theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΥΑΖ (ΙΙΙ) από (ΙΙΙ)

Άλλος πληρώνει και άλλος ....πίνει!!!
           Σύμφωνα με την κυρίαρχη αρχή της ζωής ότι έσπειρες θερίζεις, η αναντίλεκτη αρχή της οικονομίας είναι ότι καθένας πληρώνει ότι ξοδεύει. Πολύ φοβάμαι ότι η ΔΕΥΑΖ πολλάκις δεν είναι συνεπής σε αυτή και εξηγούμαι.
     Ας πάρουμε λοιπόν το νερό που είναι το ύψιστο ανθρώπινο αγαθό, δώρο της φύσης. Βεβαίως οι νόμοι της πανίσχυρης αγοράς έχουν επιβάλει να μην είναι δημόσιο αγαθό, αλλά εμπορεύσιμο και ως εκ τούτου το ποσό  κατανάλωσης ξεπληρώνεται με το αντίστοιχο αντίτιμο. Οι διάφοροι δημοτικοί οργανισμοί, όπως η ΔΕΥΑΖ για αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχουν, για την καταγραφή των καταναλώσεων κατά οικία, μέτρηση ρολογιών και αντίστοιχη εξόφλησή τους. Συνάμα είναι υπεύθυνες για την φροντίδα και τη συντήρηση των δικτύων ύδρευσης σε όλες τις κοινότητες.  Όλα σωστά και δίκαια. Γίνεται όμως έτσι; Πληρώνει καθένας σύμφωνα με ότι έχει καταναλώσει; Δυστυχώς στο δήμο μας γίνονται και τέτοιες ματσαραγκιές.

Πώς είναι δυνατόν ένα μεγάλο σπίτι, με κήπο, 
δένδρα, γκαζόν και με πολυπληθή οικογένεια 
να πληρώνει το ίδιο ή λιγότερο από ένα μικρό 
σπιτάκι με ένα και μοναδικό άτομο; 
    Οι λεγάμενοι υποστηρίζουν ότι έτσι γράφουν τα ρολόγια μέτρησης. Επομένως επειδή τα όργανα δεν κάνουν λάθος ή πρέπει να έχουν υποστεί ...μια μικρή επέμβαση ή ο ελεγκτής που μετράει τα ρολόγια δεν αντέγραψε σωστά τις μετρήσεις (αχ άτιμο πελατειακό κράτος...) ή ο ίδιος ο καταναλωτής έχει πειράξει το ρολόι  Και να ξέρετε σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως συμβαίνει το τελευταίο. Η μόνη απάντηση σε όλες αυτές τις αδικίες ή έστω αμφισβητήσεις είναι η πλήρης διαφάνεια. 
             Εάν σε κάθε χωριό  ο σχετικές  καταστάσεις  (Κατάσταση καταμετρητών υδρομετρητών νερού και Κατάσταση διακοπής παροχών υδροδότησης λόγω χρεών) ήταν στη διάθεση καθενός δημότη, τότε δεν θα υπήρχε κανένα θέμα, ουδεμία αμφισβήτηση. Βεβαίως όχι μετά από αίτηση ή άλλα γραφειοκρατικά τερτίπια και σούξου-μούξου, αλλά με δημόσια ανάρτηση στο κοινοτικό γραφείο σε εμφανή και περίοπτη θέση.  
                                                             Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ 
από τα μικρά δικαιώματα
 των δημοτών και
 την δίκαιη εφαρμογή 
των καθηκόντων, 
αρχίζει να υφαίνεται, 
να στυλώνεται και
 να δυναμώνει!!!      

ΥΣΕΡΟΓΡΑΦΟ:
       Σχετικά με τα δυο σημαντικά έγγραφα, κατάσταση οφειλετών και κατάσταση κατανάλωσης, που έγινε αναφορά στην ανάρτηση ΔΕΥΖ (1) κλικ ΕΔΩ,, προκειμένου να ενημερωθούμε για το λόγο που δεν αποστέλλονται στην κάθε τοπική κοινότητα, μια  Δευτέρα, εδώ κοντά, επισκεφθήκαμε τα γραφεία της υπηρεσίας στη Ζαχάρω. Αρχικά στην άρνηση να μας επιδοθούν οι συγκεκριμένες καταστάσεις ακολουθήσαμε "τας υποδείξεις" και προβήκαμε στην αίτηση.Στη συνέχεια για τη μη αποστολή και την ανάρτηση σε κοινή θέα, όπως επιτάσσει η διαφάνεια που είναι η κύρια προϋπόθεση της ισονομίας και της δικαιοσύνης επικαλέστηκαν τα προσωπικά δεδομένα.Αναμένουμε λοιπόν τα περαιτέρω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου