θέση, μια μέρα της  εβδομάδος κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε (!)  να επαιτεί κάθε Παρασκευή!
Αυτή  ήταν η ανταμοιβή  του μεγάλου οπλαρχηγού Νικηταρά, στον αγώνα για την ελευθερία της Πατρίδας.
Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του  πρέσβη της Μεγάλης Δύναμης ( Ρωσίας), αυτός απεστάλη από την Ρωσική  κυβέρνηση
στο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος  οπλαρχηγός.
Μόλις ο Νικηταράς  αντελήφθη τον ξένο μάζεψε  αμέσως το απλωμένο χέρι του.
--Τι  κάνετε στρατηγέ μου;" ρώτησε ο ξένος 
--Απολαμβάνω  ελεύθερη πατρίδα" απάντησε υπερήφανα ο ήρωας.
--Μα εδώ  την απολαμβάνετε καθισμένος στον δρόμο;" επέμενε ο  ξένος.
--Η  πατρίδα, μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για  να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος" απήντησε περήφανα ο  Νικηταράς.
Ο  ξένος κατάλαβε, και διακριτικά, φεύγοντας άφησε να του πέσει ένα πουγκί  με χρυσές λίρες.
Ο  Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε στον  ξένο:
-- Σου  έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το μην το βρει κανένας και το  χάσεις!!!"
Στις  25(ή 27) του Σεπτέμβρη του 1849, ο γενναιότερος των γενναίων, πεθαίνει  ξεχασμένος, τυφλός και πάμφτωχος.
Αυτή ήταν η  ελληνική υπερηφάνεια που έκανε την Ελλάδα  ελεύθερη.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ


Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012


ΜΕΓΑ ΤΣΙΜΠΟΥΣΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΟΝ

ΕΤΣΙ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΓΓΑΝΟΠΟΥΛΑ!!!!
        
         Σας ενημερώνουμεν ότι περίλαμπρον  και φανταχτερόν τραπέζιον, μέγα τσιμπούσιον έλαβε χώραν  την μεσημβρίαν του Σαββάτου εις το  Γιαννιτσοχώριον. Τούτο ετελέσθη συγκεκριμένως εις τον μαχαλάν των κουμπάρων μου, του θρυλικού Μιράλ και της Τασίας,  δια τον λόγον της βαπτίσεως της εγγονής αυτών, θυγατηρ του Βασίλη, υιού του Μιράλ. Όλα ήσαν στην εντέλεια[i].
      Υψηλή ανάδοχος η Μαρία, αδελφή της Μητρός Τασίας εκ Κακοβάτου. Όλα τα τέκνα του Μιράλ ήταν παρόντα: η Αντωνία μετά των μικρών της τέκνων, ήτις μακροημερεύει εις  το εξαίσιον θέρετρον των Αθηνών, τον Ασπρόπυργον, ο μέγας Πελέ, Παναγιώτης χάριν του θρυλικού παππού[ii] του με όλον του το ασκέριον (συν γυναιξί και 5 τέκνοις), η κομψοτάτη Διονυσία-Κινέζα[iii] μετά της θυγατρός της Σταθούλας,  η καλή μας Γιαννούλα, θυγάτηρ του πρωτότοκου Γιώρη με το όνομα, όστις εισέρχεται την Δευτέραν και εξέρχεται την Παρασκευήν. Αισθητή η απουσία της πρεσβυτέρας θυγατρός Γιαννούλας[iv], ήτις τυγχάνει και φιλιότσα[v] εμού.  
         Παρευρέθησαν εκπρόσωποι από όλην την Ελλάδαν, αρχής γενομένης από τον ευκλεή Έβρο και την πανέμορφην  Θεσ/νίκη (αι περίκομψαι  διδασκάλισσαι, Μάρθα και Ντίνα[vi]), από τας μαρτυρικάς Αθήνας αι εκλεκταί κυρίαι Εύα και Μαρία, φιλόλογος και δικηγόρος αντιστοίχως  και από το Γιαννιτσοχώριον, ο αξιότιμος κ. Γιώργης, μεγαλοπαραγωγός αγγουρίων και η αφεντιά μου. 
       

[i] Κάτασπρα τραπεζομάντηλα και πλούσια εδέσματα και ποτά.
[ii] Τον παππού, το θρυλικό Μπότη, που είναι και ο γενάρχης όλων των τσιγγάνων του χωριού και πρώτος καλαθοπλέκτης, δυο μέτρα παλληκάρι, τον φάγανε λάχανο στο δρόμο, 2 km πριν τη Ζαχάρω, στη διασταύρωση με το Μπισχίνι. Ούτε γάτα ούτε ζημιά για τα τότε πράγματα. Βλέπετε ήταν τσιγγάνος και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς….   Τόσο άντρακλας με ατρόμητη ψυχή ήταν ο Μπότης, που τα χρόνια πριν φτιάξουν τη νέα γέφυρα της Νέδας, μόνο αυτός περνούσε τα άλογα στη πέρα μεριά μέσα από το φουσκωμένο και ορμητικό ποτάμι. Για πέντε - έξι πενταροδεκάρες έπαιζε τη ζωή του κορώνα γράμματα. Τόσο γενναίος ήταν!!!
[iii] Αυτό το όνομα δόθηκε και στο κοριτσάκι που βάπτισαν. Εδώ μίλησε η μεγάλη καρδιά, η μεγαθυμία και η μεγαλοσύνη. Το όνομα δόθηκε χάριν της θείας που πιθανόν να στερηθεί τη χαρά των απογόνων. 
[iv] Η γιαγιά της, η Γιαννούλα, η πολυαγαπημένη σε όλη την περιοχή γυναίκα του Μπότη, εξού και Μποτογιαννούλα. Στο τέλος υπάρχει αυτούσιο το αφιέρωμα που της έχω κάνει στο βιβλίο μου «Αλλοτινές Εποχές».
[v] Η βαφτιστήρα από τότε που παντρεύτηκε και έφυγε στην Κρήτη, έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω.  
[vi] Μπράβο και στις δύο, Κυρίες με τα όλα τους. Είναι δασκάλες στο ειδικό σχολείο της Κρέστενας. Τέτοια παρουσία δασκάλων σε τσιγγάνικο τραπέζι πρώτη μου φορά την είδα και γι αυτό την εξαίρω και τις καλώ Κυρίες με κεφαλαίο Κ. Μάλιστα η Ντίνα είναι η γυναίκα του Γραμματέα της Νομαρχιακής του νομού μας της ΔΗΜΑΡ. (αυτό το σημειώνω …γιατί το χάρηκα πάρα πολύ και μη μου πείτε ότι γίνεται προς άγραν ψήφων).
**.<<.Ρε κουμπάρε>> μου λέει η Τασία <<Τι να κάνουμε; Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να χαρούμε μια φορά>> Αυτή φράση δεν έχει χίλιους τόνους καημό και άλλους τόσους πόνο;
*** Το απαράδεχτο που είναι ντροπή μεγάλη για τη θρησκευτική ηγεσία του τόπου μας και όχι μόνο είναι ότι τα βαφτίσια δεν έγιναν στο Γιαννιτσοχώρι αλλά στον Άγιο Ηλία γιατό ο παπάς του χωριού αδυνατούσε να εκτελέσει το μυστήριο λόγω άλλης δουλειάς. Καταλάβατε; Πάλι το φωνάζω: ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ..Ε...Ε;
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ¨ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ
Η ΜΠΟΤΟΓΙΑΝΝΟΥΛΑ Οι τσιγγάνοι (Rom), με την παγκόσμια εξάπλωση και την αρχαία καταγωγή τους, από τις χώρες της Ινδίας, είναι από τις λίγες μειονότητες που έχουν κρατήσει τα δικά τους χαρακτηριστηκά (γλώσσα, τρόπο ζωής, ενδυμασία, ήθη-έθιμα κ.τ.λ.) και δεν έχουν αφομοιωθεί ή συγχωνευθεί. Ο σεβασμός των μειονοτήτων και όχι μόνο η υποστήριξη της διατήρησής τους , αλλά και της ανάπτυξής τους με τις δικές τους ιδιαιτερότητες, είναι βασική αρχή κάθε πολιτισμένου κράτους. Έτσι λοιπόν και στο χωριό οι τσιγγάνοι αποτελούν ένα κομμάτι της ιστορίας μας και συγκεκριμένα η οικογένεια Σταθόπουλου, με γενάρχη τον Παναγιώτη ή Μπότη.  Είναι όλοι τους κανονικά εγγραμμένοι στα δημοτολόγια του χωριού και συνεπώς ισότιμα μέλη της μικρής μας κοινωνίας.
Όλα αυτά τα χρόνια φλάμπουρο της οικογένειας ήταν η Γιαννούλα, η Μποτογιανούλα.
Δεν βάζουμε το κυρία μπροστά στην  Γιαννούλα γιατί οι τσιγγάνοι δεν χρησιμοποιούν ποτέ τέτοια επιθετικά ή ουσιαστικά προθέματα που χρωματίζουν τον άνθρωπο είτε υπέρ είτε κατά, όπως κύριος, θεία, νύφη, μπατζανάκης, κουνιάδος, προϊστάμενος, διευθυντής, συνάδελφος, γκόμενος. Τα θεωρούν γλυκανάλατα σκευάσματα  της προσποιητής ευγένειας, της επίπλαστης συγγένειας και της κοινωνικής ιεραρχίας. Χρησιμοποιούν ατόφιους και λαϊκούς προσδιορισμούς όπως αδελφέ, κουμπάρε, άντρα, γυναίκα, μάγκα, μαλάκα κ.τ.λ.
Στη δεκαετία του ’60 περίπου, έγινε η μόνιμη εγκατάσταση στο χωριό του Μπότη  και της Γιαννούλας, με τα παιδιά τους, τους τρεις γιουςκαι τη μοναχοκόρη τους. Έπλεκαν καλάθια κοφίνια, κανίστρες, καλάθες, μαλάθες, και ότι άλλο γινόταν από καλάμι. Τότε αυτά τα είδη ήταν από τα πιο αναγκαία πράγματα  στο αγροτικό νοικοκυριό.
Δυστυχώς ο Μπότης, δυο μέτρα άντρακλας έφυγε πολύ νωρίς από τροχαίο κάπου στο μπισχινέικο   γεφύρι. Πήγε τζάμπα σαν το σκυλί στο αμπέλι. Κι αυτό γιατί ήταν τσιγγάνος και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς.
Ο καιρός περνούσε και όλα πήραν την άγουσα και τη σειρά τους. Τη Μποτογιαννούλα τη θυμάμαι μια ζωή χήρα, με την ίδια κοψιά και τη στεγνή της όψη, πάντα λιτή με το μαύρο της τσεμπέρι, σε όποια λύπη ή χαρά, γάμο ή συμφορά ήταν  αντάμα, πάντα στη θέση της. Σιωπηλή κι απέριττη σαν την εικόνα και υπομονετική σαν τη σκιά, στεκόταν πιο πέρα στο πεζούλι ή στο σκαλί για να συλλυπηθεί ή να συγχαρεί με τον τρόπο της.
Έφυγε κι αυτή αλλά συνεχίζουν τα πολλά αγγόνια. Ο Μιράλ, Στάθης Σταθόπουλος έγινε με τη σειρά του γενάρχης και πολύφαμελίτης
-----------------------------------------------------------------------------------------