theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟΒΑΤΟ

Σαν πήρα έναν κατήφορο στην άκρη στο ποτάμι
και το ποτάμι ήταν θολό, θολό κατεβασμένο
φέρνει λιθάρια ριζιμιά , δένδρα ξεριζωμένα.."


          Για τις πλημμύρες στον κάμπο του Κακοβάτου από το Γλατσίτικο ποτάμι (1), πολλά γράφτηκαν και άλλα τόσα ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Όμως ένα ζωντανό βίντεο από τον τόπο του δράματος, με μαρτυρίες των θυμάτων έχει άλλη σημασία καθόσον  προκύπτουν βασικά ερωτήματα: ποιος και τι έφταιξε για μια τέτοια καταστροφή. Εντάξει υπήρξαν ακραίες καιρικές συνθήκες, θεομηνίες αλλά οι περιουσίες του κόσμου έχουν μείνει αμανάτι και έρμαια μπροστά στο μένος από τις πλημμύρες και κατεβασιές ρεμάτων και ποταμών, που  οι κίνδυνοι μετά τις φονικές πυρκαγιές  έχουν αυξηθεί κατακόρυφα!
        Σε αρκετά Δ.Σ. υπήρξαν εγκρίσεις για αντιπλημμυρικά έργα (2) αλλά μήπως τα είδε κανείς; Πού πήγαν αυτά χρήματα;(3) Μήπως  υπέρ του αγίου Οδυσσέα;
Σε βάρος του κόσμου που την πληρώνει για τα καλά, παίζεται ένα χοντρό παιχνίδι. Ο δήμος που είναι υπεύθυνος για τα χαντάκια, τα ρέματα,τις γράνες, τα μικρά ποτάμια ρίχνει ολόκληρη την ευθύνη στην Περιφέρεια, που είναι υπεύθυνη για τα μεγάλα ποτάμια όπως τον Αλφειό, τον Πηνειό και τη Νέδα και αυτή με τη σειρά της στο δήμο! Οπότε, αποτέλεσμα είναι να ξεβρακώνονται και οι δυο και δυστυχώς να απαξιώνεται η Τ/Α.  Το άκρον άωτον δε της στάχτης στα μάτια,είναι ότι προχθές, μετά τις καταστροφές το Δ.Σ κήρυξε το δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  και το άλλο, θα κάνει μήνυση στον ΟΣΕ.(4) Ιδού λοιπόν τα "πειστήρια"






(1) Στην ουσία κάτω από τις γραμμές του τραίνου συνενώνονται τα δυο μικρά ποτάμια, Το Γλατσίτικο και το Καλιδωνίτιλο
(2)  Στο  Δ.Σ έρχονται με την εξής ωραία διατύπωση:Έγκριση μελέτης με τίτλο «Αντιπλημμυρικά έργα Ζαχάρως» και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου.
(3) Μια τέτοια περίπτωση καραμπινάτη είναι στο Γιαννιτσοχώρι (ρωτήστε σχετικά τον Παν. Νικολακόπουλο), για την οποία προσεχώς θα αναφερθούμε εκτενώς.
(4) Σοβαρά κύριε Χαραλαμπόπουλε,πρόεδρε του ΔΣ  για τη γης Μαδιάμ φταίει ο ΟΣΕ  που έχει φτιάξει στενό γεφυράκι εδώ και 100 χρόνια; Έτσι δε δηλώσατε χθες στην "πρωτη" ; Μα καλά γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε τέτοιο δράμα; Ακούστε το Χρήστο Σταματόπουλο τι λέγει στο βίντεο αλλά και τους άλλους  Κακοβατίτες και μετά μιλάτε....  Αλλά γιατί τέτοιο μεγάλο ..σφίξιμο τώρα τελευταία;
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΙ Ο ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΣΤΗΝ "ΠΛΗΜΜΥΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου