theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ 
ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ 
ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ!!!
ΚΑΙ Η ΖΑΧΑΡΩ ΒΡΑΖΕΙ... 

    Καθημερινά γίνονται γνωστά τα γεγονότα με όλες τις διακυμάνσεις κυρίως στις δυο χωματερές, στις ¨Λίμνες» για το δήμο Πϋργου και Κρεσταίνων και στην Αγία Παρασκευή για το δήμο Ζαχάρως.  Στις Λίμνες όμως έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος και το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις (μηνύσεις, συλλήψεις, μέτρα εκτάκτου ανάγκης, διαμαρτυρίες στα δικαστήρια κτλ.) με άμεσο αποτέλεσμα να κλείσουν τη χωματερή. (1)  Στη  δε Ζαχάρω που το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο  η χωματερή λειτουργεί με όλη της τη μεγαλοπρέπεια.           Ας δεχθούμε ότι για τις Λίμνες, όπως  ο δήμαρχος Πύργου ισχυρίζεται , ο δήμος πληροί όλες τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές  και έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις, έτσι τουλάχιστο λέει,  στη Ζαχάρω όμως, που το έγκλημα είναι πολλαπλάσιο, δεν υπάρχει από το δήμο ουδεμία νομική ή περιβαλλοντική κάλυψη. Ο δήμος είναι καθόλα παράνομος  και η κατάσταση είναι τραγική, έχει φθάσει στα όρια της περιβαλλοντικής καταστροφής.  
Απίστευτο και όμως αληθινό,  μια χωματερή λειτουργεί  εντελώς ανεξέλεγκτη εδώ και 13 χρόνια, 3 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζαχάρως και στο κέντρο της ελαιοπαραγωγιγής  περιοχής. Επειδή δε είναι σε λόφο λόγω απότομης και μεγάλης επικλινούς επιφάνειας, κατηφοριάς το πρόβλημα για τα γειτονικά περιβόλια αλλά και τις υπάρχουσες κατοικίες σε απόσταση 300 μέτρων είναι τεράστιο με την κατάσταση να επιδεινώνεται συνεχώς και μάλιστα τώρα το χειμώνα.  Υπόψη η έκταση της χωματερής είναι γεμάτη μέχρι τα μπούνια, υπερφορτισμένη.
      Πλέον με την ανακήρυξη του δήμου Ζαχάρως, όπως και του   Πύργου, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η χωματερή  μετά ένα κλείσιμο ολίγων ημερών (2)  πήρε προθεσμία  3 μηνών, και ξαναλειτουργεί με όλη την επισημότητα..

       Βεβαίως έχουμε σηκώσει αρκετά το θέμα μέχρι τώρα αλλά τα γεγονότα τρέχουν.  Μετά το καταγγελτικό διάβημα των άμεσα θιγόμενων δημοτών, με 54 υπογραφές, (έγγραφα 1 και 2) που με τόσο δραματικό τρόπο  περιγράφουν το πρόβλημα, αυτές τις ημέρες γίνεται προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία, μέσω του Α.Τ  Ζαχάρως. Μάλιστα έχουν προσκληθεί 6 δημότες από τους πρωτεργάτες αυτής της μικρής κινητοποίησης και μακάρι να βγει κάτι. Ίδωμεν αν και το αμαρτωλό παρελθόν μας κάνει να είμαστε πολλύ συγκρατιμένοι ....
      Για δε την καραμέλα με το Δεματοποιητή που πλασάρεται τόσο έντεχνα και διθυραμβικά (4) από το δήμο, ενώ στην ουσία είναι σκέτη κοροϊδία,έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση (κλικ ΕΔΩ) Απλώς εδώ να θυμίσουμε τη ...διαβεβαίωση του Προέδρου του Δ.Σ, κ. Χαραλαμπόπουλου ότι με σωλήνες θα πηγαίνουν τα ζουμιά από τον δεματοποιητή στον βιολογικό. Εδώ ο βιολογικός δεν λειτουργεί και είναι για τα μάτια και ο κ. πρόεδρος λες απευθυνόταν σε..... γαλοπούλες που κάνουν γλου..γλου. Κι όμως κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για ένα τέτοιο πομπώδη φαναφαρονισμό... 
       Ένα δε από τα μεγαλύτερα ερωτήματα εδώ στη Ζαχάρω είναι γιατί η κ. Αυγερινοπούλου που αν και είναι Ζαχαραία και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος στην ελληνική Βουλή δεν έχει τοποθετηθεί καθόλου στο μείζον θέμα της περιοχής, ενώ είναι τόσο δραστήρια και λαλίστατη για τόσα άλλα θέματα πολύ υποδεέστερα. Αλλά τι λέμε; Αφού το πράγμα καίει και κάνει τζιζ...
Τα ίδια ισχύουν και για το Περιβαλλοντικό Σύλλογο της περιοχής, που ο πρόεδρός του μάλιστα είναι ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ο κ. Αγραπιδάς. Δεν έπρεπε τούτη την περίοδο ο σύλλογος να έχει πάρει στις πλάτες του το θέμα και να έχει αγκαλιάσει τους λίγους δημότες, που τρέχουν και μάλιστα από πάνω να δέχονται τη λάσπη ….των απανταχού νοικοκυραίων; Κρίμα που αυτός ο Σύλλογος έχει και το όνομα του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση (3)
    Τέλος εάν κάνετε κλικ ΕΔΩ θα διαβάσετε τι δήλωσε ο κ. Κόσυφας, ο υπεύθυνος για την καθαριότητα στο δήμο για το θέμα και ειδικά για το Χρήστο Γιαννόπουλο (4).Εμείς πιστεύουμε ότι μεθερμηνεύτηκαν τα λόγια του Χρήστου. Πάντως θα ζητήσουμε την εξήγηση από τον ίδιο. 


(1)   Συνέπεια όλης αυτής της κινητοποίησης αύριο την Πέμπτη θα επισκεφθεί την περιοχή η βουλευτής του Σύριζα Ηρώ Διώτη , που είναι υπεύθυνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για το Περιβάλλον και πολύ πιθανό να πάρει μια γεύση της οικτρής κατάστασης στην Αγία Παρασκευή.
 (2)Λέγεται ότι ο  λόγος που παρέμεινε κλειστή ήταν προκειμένου να αποφευχθεί ο έλεγχος από αρμόδιο περιβαλλοντικό όργανο της Περιφέρειας .Κι όμως συμβαίνουν και αυτά.
(3) Σ ε άλλη ανάρτηση θα σας αναφέρω πως και γιατί ονομάσθηκε έτσι, γιατί τι να κάνουμε δεν ταιριάζει το όνομα με το.. προφίλ του αγαπητού Αγραπιδά.
(4) Στο σύντροφο Χρήστο Γιαννόπουλο χρωστώ μια εξήγηση και μια συγνώμη. Τη πρώτη περίοδο, λίγο μετά τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, γράφηκαν ορισμένα λόγια λίγο μειωτικά για το άτομό του, πράγμα που ήταν μεγάλο λάθος και αποδείχθηκε περίτρανα σε πολλά δημοτικά συμβούλια που έχω παρακολουθήσει. Ο Χρήστος πράγματι με την όλη του παρουσία αποτελεί στολίδι του δ.σ. που έτσι κι αλλιώς είναι λίγο.Βασικά καθόλου δεν τον ήξερα και από την άλλη είναι και γαμπρός στο χωριό μας.. Αυτά τα ολίγα προς άρση μιας παλιάς και άδικης παρεξήγησης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου