theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ


ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
ΣΤΗΝ ΑΒΑΣΤΑΚΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ
         Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες
   Η παραπληροφόρηση και η λάσπη  που γίνεται αυτόν τον καιρό για το περιώνυμο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) «Περιβαλλοντικό Πάρκο της λίμνης Καϊάφα και της θαλάσσιας περιοχής του Κυπαρισσιακού κόλπου» δεν έχει ματαγίνει ποτές και πουθενά. Θεοί και δαίμονες αντιτίθενται και το καταπολεμούν με τα πιο ψεύτικα και σαθρά επιχειρήματα.  Ο πιασάρικος λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο. Σίγουρα δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σταθούν απέναντι σε ένα νομικό πλαίσιο που από τη μια μεριά προστατεύει το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας και από την άλλη τη θωρακίζει από μικρά ή μεγάλα άνομα συμφέροντα που μπροστά στο αβυσσαλέο τους κέρδος δεν υπολογίζουν όχι μόνο το κοινό καλό αλλά ούτε και τον άνθρωπο.
   Το πιο ποταπό επιχείρημα το χρησιμοποιούν ως ρομφαία. Είναι  μέγα ψέμα και καθοδηγούμενο – αλήθεια από ποιους - ότι απαγορεύεται η κολύμβηση. Μα τους αθεόφοβους είναι δυνατόν να υπάρξει δημόσιο έγγραφο που να απαγορεύει ένα δικαίωμα, που είναι συνταγματικώς  κατοχυρωμένο για όλους τους Έλληνες σε όλες τις θάλασσες; Κι όμως, έτσι ασύστολα φθάνουν στο απόγειο της κοροϊδίας.
      Ναι κοροϊδεύουν συνειδητά και δεν γνωρίζουμε το λόγο. 
    Υπόψη σε όλη την περιοχή υπάρχουν αρκετοί τίτλοι ιδιοκτησίας του δημοσίου ή των ιδιωτών, όπου αυτό το Π.Δ δεσμεύει τους διάφορους επενδυτές ως προς τις οικιστικές δράσεις και χρήσεις. Έτσι το ξεπούλημα για μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις  μεγαθήρια τύπου NAVARINO, ROBINSON, με αντίτιμο τη θυσία του φυσικού μας περιβάλλοντος αποκρούεται μια και καλή και στον Καϊάφα και στην παραλιακή ζώνη. Αυτή δεν είναι ανάπτυξη για τους πολλούς είναι ανάπτυξη για λίγους
        Ναι στη ανάπτυξη που σέβεται και δένει με το περιβάλλον.
       Η προστασία των αμμοθινών και των παράκτιων δασυλλίων που αποτελούν ένα σπάνιο φαινόμενο υψηλής αισθητικής και μεγάλης σημασίας μια και είναι φυσική ομπρέλα στην ορμή της θάλασσας, είναι πρώτιστο καθήκον όλων μας.
   Επίσης πρώτιστο καθήκον είναι και η προστασία της  Caretta Caretta, που έχει χαρακτηρισθεί απειλούμενο είδος προς εξαφάνιση. Αυτή η αρμονική συμβίωση καθόλου δεν μας εμποδίζει, απεναντίας είναι προς το κοινό συμφέρον μας, διότι με την αντίστοιχη οικοανάπτυξη, μαζί με την αξιοποίηση του ΚαΪάφα, την ανάδειξη των αρχαίων μνημείων του τόπου (Νέστωρ, Λέπρεο, Αίπη, Φιγαλεία, Πρασιδάκι κ.τλ ) θα προσελκύσουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
        Η πραγματική ανάπτυξη είναι προς αυτή την κατεύθυνση.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΝΟ 
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ
Βασίλης Δρακόπουλος /Γιώργος Ζήρος/Θεόδωρος Κόλλιας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου