theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Συνάντηση διαλόγου για την αγροτική οικονομία



       ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 
ΤΗΣ ΝΕ ΗΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ     

 Τη σημασία και το ρόλο της αγροτικής οικονομίας στην παραγωγική διαδικασία και στην ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας πρόκειται να διερευνήσει η συνάντηση διαλόγου που οργανώνει για το θέμα αυτό η Ν.Ε. Ηλείας της Δημοκρατικής Αριστεράς το μεθεπόμενο Σάββατο 6 Απριλίου στον Πύργο.
 Εισηγητές θα είναι ο ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σάκης Θεοχαρόπουλος, η αγροοικονομολόγος Λέλα Παπαγιαννοπούλου, και ο γεωπόνος Τάκης Λαϊνάς. Παρέμβαση θα κάνει Ο Γεράσιμος Γεωργάτος, μέλος τηςΕ.Ε της ΔΗΜΑΡ. 
 Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των ανοιχτών πρωτοβουλιών της κομματικής οργάνωσης της ΔΗΜΑΡ στο νομό Ηλείας προκειμένου να συμβάλλει στη δημιουργία ενός κλίματος συνεννόησης και διαλόγου με τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς πάνω στα μείζονα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της περιοχής.
 Ιδιαίτερα σήμερα, που αγροτικός κόσμος της χώρας βιώνει, όπως άλλωστε και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, την οικονομική ύφεση και τη δραματική κατάσταση που αυτή δημιουργεί στη χώρα μας, η ΝΕ Ηλείας της Δημοκρατικής Αριστεράς επιχειρεί να αναδείξει τις προοπτικές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε και τα οποία σχετίζονται με το σύνολο των θεμάτων της αγροτικής οικονομίας στο νομό, όπως το επίπεδο της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, τη μεταποίηση, τα δίκτυα εμπορίας, την ΚΑΠ, τους κοινοτικούς πόρους, τις υποδομές κλπ. Παράλληλα επιθυμεί να επισημάνει τις αδυναμίες αλλά και τις παθογένειες του αγροτικού τομέα με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους τόσο από τους ίδιους τους αγρότες και τους φορείς τους, όσο και από την πολιτεία.
 Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι η μείωση του εισοδήματος των αγροτών οφείλεται αφ’ ενός στη μεγάλη άνοδο του κόστους παραγωγής (κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας και των λιπασμάτων) και αφ’ ετέρου στην τιμή παραγωγού που ορίζεται χαμηλά,  την ίδια στιγμή που η τιμή  για τον καταναλωτή είναι πολύ μεγαλύτερη. Υποστηρίζει επίσης ότι, όπως και στο πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας, πρέπει να υπάρξουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με τρόπο που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, στη βελτίωση του εισοδήματος των αγροτών και στη διάχυση των ωφελειών και σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών που σχετίζονται με το συγκεκριμένο κομμάτι της οικονομίας.              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου