theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ {ΜΕΡΟΣ 2ον]

Όπως βλέπετε αγαπητοί αναγνώστες άρχισε και εξελίσσεται ένας ωραίος διάλογος, 
πέρα για πέρα μέσα σε πολιτισμένα πλαίσια και και άκρως ...διαλεκτισμός. 
Με μεγάλη  μας χαρά δύναται να συμμετέχει και οποιοσδήποτε άλλος. ΄
Ο γνωστός-Ανώνυμος:
Κύριε Κόλλια δεν διαφωνώ ότι η περιβαλλοντική μελέτη και το ΠΔ είναι απαραίτητα για τη χωροθέτηση και τη προστασία του παραλιακού μετώπου. Κτίσματα σε θίνες είνια απαράδεκτα! Τελεία!
Ελπίζω μάλιστα κάποτε να γίνει και το περιβόητο Σχέδιο Πόλεως, βασικό στοιχείο ανάπτυξης και να πάψει να θεωρείται όλος ο παραλιακός Δήμος ως ένα τεράστιο οικόπεδο που προσφέρεται για άναρχη ανοικοδόμηση.

Όμως είναι γνωστό ότι το overregulation των τεχνοκρατών οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα: ήδη όποια χελώνα τολμήσει να βγεί έξω, εξοντώνεται! Το παράδειγμα της Ζακύνθου είναι χαρακτηριστικό, όπου και εκεί προσπάθησαν με περιοριστικά μέσα να προστατέψουν τις χελώνες και απέτυχαν. Μη μου πείτε ότι θα στηθούν και δικαστήρια για την εξόντωση θάλάσσιων ερπετών...Αγαθές (ελπίζω..) προθέσεις συχνά οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα.

Επίσης, δεν μίλησα για τα ζώα που "γίνονται βορά του ανθρώπου". Δεν είναι δυνατόν να μιλήσω για τη τροφή, αλλά για τον απαράδεκτο τρόπο που ζουν και σφάζονται τα ζώα. Στη περιοχή της γουρνοπούλας (όχι για τροφή, αλλά για φολκλόρ), στη περιοχή που το χόμπι της δυναμίτιδας έχει κοστίσει ουκ ολίγα ανθρώπινα μέλη, στη περιοχή που κάθε αγροτικό σπίτι έχει ένα σκυλί που περνά τη ζωή του δεμένο με αλυσίδα κάτω από έναν καυτό τσίγκο, στη περιοχή με τα ελάχιστα θηράματα και τους εκατοντάδες κυνηγούς στα καμμένα (που είναι οι μπάλιζες; οι πρασινοκέφαλοι; 1 τρυγόνι ισοδυναμεί σε 10 κάνες!), εσείς μιλάτε ακόμα για χελώνες;!

Η ισοδύναμη πρότασή μου για τη προστασία του λούτσου, εξακολουθεί να ισχύει! 
Θ. Κόλλιας:
        Αγαπητέ Κύριε,  μετά μπόλικης χαράς και ικανοποίησης βλέπω ότι φθάσαμε σε μια κοινή παραδοχή πολύ σπουδαία:Το κανονιστικό πλαίσιο (Ε.Π.Μ. και Π.Δ.) για την παραλία είναι απαραίτητο. Χαίρομαι πολύ που συμφωνήσαμε σε αυτό. Έτσι; Επομένως οι αντίθετες απόψεις της "τοπικής κοινωνίας" και των ταγών της είναι όχι μόνο παράδοξες αλλά και επικίνδυνες για το κοινό συμφέρον.

Συμφωνώ και επαυξάνω περί    overregulation και για να μην συμβαίνουν όλα αυτά τα παρατράγουδα, είναι ανάγκη να προηγείται πλήρης ενημέρωση των κατοίκων και των τοπικών αρχών και με την αναγκαία διαβούλευση να επέρχεται η συγκατάθεση. Όταν όμως αυτό αποκλείεται από την αδιαλλαξία και την παντελή άρνηση τότε τι πρέπει να γίνει; Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνεται τοπικό δημοψήφισμα. Εσείς τι λέτε;


Τα άλλα τώρα για την ελεεινή και βάρβαρη συμπεριφορά των ανθρώπων στα ζώα. Επί μια δεκαετία  ήμουν α/α τμηματάρχης στο τμήμα Προστασίας των Ζώων, όπου επιθεωρούσαμε  ανά τη χώρα τις κτηνιατρικές υπηρεσίες εάν εφαρμόζονται οι κανόνες προστασίας από τις περιφερικές υπηρεσίες  για την εκτροφή και σφαγή των ζώων και την μεταφορά τους(πόσα ζώα στο κάθε κελί, πώς γίνεται η σφαγή των ζώων, η αναισθησία κτ.λ.). Υπόψη για κάθε περίπτωση υπάρχουν  λεπτομερείς  Οδηγίες από την Ε.Ε από την οποία είχαμε συχνές επιθεωρήσεις. Και τι δεν έχουν δει τα μάτια μου! Βεβαίως για όλες αυτές τις βαρβαρότητες υπάρχουν αυστηροί νόμοι, εναρμονισμένοι με την Κοινοτική νομοθεσία  αλλά …αλλά έχουμε μπουρδουκλωθεί σε όλα. Ποιος καταγγέλλει  μια καραμπινάτη παρανομία που είναι εις βάρος του κοινού;  Φιλοτομαρισμός, ωχαδερφισμός και η αντίληψη ότι εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα είναι βασικές αιτίες που φθάσαμε εδώ που είμαστε.
    Άλλο όμως Χελώνα, η φάλαινα, τα άγρια ζώα και όλα τα απειλούμενα προς εξαφάνιση είδη που συναποτελούν τη φύση  κι άλλο ο Λούτσος που ….διαμαρτύρεσαι. Σιγά σιγά γιατί με τη φόρα που έχεις πάρει για το Λούτσο μη μπερδέψεις τα γράμματα! Το  λου και το που είναι δίπλα-δίπλα. Είμαι σίγουρος θα ξέρεις ποιοι ομιλούν με τέτοια λόγια για τα ....ερπετά,  τους μετανάστες, τους Εβραίους,…τους γύφτους….τους άλλους, τους διαφορετικούς. Εκτός εάν και με αυτούς συμφωνείς οπότε…καλημέρα..  
     Να πούμε και δυο κουβέντες για τις ΜΚΟ που τόσο υποτιμητικά και άδικα αναφέρεσαι. Αγαπητέ οι ΜΚΟ, αυτής της μορφής όπως ο Αρχέλων, είναι αναγκαστικά δημιουργήματα αγωνιστών, ιδεολόγων, ακτιβιστών που βασικό τους μέλημα είναι η προστασία της φύσης. Για τον Αρχέωνα, που η «τοπική κοινωνία» ρίχνει τόσους τόνους λάσπης μια και μοναδική επίσκεψη στα γραφεία τους θα καταλάβεις τις τεράστιες επιδοτήσεις που καρπούνται. Μακάρι να υπήρχε μια τέτοια ΜΚΟ για τον Καγιάφα….. Θα γινόμαστε μέλη ή θα την καταπολεμούσαμε;  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου