theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥΜΕ

      Επανερχόμαστε στην Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (Ε.Π.Μ.) καθότι το θέμα είναι πολύ σημαντικό για τη παραλιακή ζώνη της περιοχής μας, από τη Νέδα μέχρι τον Αλφειό. Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Π.Μ. εντάσσεται στο  Master Plan (κλικ ΕΔΩ) του Καϊάφα και χρηματοδοτήθηκε μέσω των ΕΣΠΑ από την ΕΤΑΔ Α.Ε. που είναι και ο κύριος κάτοχος της λίμνης. Ήδη η Μελέτη έχει εγκριθεί από την αρμόδια Γ.Γ του ΥΠΕΚΑ και οσονούπω, εντός του μήνα, μπαίνει σε διαβούλευση στο διαδίκτυο για να υπογραφεί  μέχρι το Πάσχα το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.), που θα είναι νόμος του κράτους.
   Αυτή καθαυτή η Ε.Π.Μ. εξαρχής και εν συνόλω είναι  προς τη θετική κατεύθυνση και θωρακίζει την περιοχή μας από κάθε μορφή επιβολής συμφερόντων, όπως γίνεται πέρα στον Αγιαννάκη(1)      
       Όμως αρκετά σημεία, ειδικά στις επιτρεπόμενες ή όχι χρήσεις και δραστηριότητες στις διάφορες καθοριζόμενε ζώνες είναι λαθεμένα ως  ασαφή, διφορούμενα και αλληλοσυγκρουόμενα και προκαλούν μεγάλη σύγχυση και ανησυχίαΟπότε όλοι οι ενεργοί πολίτες, οργανώσεις, δήμοι ακόμα και κόμματα ΠΡΕΠΕΙ  να προβούμε σε επισταμένη εξέταση της Ε.Π.Μ σε όλο της το φάσμα προκειμένου να υπάρξει σωστή και αποτελεσματική παρέμβαση.  
Θεόδωρος και Γεώργιος
λογχίζουν  εχθρούς του περιβάλλοντος
         Προς αυτή την κατεύθυνση, ως επιστέγασμα, πολύ θετικό είναι η οργάνωση - τέλεση μιας Ημερίδας από όλους τους ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους πολίτες και φορείς(2) με το θέμα της Ε.Π.Μ. τον επόμενο μήνα περίπου, από όπου με ένα έγγραφο-ψήφισμα η παρέμβαση στη διαμόρφωση και εναρμόνιση του Π.Δ θα είναι ουσιώδης και αποτελεσματική.
       Εκ πρώτης όψεως λοιπόν  προβαίνουμε σε δημοσίευση του Σχεδίου του Π.Δ σε ειδική σελίδα στη δεξιά στήλη. 
(1) Για τα δρώμενα στον Αγιαννάκη και όλα τα σχετικά (απαράδεκτες παρεμβάσεις, Αιτιολογημένη Γνώμη της Ε.Ε, Ευρωπαϊκό δικαστήριο κτλ.) θα γίνει ειδική ανάρτηση.
 (2) Η Ε.Π.Μ., εκτός από τον δήμο της Ζαχάρως άμεσα αφορά και τους δήμους Κρέστενας – Ανδρίτσαινας και Πύργου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ 
Π.Δ.   ΣΤΗ    ΔΕΞΙΑ    ΣΤΗΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου