theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ...... ΛΕΚΑΝΗ

     Στο παρελθόν είχαμε αντιδήμαρχο …πολεοδόμο, αλλά και υπάλληλο της ΔΕΠΑΝΟΜ που υπέγραφε επίσης για την έκδοση αδειών! Από την στιγμή που (εξ αυτής της αιτίας) διαλύθηκε η Πολεοδομία της Ζαχάρως και έμεινε μόνον το κτήριο και ένας διοικητικός υπάλληλος, ουδείς ενδιαφέρεται για την τύχη της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Και το ζήτημα είναι ότι δεν έχει δοθεί λύση ώστε οι κάτοικοι της περιοχής που εξυπηρετούσε να μπορούν να προσφεύγουν π.χ στην Πολεοδομία του Πύργου. Θα μας πείτε πως κανείς δεν χτίζει σήμερα, οπότε δεν υφίσταται τέτοια ανάγκη. Έστω και ο ένας όμως που βρέθηκε ( αυτή είναι η είδηση) να θέλει και να μπορεί, δεν έχει τρόπο ο άνθρωπος,  όχι να ζητήσει έκδοση  άδειας οικοδομής, αλλά ούτε να πρωτοκολλήσει την αίτησή του!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΠΥΡΓΟΥ
γεια χαρά νταν....
     Αλήθεια ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση;
Μέσα από τις τόσες αναρτήσεις (1) που έχουμε κάνει  το πράγμα κάνει μπαμ, ή καλύτερα ζεύει. Σίγουρα δεν υπάρχει κανείς μας κανείς δημότης που να μη γνωρίζει τι έχει γίνει με το νι και με το σίγμα.
Μα αν είναι δυνατόν υπάλληλος, πτυχιούχος επιστήμων  να φάει σφαλιάρες μέσα στην ίδια την υπηρεσία του από έναν δήμαρχο, οποιονδήποτε  δήμαρχο,  για άρνηση υπογραφής  και από τότε συνεμμορφώθη  με τας υποδήσεις ...όπως λέγει το άσμα! Και μετά λέμε τι φταίει! 
      Η ουσία είναι ότι πουθενά δεν υπάρχει δήμος χωρίς Πολεοδομικό Γραφείο. Αυτό είναι πρωτοφανές! Και το άλλο, οι δημότες του δήμου, μετά τις αλλαγές, βάσει των οποίων οι πολεοδομίες όπως και άλλες υπηρεσίες ανήκουν στους δήμους, πλέον δεν γίνεται να εξυπηρετηθούν από  πολεοδομία άλλου δήμου. 
Ποιος θα πέσει μέσα;
     Ακούτε και τη συνέχεια που έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ένας στιβαρός και σοβαρός επιχειρηματίας περιμένει επί ενάμιση χρόνο να εκδοθεί η οικοδομική άδεια μιας μικρής τουριστικής μονάδας σε ένα παραθαλάσσιο χωριό του δήμου μας. Μάλιστα έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες (αγορά μεγάλου οικοπέδου παρά θίν΄ αλός με κανονικότατους τίτλους και σφραγίδες, πράγμα που δεν υπάρχει ουδεμία αμφισβήτηση) και πληροί όλες τις  προϋποθέσεις, αλλά  είναι στην πρίζα επί ενάμιση χρόνο. 
Όπως έμαθα δε προχθές σε ένα δικηγορικό γραφείο στον Πύργο ο κύριος πλέον πρόκειται να στραφεί στη δικαιοσύνη επί παντός υπευθύνου για  απολεσθέντα κέρδη. Ως υπεύθυνο καταλογίζει τον άμεσο προϊστάμενο από τον δήμο......
ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ ΚΥΡΙΟΙ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ....
Το γράφω για μια άλλη φορά: ΒΑΣΤΑΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ Τ΄ΑΛΟΓΑ….
(1) Επειδή οι αναρτήσεις είναι πάρα πολλές γράφετε τη λέξη πολεοδομία στη μηχανή αναζήτησης του ιστολογίου για να έχετε μια σχετική έκθεση αυτών..  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου