theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΜΕ ΤΗ Γ.Γ ΜΑΡΩ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΜ ΚΑΙ ΤΟ ΠΔ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ"

     Η Ειδική Περιβαλοντκή Μελέτη (ΕΠΜ) και το αντίστοιχο ΠΔ για το "Περιβαλλοντικό Πάρκο της Λίμνης Καΐάφα και Θαλάσσιας περιοχής κόλπου Κυπαρισσίας" είναι η πιο κρίσιμη νομοθετική πράξη για την προστασία και τη διατήρηση   της παράκτιας περιοχής σαν μια περιοχή σπάνιου φυσικού κάλλους και μεγάλης, μοναδικής οικολογικής αξίας (1). 
Περιοχές Ναtura
     Πριν λοιπόν την τελική υπογραφή, το Π.Δ.  στο τέλος της επόμενης εβδομάδας τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.Προκειμένου να υπάρξει μια σχετική  ενημέρωση του ΠΔ προγραμματίσθηκε μια συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ μεταξύ της Γ.Γ κ. Μάρως Ευγγελίδου και των τοπικών δημάρχων Πύργου, Κρέστενας-Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως.(2) 
   Η συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 20- Μαϊου στις 3.30 μ.μ στο γραφείο της Γενικής.
   Λαμβάνοντας υπόψη  την μεγάλη παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση που γίνεται στην περιοχή μας με καθαρά λαϊκίστικο τρόπο, από άλλους συνειδητά λόγω μεγάλων συμφερόντων και από άλλους μη συνειδητά, που είναι και οι περισσότεροι ευελπιστούμε η σύσκεψη να είναι αποτελεσματική και επιτέλους οι τοπικοί μας άρχοντες να πάρουν χαμπάρι και να αντιληφθούν το συμφέρον του τόπου μας. 
   Εξάλλου για τον ίδιο σκοπό, την ενημέρωση των πολιτών -δημοτών, η Εθελοντική Πολιτιστική Κίνηση Ζαχαραίων είναι πιθανό να διοργανώσει στο εγγύς μέλλον  ημερίδα στην πόλη της Ζαχάρως. Οπωσδήποτε, εάν ευοδωθούν οι προσπάθειες,  θα υπάρξει σχετική δημοσίευση και κάλεσμα όλων των τοπικών φορέων, συλλόγων και οργανώσεων.  Αμήν    

(1) Διαδίδεται εντέχνως με καθαρά λαϊκίστικο τρόπο ότι το Π.Δ είναι εναντίον της ανάπτυξης της περιοχής. Αυτή όμως δεν είναι ανάπτυξη αλλά ταυτίζεται με το ξεπούλημα και την καταστροφή του μοναδικού μας φυσικού πλούτου. Το συμφέρον της περιοχής είναι μια άλλα ανάπτυξη,  ήπιας μορφής που δένει με το σπάνιο φυσικό περιβάλλον ως εθνική κληρονομιά και παρακαταθήκη στις νέες γενιές.
(2) Σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού των δημάρχων με τη Γ.Γ Μάρω Ευαγγελίδου, που είναι και η καθύλη αρμόδια για την εν λόγω ΕΠΜ, το έκλεισε η βουλευτίνα της ΝΔ κ. Αυγερινοπούλου, που είναι και από τη Ζαχάρω. Οπότε θα έχει μεγάλη πλάκα να σκάσει μύτη ο ...θείος σαν δήμαρχος Ζαχάρως, όπως το παίζει. Πάντως εγώ τον συμβουλεύω από τώρα να κάτσει στα αβγά του, για δύο λόγους. Πρώτο, το ΥΠΕΚΑ και δη η Γ.Γ δεν είναι...Καφύρας.  Τον δεύτερο λόγο θα σας τον ανακοινώσω ...μετά. Εγώ πάντως λάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου