theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Π.Δ: "Περιβαλλοντικό Πάρκο Λίμνης Καϊάφα και θαλάσσιας περιοχής Κυπ. κόλπου" ΚΑΙ "ΟΔΟΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ"

             Στο θέμα της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (Ε.Π.Μ.) για την παραλιακή ζώνη της περιοχής μας που έχει ήδη εγκριθεί από πέρυσι τον Δεκέμβριο και του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) που επίκειται να υπογραφεί, ως νομοθετική πράξη της Μελέτης, αφού πριν με την διαβούλευση πάρει την τελική του μορφή, δυστυχώς στο συγκεκριμένο θέμα  έχει πέσει μεγάλη παραπληροφόρηση σε όλους τους τομείς. (1)
   Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσες και τόσες εξηγήσεις και από την άλλη να γίνεται τέτοια διαστρέβλωση; Πραγματικά είναι εντελώς ανεξήγητο.Και το ερώτημα τι και ποιος φταίει.Είναι δυνατόν να μην θέλουν ένα κανονιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία  και τη διαχείριση σε ένα πράγμα που είναι εντελώς αλαλούμ και μπάτε σκύλοι αλέστε;
               Η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει πρώτα και κύρια στα τοπικά ΜΜΕ και κυρίως στις τοπικές εφημερίδες, στους τοπικούς φορείς με πρώτο το δήμο αλλά και τα κόμματα Επίσης ευθύνη έχουν και οι περισσότεροι σύλλογοι και οι τοπικές οργανώσεις. Ανάλογα επιχειρήματα χρησιμοποιεί και η μείζονα αντιπολίτευση.
     Όμως πολύ μεγάλη ευθύνη για το αλαλούμ που επικρατεί στον τόπο μας έχουν και οι τοπικοί βουλευτάδες μας με πρώτη την Ζαχαραία κ. Αυγερινοπούλου (2) 
         Οι μεν εφημερίδες του Πύργου, όχι μόνο φιλοξενούν αργυρώνητες  γραφίδες  αλλά και προωθούν πληρωμένες δημοσιεύσεις, ο δε δήμος (της Sugartown ντε) έφθασε στο σημείο να υιοθετήσει επακριβώς τις απόψεις  της δήθεν ομοσπονδίας των κυνηγών (3) περί απαγόρευσης των παραδοσιακών δράσεων και άλλα τέτοια  φληναφήματα.
       Ευκαιρία για την παρούσα αναφορά υπήρξε το τελευταίο φύλλο της τοπικής εφημερίδας του φίλου μας Πέτρου Μπηλιώνη "ΟΔΟΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ". Ο τίτλος (δες φωτογραφία) σε μαύρο φόντο από την αρχή και μόνο κρούει τον κώδωνα κινδύνου και εξωθεί τους αναγνώστες ότι πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους.
      Φίλε Πέτρο συμφωνώ απολύτως εάν ανάπτυξη θεωρείς τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και το ξεπούλημα της παραλίας σε μεγάλα κεφάλαια. Για ρίξε μια ματιά δίπλα στο Μπούζι τι γίνεται. Πρέπει να πήρες χαμπάρι ότι το Δ.Σ του δήμου Τριφυλίας ομόφωνα (20 ναι -2 λευκά) ψήφισε κατά της επένδυσης για τέτοια ανάπτυξη.(Κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ). Ο κόσμος όλος δίπλα μας (δήμος, σύλλογοι, οργανώσεις, κόμματα, MME..) ξεσηκώθηκε για να υποστηρίξει το φυσικό περιβάλλον και πρώτα από όλα καταφέρονται κατά της Πολιτείας που δεν έχει προβεί   στη θεσμοθέτηση μια κανονιστικής νομοθετικής πράξης (Π.Δ., ή και ΚΥΑ) αν και η Κοινότητα εδώ και μια δεκαετία το ζητά επιμόνως. Και εμείς οι μάγκες, που παρεμπιπτόντως λόγω Καϊφα έρχεται ένα ανάλογο Π.Δ το καταπολεμούμε εκ των προτέρων ρίχνοντας τόνους λάσπη και παραπληροφορώντας. Ναι να προσπαθήσουμε να το καλυτερέψουμε (διαβούλευση εν όψει...) όπου και όπως μπορούμε και να μη φθάνουμε στο σημείο να χρησιμοποιούμε σαθρά επιχειρήματα και λαΙκίστικες κινδυνολογίες που δεν στέκουν εντελώς.   Το δέσατε σκοινί κορδόνι και έχετε κάνει σημαία ότι δήθεν ...σε όλο το μήκος της ακτής από τον Αλφειό μέχρι τη Νέδα η κολύμβηση απαγορεύεται  εκτός ελαχίστων τμημάτων της παραλίας... Τι πιο χειροπιαστό ΨΕΜΑ! Απλά ελληνικά είναι γιαυτό δεν ξέρω γιατί τα διαστρεβλώνετε. Το Π.Δ  τονίζει σε πολλές μεριές ότι σε όλο το μήκος η κολύμβηση επιτρέπεται εκτός από τη νύχτα, στα δε μέτωπα του Νεοχωρίου Κακοβάτου και Ζαχάρως επιτρέπεται και τη νύχτα(4). Αυτό ακριβώς ορίζεται και εσείς το εξηγείται όπως θέλετε και συμφέρει μερικούς.Το άκρον άωτον είναι ότι εντέχνως διακηρύσσετε μετά μανίας ανεξήγητης ότι  η κολύμβηση δεν επιτρέπεται στις παραλίες πέρα από το Νιοχώρι. Μα τόσο χονδροειδή ψέματα; Αν είναι δυνατόν! Αφήνω όλα τα υπόλοιπα περί χαρακτηρισμού της παραλίας ως σημαντικής λόγω Careta Caretta. Εμείς αντί να ανακαλύπτουμε ή να εντοπίζουμε αμφισβητήσιμα σημεία του Π.Δ. και να τα προβάλουμε με σκοπό την υπόθαλψη, αντιθέτως ΠΡΕΠΕΙ να το επιζητούμε και να το επικροτούμε, όπως οι γείτονες στην Τριφυλία, γιατί έτσι ολόκληρη η περιοχή μας θωρακίζεται από τα γαμψά νύχια των αρπακτικών κερδοσκόπων σε αυτό το μεγάλο φαγοπότι και τη λαίλαπα που έρχεται και το όνομά αυτής ΤΑΪΠΕΔ
         Προς Θεού, ισχυρίζεσαι πως θα πληγούν οι υπάρχουσες τουριστικές επιχειρήσεις. Δηλαδή τι οφέλη θα έχουν αυτές, ας αφήσουμε το περιβάλλον,  εάν δίπλα τους στηθεί ένα ξενοδοχείο μεγαθήριο; 
     Τελειώνω με το ερώτημα που το χαρακτηρίζεις και εύλογο " μήπως αυτή η μελέτη και το Π.Δ. αποβλέπουν κάπου αλλού; Στηρίζουν π.χ. άλλα συμφέροντα " Απλώς   το αντιστρέφω. Μήπως τα συμφέροντα είναι στην απέναντι μεριά; Κάνει μπαμ ποιοι και γιατί τους συμφέρει ένα γενικό αλαλούμ.
Πως στο λέει ο λαός μας:  Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ


    (1)  Πολλές φορές έχω αναφερθεί για όλα αυτά τα σχετικά με το ΠΔ και την παραλία μέχρι σημείου να με κατηγορούν άλλοι για υπέρ το δέον εμμονές κι άλλοι για κομματικές εξαρτήσεις. Ναι με το περιβάλλον, τον πολιτισμό και με το γενικό καλό  έχω εμμονές και  πάντοτε θα είμαι μέχρι τέλος σε αυτή την πλευρά. Όσον αφορά τις κομματικές εξαρτήσεις εμείς της  Ανανεωτικής Αριστεράς το έχουμε αποδείξει και για αυτό είμαστε υπερήφανοι.

   (2)  Τονίζεται η κ. Αυγερινοπούλου, αφενός επειδή είναι πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και αφετέρου είναι Ζαχαραία..Πολύ παράξενο μου φαίνεται που σε ένα τέτοιο θέμα που τόσο έχει να κάνει με τον τόπου της και άπτεται του φυσικού περιβάλλοντος  και όμως τσιμουδιά. 
   (3)  Άκουσον άκουσον, λένε και  υπογράφουν ως Ομοσπονδία Κυνηγών Πελοποννήσου. ΟΙ λέξεις με τέτοιες μεγαλομανείς μεγαλαυχίες έχουν χάσει εντελώς τη σημασία τους.
    (4)   Για το συγκεκριμένο πρόβλημα έχουμε αναφέρει πάλι ότι σε μια επαφή μας η αρμόδια υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ συμφωνήθηκε να το θέσουμε στη διαβούλεψη ούτως ώστε η κολύμβηση και η κυκλοφορία και τη νύχτα να ισχύει όχι μόνο για τα μέτωπα της Ζαχάρως, Κακόβατου, Νιοχωρίου, αλλά και στα υπόλοιπα παραλιακά μέτωπα (Γιαννιτσοχώρι, Θολό, Ταξιάρχες). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου