theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ ΝΑΙ στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ του ΚΑΙΑΦΑ και της ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ


        ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως και ορισμένων φορέων  να απορρίψουν το σχέδιο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ του ΚΑΙΑΦΑ και της ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ για δεύτερη φορά, χωρίς προτάσεις , έξω από κάθε θεσμικό πλαίσιο.
     Για δεύτερη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως  απέρριψε το Σχέδιο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της περιοχής και ειδικότερα του Καϊάφα . Η απόφαση αυτή καταδικάζει τον τόπο μας στη μιζέρια και στην οπισθοδρόμηση. Δεν πρόκειται εμείς να βάλουμε την υπογραφή μας στην ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ και στην ΟΠΙΣΘΟΔΡΌΜΗΣΗ. Το Δημοτικό Συμβούλιο όφειλε να φέρει το σχέδιο προς Δημόσια Διαβούλευση για να τοποθετηθούν οι φορείς και οι πολίτες δημόσια ,αντί αυτού πήρε μια απόφαση ακατανόητη για το μέλλον της περιοχής μας. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια διασφάλισης συμφερόντων είτε προσωπικών είτε τοπικιστικών.
 Είμαστε υπέρ της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με κανόνες και πλαίσιο και υπέρ του διαλόγου .
 Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως απέρριψε χωρίς διαβούλευση τα παρακάτω…..
   «Νησί της Αγ. Αικατερίνης»:
     Στόχος της διαχείρισης και προστασίας για την περιοχή αυτή είναι η διατήρηση της ιδιαίτερης αξίας και του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει λόγω της ποιότητας και ποικιλίας των φυσικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της καθώς και η ενίσχυση με κίνητρα ήπιων και περιβαλλοντικά φιλικών ασχολιών και παραγωγικών δραστηριοτήτων, όπως ο τουρισμός της φύσης, η αναψυχή, η περιβαλλοντική και πολιτιστική εκπαίδευση.
     Η δημιουργία λιμενικών έργων κατά κύριο λόγο πλωτών στοιχείων (προβλήτα, γέφυρες πρόσβασης). Η εγκατάσταση πλωτού καφέ- restaurant. Η δυνατότητα εκπαίδευσης και αθλημάτων εναρμονισμένων με το φυσικό υδάτινο περιβάλλον (θαλάσσιες δραστηριότητες) με διαμόρφωση αμμώδους παραλίας και η δημιουργία χώρων άθλησης στο χερσαίο τμήμα μετά από σχετική ειδική μελέτη και σύμφωνη γνώμη του Φορέα διαχείρισης.
     α) Η δημιουργία eco- κάμπινγκ, με χαρακτήρα φιλικό προς το περιβάλλον Όλα τα στοιχεία του κάμπινγκ θα είναι ελαφριάς κατασκευής από φυσικά υλικά. Οι θέσεις θα χωροθετούνται, στα διάκενα του δάσους, χωρίς να επιτρέπεται οποιαδήποτε αποψίλωση ή κοπή δέντρων και θάμνων και η διάταξη των χώρων και των υποδομών του θα είναι προσαρμοσμένη στο δασικό τοπίο του νησιού. Το eco- κάμπινγκ θα περιλαμβάνει τους αναλογούντες βοηθητικούς χώρους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις προδιαγραφές του ΕΟΤ.
      β) Η ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων ξενοδοχειακών και λοιπών
εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση όσων διαμένουν σε αυτές.

       γ) Η δημιουργία δικτύου αποχέτευσης και η εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας των 
προερχόμενων από τις εγκαταστάσεις του νησιού- λυμάτων, μετά από την εκπόνηση σχετικών μελετών και έγκρισής τους σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και μετά από σύμφωνη γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης.
     δ) Χρήσεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης/ ευαισθητοποίησης και αναψυχής.
    ε) Η εγκατάσταση χώρου υποδοχής επισκεπτών και αναψυκτηρίου, χώρων υγιεινής, και
στάθμευσης αυτοκινήτων μετά από σχετική ειδική μελέτη και σύμφωνη γνωμοδότηση του
Φορέα Διαχείρισης.
    στ) Η δημιουργία αγκυροβολίων ελαφριάς κατασκευής.
   ζ) Η αντιπυρική οργάνωση του χώρου και η εγκατάσταση συστήματος άρδευσης μετά από την εκπόνηση σχετικών μελετών και έγκρισής τους σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  η) Η κατασκευή και συντήρηση έργων εξυπηρέτησης αναγκών ύδρευσης (υδατόπυργος,
δεξαμενή).
 θ) Η κίνηση τροχοφόρων στο κύριο δίκτυο μονοπατιών και μόνο για λόγους τροφοδοσίας,
φύλαξης, πυρασφάλειας και συντήρησης του χώρου.
   ι) Η ανακατασκευή της υφιστάμενης γέφυρας του διαύλου.
  ια) Η δημιουργία πεζογέφυρας για την ένωση της παραλίας με το βόρειο τμήμα της
ενδοχώρας του νησιού για την ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών.
 «Ιαματική Πηγή Καϊάφα»:
         Στόχος της διαχείρισης και προστασίας για την περιοχή αυτή είναι η διατήρηση της ιδιαίτερης αξίας και του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει λόγω της ποιότητας και ποικιλίας των φυσικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της καθώς και η ενίσχυση με κίνητρα ήπιων και περιβαλλοντικά φιλικών ασχολιών και παραγωγικών δραστηριοτήτων, όπως ο τουρισμός της φύσης, η αναψυχή, η περιβαλλοντική και πολιτιστική εκπαίδευση.
    α) Η αποκατάσταση του κτιρίου της Ιαματικής Πηγής και οι απαραίτητες προσθήκες σε αυτό.
    β) Οι επεμβάσεις για τη δημιουργία ανοικτών υδάτινων επιφανειών για λουτροθεραπεία
 (πισίνες).
   γ) Η δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων και ποδηλάτων για την εξυπηρέτηση των χρηστών των ιαματικών λουτρών.
  δ) Η διατήρηση του καναλιού και η δημιουργία γέφυρας για τη μετακίνηση των επισκεπτών από τους χώρους λουτροθεραπείας στα υπόλοιπα τμήματα της περιοχής.__
Καλούμε το Δήμο Ζαχάρως, τη Μείζονα Αντιπολίτευση και τους φορείς, να απαντήσουν στους πολίτες γιατί απέρριψαν το σχέδιο ανάπτυξης του Καϊάφα;
Ποιοι και γιατί κρύβονται από τον Δημόσιο Διάλογο;
      Όσο αφορά την αξιοποίηση της ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ, θα υποβάλλουμε επίσημα τις προτάσεις μας στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, που θα ακολουθήσει και αποτελεί την μόνη επίσημη διαδικασία τροποποίησης του σχεδίου. Σημειώνεται ότι η διαβούλευση γίνεται για να τροποποιηθεί το σχέδιο και όχι να παραμείνει ως έχει.
   
Κωνσταντίνος Αγραπιδάς,
Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης   Δήμου Ζαχάρως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου