theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ο ...ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Σε αυτή η λέξη περικλείεται ολόκληρο το μεγαλείο της Ελλάδας, 
Μόνο και μόνο που την μπερδεύουμε με τα καθημερινά της 
Ζαχάρως από μια πρώτη θεώρηση, είναι ιεροσυλία. 
Οπότε χίλιες συγνώμες. Όμως γίνεται για να τονίσουμε
 μια συγκεκριμένη περίσταση που απεικονίζεται η 
βλακεία του ελληνικού κράτους. 
Έχουμε λοιπόν:
    Τούτο το περίπτερο, λεγόμενο και"Παλιό" σε αντιπαράθεση με το άλλο το "Παρά Θίν΄ Αλός", έχει τη δική του ιστορία, μεγάλες περασμένες δόξες και μεγαλεία. Τώρα όμως στέκει ερείπιο και απεικονίζει πιστά τη βλακεία και το μπάχαλο του ελληνικού κράτους. Την πλήρη ανευθυνότητα μέσω της διάχυσης της ευθύνης σε πολλές και διάφορες υπηρεσίες.Η μια ρίχνει το μπαλάκι στην άλλη και στο τέλος δεν γίνεται τίποτα.Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση έχουμε εκτός από βάναυση προσβολή της αισθητικής και κινδύνους για τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των λουομένων.
      Τα τελευταία 10 χρόνια άρχισε η φθίνουσα πορεία με κατάληξη την πλήρη ερήμωση και εγκατάλειψη. Τελικός ...τιμωρός  η ίδια η ...θάλασσα. που σιγά-σιγά το ¨ρούφηξε" όπως το ταβερνάκι του Γρηγόρη στον Κακόβατο. Συνάμα τελευταία υπήρξε κακοδιαχείρηση από τον ίδιο τον δήμο με όλους τους τελευταίους δημάρχους και περισσότερο τον «μεγάλο»  Πανταζή. Το αποτέλεσμα ήταν κοινό και παράλληλο με αυτό του θρυλικού Ολυμπιακού Ζαχάρως.
      Και για τα δύο πολλά λέγονται που ίσως κάποτε έρθουν στην επιφάνεια. Πάντως όλοι οι πρωταγωνιστές αλλά και οι …άλλοι κάνουν μόκο. Απλώς δεν έχουν τα κότσια να τα πουν δημόσια.Οι ψίθυροι και τα είπες ξείπες δεν ταιριάζουν σε ελεύθερες κοινωνίες και σωστούς, υπερήφανους πολίτες. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και όλα τα άλλα  είναι απλές …οδοντόκρεμες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου