theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΟΙ 5 ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΪΑΦΑ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Το μεγαλείο του θεάτρου του παραλόγου έλαβε χώρα στο τελευταίο δεκαήμερο με μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία κατά του  Π.Δ. για το Περιφερειακό Πάρκο.(1)
   Πρωταγωνιστές οι δήμοι της περιοχής (εκπρόσωποι– απρόσωποι), ο τοπικός αργυρώνητος τύπος του Πύργου αλλά και οι τοπικοί βουλευτές και κόμματα. Κύρια όπλα το ψεύδος, η υποκρισία και η παραπληροφόρηση.
 Οι δήμοι
Δεν είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κανείς για ποιους λόγους οι τοπικές αρχές αντιδρούν τόσο αρνητικά και έντονα. Μα είναι δυνατόν να αγνοούν ή να κάνουν πως αγνοούν τις σοβαρές καταγγελίες της Ε.Ε για παραβάσεις στην προστασία της φύσης και των απειλούμενων ειδών (Caretta Caretta και αμμοθίνες  με τα χαρακτηριστικά δασύλλια) αλλά και ότι η χώρα βρίσκεται ένα βήμα από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο με τεράστιες κυρώσεις;    Όλοι μας θυμόμαστε μέχρι πρότινος ότι οι τοπικοί άρχοντες και διάφοροι άλλοι ιεροφάντες, που είναι ιδιοκτήτες παραλιακών αγροκτημάτων (οι περισσότεροι καταπατητές δημόσιας γης) υποστήριζαν ότι τάχα θα απαγορευτεί η κολύμβηση και οι παραδοσιακές ασχολίες (:κυνήγι) στα δασύλλια. Πλέον αφού πήραν χαμπάρι αυτό καθόλου δεν πιάνει τώρα επικεντρώνουν τη μεγάλη τους αγωνιστικότητα στην ανάπτυξη και καταγγέλλουν ότι το  Περιφερειακό Πάρκο είναι ταφόπλακα.(2) Αντί να εργαστούν με άξονα τα διάφορα προγράμματα της Ε.Ε () και να εκμεταλλευτούν τη μοναδική θέση σε όλη τη Μεσόγειο, αυτοί κραδαίνουν απειλές και τα βάζουν με ...τον "Αρχέλωνα". Επιδιώκουν – διάβαζε παραδίπλα- οι ΟΤΑ να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να υπάρξει η δυνατότητα να έρθει η ανάπτυξη. Τι εννοούν; Αισχρό ξεπούλημα των παραλιακών φιλέτων  και καταπάτηση όλων των διατάξεων του νόμου που ισχύουν. Χίλιες φορές να δικαιολογήσουμε τους διάφορους καταπατητές που  να αντιδρούν με ψέματα και συκοφαντίες, γιατί το Π.Δ απαιτεί καινούργια κτηματολόγηση στα αμφισβητούμενα καταπατηθέντα τεμάχια, αλλά και οι τοπικοί άρχοντες; Πράγματα ανήκουστα και πρωτοφανή (2΄΄)!
        Δυο λόγια για τον δήμο Τριφυλίας
  Ο δήμαρχος Τριφυλίας άλλα υποστηρίζει εδώ και άλλα στο δήμο του. Είναι δυνατόν να ξέχασε την απόφαση του Δ.Σ τη Μεγάλη Πέμπτη, που ήταν καταπέλτης κατά της μεγάλης επένδυσης του Παπά στον Αγιαννάκη; Όλοι οι φορείς και οι σύλλογοι της Μεσσηνίας δεν τοποθετήθηκαν  εξαρχής αρνητικά; Ο δε σύλλογος των Μηχανικών με αδιάσειστα επιστημονικά επιχειρήματα δεν απέδειξε και δεν ξεσκέπασε την όλη παρανομία;
 Ο τύπος
      Ο δε τοπικός τύπος καλλιέργησε εκ των προτέρων το άρρωστο κλίμα  με σαθρά, εντελώς ψευδή και ανούσια, ανύπαρκτα επιχειρήματα. Υιοθέτησαν πλήρως κραυγές σεβαστών αλλά ανήξερων πολιτών(3) και καταφέρονται με ελαφρά τη καρδία κατά της επιστημονικής και οικολογικής αλήθειας. Ο λαϊκισμός αναμεμιγμένος με τη φθηνή συκοφαντία και πασπαλισμένος με ισχυρή δόση βλακείας.(4)

Οι Βουλευτές
Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι τοπικοί βουλευτές με πρώτη την Αυγερινοπούλου, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ν.Δ. Μπροστά στα "κουκιά και στα ραπανάκια" δεν υπολογίζουν τίποτα. Ούτε τις βασικές αξίες της προστασίας της φύσης που πρεσβεύουν τα κόμματά τους(5), ούτε τις δυνατές καμπάνες της Ε.Ε. Γιατί  δεν δημοσίευσαν μια ανακοίνωση, αρνητική ή θετική για ένα τόσο σημαντικό θέμα του τόπου τους πράγμα που καθημερινά κάνουν για πράγματα τόσα ασήμαντα και ταπεινά; Απλώς, κρατούν την πίτα αλλά δεν τα βάζουν και με τους σκύλους!   


(1) Στην σύσκεψη πριν το καλοκαίρι στην Αθήνα οι δήμαρχοι του Πύργου και της Κρέστενας είχαν δηλώσει ότι λόγω της σοβαρότητας  του θέματος θα προβούν σε σχετικά ημερίδα  αλλά να που αποφάσισαν άλλα και σήκωσαν το μπαϊράκι της  …επανάστασης. Κρίμα ρε Μάκη που κάποτε είμαστε και ..σύντροφοι, αλλά ποιος περίμενε τέτοιες κολοτούμπες;  
(2)Ένας πρώην δήμαρχος της περιοχής, όνομα και μη χωριό, μάθαμε ότι τηλεφωνήθηκε με τον μελετητή (φίλος μας ντε και σύντροφος) και τον  απείλησε περίπου ότι αυτό το τερατούργημα δεν περνά με τίποτα από την τοπική κοινωνία. Και ο φίλος του είπε: Κακό του κεφαλιού σας κάνετε, Αντί να ζητάτε και να πιέζετε για την εφαρμογή του και να αξιοποιήσετε εκμεταλλευόμενοι όλα τα ατού της περιοχής σας εσείς κάνετε το αντίθετο… Κρίμα….
() Για ρωτήστε τους κυρίους δημάρχους και πρώτους της Ζαχάρως πόσα Ευρωπαϊκά Προγράμματα τρέχουν; Ούτε μισό! 
(2΄΄) Βρε λεβέντες τι είδους ανάπτυξη θέλετε όταν το πιο ωραίο στολίδι της περιοχής το έχετε κάνει ένα τεράστιο βόθρο που μέσα πέφτουν όλα τα σκατά και τα απόσκατα της Ζαχάρως. Κάποτε είχατε υποσχεθεί ότι θα φέρετε στο Δ.Σ εκείνο το περιβόητο θέμα του βιολογικού καθαρισμού αλλά μας δουλεύετε με το ψιλό γαζί! Τι έγινε  εκείνη η δωρεά (4 εκατ. ευρώ) από τα Ελληνικά Πετρέλαια; Πού σκάλωσε; Επιτέλους......  
(3) Προσέχετε τα επιχειρήματα του τύπου. Δεν είναι συκοφαντίες, ασύστολα και κατευθυνόμενα ψεύδη να κατηγορούν τα παιδιά του "Αρχέλωνα", που κάνουν φέτος καταγραφή των φωλιών και υπόψη είναι όλα εθελοντές, καμιά  ογδονταριά από όλο τον κόσμο, εκτός από 6 άτομα με οικονομική εξάρτηση από τον σύλλογο για τις ανάγκες σε όλη τη χώρα,  ότι "δημιουργούν οι ίδιοι με τα χέρια νέες φωλιές μεταφέροντας αυγά από άλλες που υπάρχουν με αποτέλεσμα πολλές φωλιές να περιέχουν 8-10 αυγά".   Όμως αγνοούν εντελώς ότι ο "Αρχέλων" έχει επιστρατεύσει με αμοιβή 3 άτομα από το Γιαννιτσοχώρι για το φετινό καλοκαίρι τα οποία αρνούνται μετά βδελυγμίας τέτοιες κουτοπόνηρες μηχανορραφίες.
(4) Μεταξύ αυτών είναι και ένας συγγενής μου που τα βάζει με ….τις χελώνες γιατί τον εμποδίζουν να αξιοποιήσει τα παραθαλάσσια οικόπεδά του και να ξεφύγει επιτέλους από τα θερμοκήπια. Τώρα τι σχέση έχει το πλαίσιο προστασίας, το Πάρκο στην παραλία και στα δασύλλια (στην περιοχή της Μπούκας που είναι τα χωράφια δεν υπάρχουν καν δασύλλια) με τα χωράφια που βάζει αγγούρια είναι άλλο θέμα. Είμαι σίγουρος για την άγνοια περί  Natura, χαρακτηρισμό ως γεωργική περιοχή, ΖΟΕ που καθορίζουν τους οικιστικούς κανόνες σε όλη την παραθαλάσσια ζώνη του δήμου.   

(5) Στα αρμόδια όργανα της βουλής και των κομμάτων τους, οι τοπικοί βουλευτές, εκτός του ΚΚΕ και της Χ.Α,  όχι μόνο επικροτούν τις περιβαλλοντικές ανάγκες αλλά αποδέχθησαν και το συγκεκριμένο Π.Δ. για το Περιφερειακό Πάρκο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου