theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ..ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ (5ο).

ΖΗΤΩ Η ΤΡΑΝΙΚΑΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟ 
ΠΑΠΑΛΕΞΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ 
ΠΟΥ  ΕΙΧΕ ΑΓΙΑΣΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ !!
ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΕ....
   

           Η επιχείρηση συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς μεν αλλά όπως διαφαίνεται από τα γραφόμενα υπάρχει μικρός ενθουσιασμός. Φαίνονται τα πρώτα σύννεφα. 

   Πλέον από τις 3-10-72 έως 14-10 αναφέρονται μόνο διάφορες θρησκευτικές εκδηλώσεις (Κηδείες και προπαντός Λειτουργίες στα διπλανά χωριά, με σαφή υπόμνηση για τα πρόσφορα των πιστών...). 

Για το "μεγάλο" χοιροστάσιο γίνεται μνεία για βραστό συσσίτιο, αλλά τα χοιρίδια συνεχίζουν να είναι ανόρεχτα. 

 Μπαίνουμε στο Νοέμβριο αισίως μεν αλλά με αρκετό σκεπτικισμό αφού τα προβλήματα υγιεινής και υγείας δεν επιλύονται με τίποτα. Είναι μόνιμα και αρκετά δύσκολα ( έλλειψη νερού, διατροφή, ψώρα κτλ.). Είναι δε εποχή που μαζεύουν τις ελιές και έτσι αναφέρονται ανάλογες δραστηριότητες  και παρεμφερείς λέξεις, όπως λιόπανα και λιόζουμο.
   Παρακάτω αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του Παπά στη μαύρη γουρούνα που έκανε 11 μικρά και σε τρεις ήμισυ μέρες "εμαρκαλήθηκε", παραδόξως  όπως σημειώνει. Μεγάλη πλάκα έχει η παρατήρησή του ότι "το γουρούνι - εννοεί ο κάπρος - ανεβοκατέβαινε ανόρεξα, ουχί φυσιολογικώς". Προσέξατε αυτή η περιγραφή εμπεριέχει επιστημονικά κριτήρια της σεξουαλικής συμπεριφοράς και μάλιστα μετά θείας προσοχής και γνώσεως. Σίγουρα δεν έγινε με τον τρόπο όπως επιδεικνύεται  στη διπλανή φωτογραφία. Η γενετήσια ορμή μετά πάθους. Όμως δεν έλαβε καθόλου υπόψη του ο Παπάς μπας και κάπρος δεν γούσταρε και έκανε αγγαρεία; 
    Πλέον η γραφή δεν είναι καθημερινή και συχνή. Έτσι με γενικές αναφορές και διάφορες αγοροπωλησίες φθάνουμε στο τέλος του χρόνου με ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ από τον ηρωικό και αξέχαστο Παπαλέξη. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου