theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΖΙ

                    Ο Μάιος μπήκε φουριόζος. Αμέσως μετά τα κοκορέτσια και τα άλλα αναστάσιμα τραπέζια δύο ήσαν τα σπουδαιότερα γεγονότα που σημάδεψαν ακόμα και τον μέλλον του τόπου μας.  
Το 1ο πρώτο ήταν  η ιστορία με την παραλία του Μπουζιού-Αγιαννάκη με όσα έλαβαν χώρα ως ευαισθητοποίηση και αντίδραση μιας ολόκληρης κοινωνίας (Δήμος Κυπαρισσίας, τοπικοί φορείς, οργανώσεις  και σύλλογ οι) και το 
2ο ήταν τα Ανθεστήρια στη Ζαχάρω.

   Για τα Ανθεστήρια έχουμε ασχοληθεί αρκετά. Εν κατακλειδι διατυμπανίσθηκε  με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, ότι παρά την Πανταζοπανούκλα η Ζαχάρω δεν είναι μόνο Sugartown όπως έχει γίνει γνωστή στην υφήλιο αλλά έχει κι άλλες χάρες. Αναδείχθηκε, όπως γράφει και ο μεγάλος φίλος αγωνιστής της Ηλείας,  Σωτήρης Σωτηρόπουλος,  η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού.

     Για το Μπούζι, που η φύση υφίσταται μια από τις πιο βάναυσες ανθρώπινες επεμβάσεις  παραπλεύρως υπάρχει ολόκληρη η αναφορά του Συλλόγου των Απανταχού Ελαιωτών "ΤΟ ΜΠΟΥΖΙ" 


όπου παραθέτονται όλα τα επίκαιρα συμβάντα. Εμείς λάβαμε μέρος στα δυο τελευταία. Στην έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία,την Μεγάλη Πέμπτη, με τη γνωστή ομόφωνη απόφαση-καταπέλτη (κλικ ΕΔΩ, και ΕΔΩ) και στην συγκέντρωση, επί τη ευκαιρία της Πρωτομαγιάς στην παραλία του Μπουζιού.   
    Εδώ καταθέτουμε με όλη μας την ψυχή τα χίλια μπράβο στο σύλλογο των Μπουζαίων  για την άρτια οργάνωση, αλλά και άλλα τόσα για την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου από όλα τα μέρη του δήμου. Υπήρξε ένας απίθανο λαϊκό τσιμπούσι! Με τον κόκκινο κράσος να ρέει  αφειδώς σε συνδυασμό με τα ψητά εδέσματα (μπριζόλες, λουκάνικα, βιολογικά αγγούρια και ντομάτες, τυριά ντόπια κτλ.) όλοι έφθασαν στο τσακίρ κέφι. Όμως δεν παρελήφθη ο σκοπός που ήταν η διαμαρτυρία και η οργή. Και τα πανό κρεμάστηκαν και συμβολική περικύκλωση με τα χέρια έγινε! Από τις ίδιες τις φωτογραφίες  διαφαίνεται η δύναμη και η κατακραυγή του λαού. 
     Για τη μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο όμορων δήμων, Τριφυλίας και Ζαχάρως αλλά και των κατοίκων, γιατί καθρέπτης της κοινωνία είναι κι αυτοί που έχουν εκλεγεί σε διάφορα όργανα, από τη βουλή έως και τους δήμους, μια ματιά φθάνει. Ας αρκεστούμε μόνο σε αυτό. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε, για αυτό και το καταθέτω, ότι η συνεδρίαση κράτησε 5 ολόκληρες ώρες και τοποθετήθηκαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της αμαρτωλής εταιρίας και από όλους τους συλλόγους της περιοχής. Πρωτολογίες, δευτερολογίες, τοποθετήσεις, αντιπαραθέσεις ζωντανός διάλογος. Η Δημοκρατία εντός και επί τα αυτά στην πράξη.(1) Ακόμα και σε μένα έδωσε ο πρόεδρος το βήμα, μια και ήμουν από το διπλανό Γιαννιτσοχώρι του όμορου δήμου Ζαχάρως.  
(1) Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τον πρόεδρο του Δ.Σ, τον Δημήτρη Μπασδάνη, από το Κοπανάκι γιατί πραγματικά ήταν ο κύριος συντελεστής του υψηλού επιπέδου της συνεδρίασης καθώς και τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης Θανάση Πετρόπουλο και Σαράντο Κουκούμη για την μαχητικότητά τους πάντοτε μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου