theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ!!!Ι

     Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της της προηγούμενης ανάρτησης και μίλησα με τον Θανάση Πετρόπουλο, δικηγόρο και δημοτικό σύμβουλο του δήμου Κυπαρισσίας, που   είναι η ψυχή και ο πρωτεργάτης της όλης κινητοποίησης, τουλάχιστον στο Δήμο.. 
    Ιδού η «φάμπρικα» των 43 κατοικιών με όρους εκτός σχεδίου δόμησης στην προστατευόμενη περιοχή Natura στην παραλία Ελαία-Αγιαννάκη. Ένα φωτομοντάζ του σχεδιασμού των κατατμήσεων επί του πραγματικού εδάφους στην παραλιακή περιοχή που «ακουμπάει» στη θάλασσα!Αυτό το σχεδιασμό αμφισβητούν οι Μηχανικοί, φορείς της περιοχής και η τοπική κοινωνία. Διαβάστε στη «ΦΩΝΗ» της Μ. Δευτέρας όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση που έχει πάρει πανελλήνιες διαστάσεις, ενώ μια ανθρώπινη αλυσίδα θα κυκλώσει την περιοχή κατά το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, που οργανώνουν οι τοπικοί φορείς, την Τρίτη του Πάσχα. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις!!!Κάνε κλικ ΕΔΩ)
       Πλέον ένα είναι σίγουρο:  Η αντίδραση των δημοτών - πολιτών της  Κυπαρισσίας για τις αυθαίρετες οικοδομήσεις που αποτελούν εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος σε μια περιοχή που έχει μεγάλη οικολογική αξία λόγω της παρουσίας ενός εκτεταμένου οικοσυστήματος αμμοθινών  αλλά και της ιδιαίτερης σημασίας  για το είδος της θαλάσσιας χελώνας Caretta carett, άρχισε να φουντώνει. Τα ποτάμια, η Νέδα και ο Αρκαδικός ένωσαν τα θυμωμένα νερά τους και θα πάρουν σβάρνα όλες τις παράνομες, δόλιες ανθρώπινες επεμβάσεις στη ωραία μας παραλία.  
Υπόψη όλοι οι τοπικοί φορείς και οργανώσεις είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ!!!! 
Ιδού λοιπόν: 
  • Πριν από λίγο καιρό έλαβε χώρα μια μεγάλη σύσκεψη μεταξύ Υπουργείου ΠΕΔΑ (Γενικοι Γραμματείς και πολλοί σύμβουλοι), Περιφέρειας Πελοποννήσου (Τατούλης και συνεργάτες του) και του δήμου, την οποία οργάνωσε ο ίδιος ο Αγγελάκας (Δ/ντής πολιτικού Γραφείου του Σμαρά)
  • Η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ ορίσθηκε για τη Μεγάλη Πέμπτη (12 το μεσημέρι)
  • Την Τρίτη του Πάσχα, που γιορτάζεται και η Πρωτομαγιά προγραμματίζεται να γίνει η σχετική συγκέντρωση -γιορτή στον ίδιο το χώρο του..εγκλήματος, όπου θα γίνει και συμβολική περικύκλωση της περιοχής δια της συνένωσης των χεριών. Η περικύκλωση του Κανελάκη. 
      Όπως καταλαβαίνετε το ενδιαφέρον για τις ύποπτες και αμαρτωλές επενδύσεις της Νέος Κότινος Ακίνητα ΑΕ/ ΠΑΠΠΑΣ και οι πιέσεις ξεκινούν από πολύ ψηλά. Στην σύσκεψη των υψηλών παραγόντων το γενικό κλίμα ήταν..εορταστικό(αποδοχή, επικρότηση και παλαμάκια). Ευτυχώς που βρέθηκαν δυο -τρεις και χάλασαν τη σούπα και ανατάραξαν τα νερά βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.
Σχετικά με την έκτακτη συνεδρίαση, σύμφωνα με τον Θανάση, το πιο πιθανόν είναι να υπάρξει ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ κατά των επενδύσεων που είναι δόλιες επεμβάσεις και ωμές προσβολές σε μια τόσο σημαντική περιοχή. 
Υστερόγραφα:
     Α.  Αυτή η τεράστια κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας της Κυπαρισσίας
{  ΣΤΑ ΟΠΛΑ" η τοπική κοινωνία για το δάσος  και την παραλία της Ελαίας! Τοπικοί φορείς, οργανώσεις, πολιτικά και δημοτικά στελέχη..}
              πρέπει να γίνει  μάθημα  σε όλους τους Ζαχαραίους...
    Β. Το αρμόδιο υπουργείο ΠΕΚΑ, μέχρι τώρα, έχει πολύ στρεβλή εικόνα για το κλίμα στην περιοχή. Έχουν την εντύπωση ότι η κοινωνία είναι θετική στις επενδύσεις. Με τις κινητοποιήσεις όμως του κόσμου και τις ανάλογες δημοσιεύσεις καταγγελίες των ΜΜΕ του τόπου, σίγουρα αυτή η εικόνα, θέλουν δε θέλουν, θα αλλάξει.
   Γ.   Η Αιτιολογημένη Γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καταπέλτης για όλες τις παρεμβάσεις στον Αγιαννάκη και αυτό είναι μεγάλο αβαντάζ για το δίκιο του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου