theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ MASTER PLAN (ΚΥΡΙΟ ΣΧΕΔΙΟ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΪΦΑ

    Από την ΕΤΑΔ-ΑΕ (Ένωση Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου) εδώ και αρκετά χρόνια μετά τις φωτιές, έχει εκπονηθεί ένα γενικό Σχέδιο Αξιοποίησης και ανάπτυξης του Καϊάφα (Master plan). Μέρος αυτού του συνολικού Σχεδίου, με τόση μεγάλη  σημασία για τον τόπο μας είναι η χρηματοδότηση-εκπόνηση πλήρους μελέτης (προμελέτη, οριστική, εφαρμογή και τεύχη δημοπράτησης για το έργο:«Πάρκο Οικοανάπτυξης Ιαματικών Πηγών Καϊάφα, Ολοκλήρωση και Εκσυγχρονισμός Βασικών Δικτύων Υποδομής και Ανάπτυξη Νέων Εγκαταστάσεων Τουρισμού και Διημέρευσης» ΕΣΠΑ 2007 - 2013 ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ:1.051.311,30 € (πλέον ΦΠ.

Η πλήρης αυτή μελέτη περιλαμβάνει αρχιτεκτονικές, τοπογραφικές, λιμενικές, δασικές μελέτες. 
      Έτσι  διενεργείται διαγωνισμός σύμφωνα με το νόμο 3316/05 που αποτελείται από τρία στάδια: 
  Έλεγχος συμμετοχής // Τεχνικές προδιαγραφές // Οικονομικές προσφορές
Πλέον τελείωσε το 2ο στάδιο, και όπου νάναι ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές.
Υπόψη από την προκήρυξη βάσει των οδηγιών της Κοινότητας και της Εθνικής νομοθεσίας, όπως ισχύει, έχει καθορισθεί το θεσμικό πλαίσιο και οι μελέτες των διαγωνισμών, που διενεργούνται, θα καθορίσουν το λεπτομερή σχεδιασμό και την κατασκευή του έργου. Σύμφωνα με το πρακτικό II της επιτροπής διαγωνισμού, που ήδη έχει ανακοινωθεί, έγινε ένα σχετικό  ξεσκαρτάρισμα και προκρίθηκαν 22 υποψήφιοι μεταξύ των οποίων θα προκύψει ο μειοδότης. Οπότε σε λίγες ημέρες θα ενημερωθούμε για τις τελικές εξελίξεις.
Πρέπει δε να σημειώσουμε ότι το σκέλος του Master plan, η «Ειδική περιβαλλοντική μελέτη (Ε.Π.Μ.) (1) , πλέον έχει ήδη εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία και  μέσα στον Φεβρουάριο δημοσιεύεται για διαβούλευση. Οπότε το αργότερο μέχρι το Πάσχα θα έχει γίνει νόμος του κράτους. Για την  Ε.Π.Μ. που τόσο σπουδαίο και δεσμευτικό ρόλο θα έχει σε όλες τις μελλοντικές δράσεις, ΣΧΟΟΑΠ και ότι άλλο, (κλικ ΕΔΩ) θα αναφερθούμε αναλυτικά, εν καιρώ, καθότι εκτός των άλλων αφορά ολόκληρη την παράκτια ζώνη του δήμου μας αλλά κι ακόμη μέχρι τις εκβολές του Αλφειού. Όλη αυτή η περιοχή, από τον Αλφειό μέχρι τη Νέδα, χαρακτηρίζεται «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ», όπου θα επιτρέπονται ανάλογες δράσεις και εκμεταλλεύσεις.
      Όλοι θυμόμαστε την αρνητική-καταγγελτική απόφαση του Δ.Σ. Ζαχάρως , και μάλιστα σε έκτακτη συνεδρίαση, στην αρχή της προκήρυξης του Master Plan. Εκείνη η απόφαση  δεν ήταν μόνο απαράδεκτη αλλά και αστεία. Λεονταρισμός σε όλο του το μεγαλείο.(2)
Αξέχαστη είναι και εκείνη η μνημειώδης ραδιοφωνική συνέντευξη του προέδρου του Δ.Σ. κ. Χαραλαμπόπουλου.
Τι να κάνουμε; Εδώ είναι  Sugar Town!!!
  • (1) Η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, την οποία έχουμε στα χέρια μας, θωρακίζει την περιοχή μας από κάθε επιβολή και ύποπτα συμφέροντα. Για να πάρετε μια μικρή γεύση τι μηχανεύονται και πώς κινούνται οι επιτήδειοι, είναι καλό να επισκεφθείτε τον Αγιαννάκη, αν και θα υπάρξει σχετική ανάρτηση διότι αυτή η ιστορία έχει να κάνει και με τη παραλιακή ζώνη του Γιαννιτσοχωρίου μέχρι  τεσσάρων (4) χιλιομέτρων μήκος από τη Νέδα.
  • (2) Δεν είναι λεονταρισμός όταν καλούν την ΕΤΑΔ που είναι κάτοχος  ιδιοκτήτης και αρμόδιος δήμου, γιατί αλλιώς θα την κάνουν …ντα. Τι να πεις με την παιδαριώδη αφέλεια, όταν μάλιστα επικαλούνται το νόμο 3852/06 που πουθενά αυτός δεν δίνει τέτοια αρμοδιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου