theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως:(2-7-13)

               Στην πρόσκληση για σύσκεψη Δ.Σ  δήμου Ζαχάρως σήμερα το βράδυ, που δημοσιεύσαμε χθες, από τα 47 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης αρκετά μας έκαναν εντύπωση. Για τα επόμενα 3 όμως  προβληματιστήκαμε (Το 4ο, το 13ο και το τελευταίο  47ο).
Α}         Το 4ο έχει να κάνει με  "Φιλοξενία χορευτικών συγκροτημάτων που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Ζαχάρως" Αν προσπεράσουμε το θέμα που οι λέξεις και οι έννοιες έχουν χάσει τη σημασία τους δε νομίζετε ότι το πανηγύρι με τη γουρουνοπούλα και τα τοιαύτα δεν συνάδουν, δεν ταιριάζουν με χορευτικά συγκροτήματα και Φεστιβάλ. Άλλο τα τσιφτετέλια και τα γυφτοτράγουδα και άλλο ο Πολιτισμός. Επιτέλους από τέτοια μπουχτίσαμε....   
Μα είναι δυνατόν ο φίλος μας ο Αργύρης να καθορίζει τα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου, επειδή στις Επιτροπές του δήμου είναι άτομα εντελώς ανίδεα και απολίτιστα; Φίλος, ξεφίλος ε.. όχι και να είναι κι ο Τζαβάρας της Ζαχάρως. 
Φθάνει πια ο εκχυδαϊσμός.
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΏΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΧΥΡΟ ΑΜΥΝΑΣ. ΚΑΙ ΌΠΩΣ ΤΟ ΔΈΡΜΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΝΟΣΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΆΘΕ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟΥ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΈΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΌΛΕς ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΕΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΜΑΝΔΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΆ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.   
Β}               Το 13ο είναι : " Αίτημα για μείωση μισθωμάτων Δημοτικού Τουριστικού Περιπτέρου Σχίνων". Σίγουρα δεν είμαστε καλά! Υπόψη ο ίδιος επιχειρηματίας στις  20-9-11 πάλι από το δήμο είχε ζητήσει μείωση του μισθώματος και κατάργηση της ετήσιας αναπροσαρμογής. 
Τότε δεν πέρασε γιατί ο κ. επιχειρηματίας χρώσταγε τον άμπακο. Για δυο χρόνια δεν είχε πληρώσει  στον δήμο ούτε φράγκο. Μέχρι το τέλος του 2011 οι οφειλές είχαν φθάσει τα 51000 ευρώ περίπου. Αγνοούμε εάν έγινε από τότε κάποια αποπληρωμή ή κανά κόψιμο με νέα επαναδιαπραγμάτευση. Πάντως έτσι έχουν τα πράγματα και ούτε ο Θεός δεν γνωρίζει τι θα γίνει. Εδώ και λίγο καιρό δε, έχει ηλεκτροδοτηθεί κανονικά από την ΔΕΗ (1) 
Γ}       Το 47ο, είναι " Επί αναφοράς, καταγγελίας και αίτησης με θέμα την θαλάσσια χελώνα". Ούτε λόγος για τη σαφήνεια της διατύπωσης. Υπάρχει αναφορά, καταγγελία από κάποιο φυσικό πρόσωπο ή από κάποια οργάνωση; Αφήστε την αίτηση, δεν την καταλαβαίνω διόλου! Μήπως κάποιος έκανε αίτηση στο δήμο για εξόρυξη των αβγών και εκμετάλλευση ή μήπως για να ...επιβιβασθεί επί μιας χελώνας μιας και εξέλειπαν οι συμπαθέστατοι  γάιδαροι από την περιοχή; Κυρίες και κύριοι ας σοβαρευτούμε. 
Μόνο να λάβετε υπόψη σας ότι η παραλία μας έχει χαρακτηρισθεί από την Ε.Ε περιοχή Natura 2000 και διέπεται από υψηλή προστασία για τα δύο είδη τις αμμοθίνες με τα πευκοδάση και τη χελώνα Caretta Caretta, ως απειλούμενο είδος παγκοσμίως. Το συγκεκριμένο καθεστώς θωρακίζει την περιοχή μας από κάθε είδους ..ανομήματα. Όλα τα υπόλοιπα που διαρρέουν από μερικούς είναι εκ του πονηρού που δυστυχώς συμπαρασύρουν τους απλούς πολίτες.   
                (1) Σύμφωνα με την Πολεοδομία, κατατέθηκε φάκελο από μηχανικό της Αθήνας με τα ζητούμενα στοιχεία, που έχει και την τελική ευθύνη. Έτσι δόθηκε η σχετικά                               βεβαίωση για τη ΔΕΗ καθότι ο νόμος 4041 ορίζει ότι πλέον οι Πολεοδομίες θεωρούν και δεν ελέγχουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου