theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΝΕΔΑ: "ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ"

Στις 8-2-2012 είχαμε προαναγγείλει ότι σχετικά περί 
τη Νέδα θα ασχοληθούμε με τα τρία θέματα:     
1] ΠΑΡΑΝΕΔΕΙΑ ΟΔΟΣ (ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ – ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ )
2] ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ- ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ «ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΔΑΣ» ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
3] Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΜΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΛΙΜΠΑ
      Μετά την ανάρτηση του 1ου (κλικ ΕΔΩ) και του 3ου θέματος  (κλικ ΕΔΩ) επανερχόμαστε σήμερα  για να ολοκληρώσουμε αυτή την αναφορά με  την παρουσίαση και του 2ου θέματος. Νάμαστε λοιπόν:

         Για την χιλιοτραγουδισμένη Νέδα ίσως θα έχετε ακούσει  ότι υπήρξε στο κοντινό παρελθόν μια προσπάθεια αξιοποίησης και ανάπτυξης (μονοπάτια, γεφύρια, νερόμυλοι, καταρράκτες, ναϊσκοι κτλ). Είχε ξεκινήσει από τον τότε νομάρχη Μεσσηνίας  κ. Δράκο, που ήταν και Μπουζαίος και με την αρωγή του παραπλήσιου Καποδιστριακού δήμου της Αυλώνας.
Για τον σκοπό αυτό εκπονήθηκε  ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και Ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο ανάδειξης και προστασίας και αξιοποίησης με το όνομα «ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΔΑΣ», αλλά για να υλοποιηθεί βασική προϋπόθεση ήταν η σύμπραξη και της από δω  μεριάς, του τότε νομού Ηλείας και του δήμων Ζαχάρως, Φιγαλίας και Ανδρίτσενας. Δυστυχώς όμως έμειναν ΟΛΑ  στα χαρτιά. Ο λόγος ήταν ένας και μοναδικός: οι Ηλείοι δεν ανταποκρίθηκαν καθόλου.
Αυτή η Μελέτη έχει πέσει στα χέρια μας και βλέποντας το τι μπορούσε να γίνει, δίνοντας μια σχετική ώθηση στην τοπική κοινωνία το η κυρίαρχη κραυγή είναι ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΜΑ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου