theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Μαζί με την καλή Χρονιά, στείλαμε στον Υπουργό Πολιτισμού το παρακάτω για το οποίο σας ενημερώσαμε πριν αρκετό καιρό (υπόθεση"γαλαντομία" 4 εκτομ. Ευρώ για την ...αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Πύργου που λειτουργεί κανονονικά -χωρίς ζημιές- για τους πιστούς, άρνηση χορήγησης 360 Ευρώ στον Βυζαντινό Αγ. Τριάδας Δίβρης για την αποκατάσταση της στέγης του!!!...)
Κε ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
"Ναι, αλλά υπάρχουν και δικαστές στο Βερολίνο" για το "ιερό σκάνδαλο" του Αγ. Νικολάου Πύργου!...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ                                  
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
27063 Λαμπεία τηλ 6972295293μειλ:sotxsot@gmail.com            
Δίβρη (Λαμπεία) 2 -1-2014       αρ. πρωτ. 2168
Προς
              Τον  Υπουργό Πολιτισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  1. Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά
                  2. Κ.Ο. των κομμάτων της Βουλής Ν.Δ.–ΠΑΣΟΚ-ΑΝ.ΕΛ.-ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ- ΑΝΕΞ>
  3. Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης
       3, Βουλευτές Ηλείας
ΘΕΜΑ: Μη απάντηση σε έγγραφό μας για το «ιερό σκάνδαλο»  Αγ. Νικολάου Πύργου
ΣΧΕΤΙΚΑ: α. Το υπ. αρ. 2149/17-10-2013 έγγραφό μας (Επισυναπτόμενο για υπενθύμιση)
                   β. Το δικό σας υπ. αρ. 5667/ 3-12-2013  έγγραφο (μη) απάντηση, συνοδευόμενο από το
   γ. Το υπ. αρ. ΥΠΠΟ 4740/ 5 Νοεμβρίου 2013  της Δ/σης Αναστήλωσης Βυζ/νων και Μεταβυζ/νών Μνημείων
   Αξιότιμε Κε Υπουργέ, Χρόνια πολλά Καλή Χρονιά
            Πριν αρκετό καιρό σας στείλαμε (όπως άλλωστε και στο Γραφείο του κ. Πρωθυπουργού και των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης) το άνω σχετ.(α) λεπτομερές έγγραφό μας με θέμα: «ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ «ΙΕΡΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ»!... Πως αποδεικνύεται μέσα από τα επίσημα έγγραφα του Υπουργείου Πολιτισμού, η «λαθροχειρία» της χορήγησης 4 εκατ. Ευρώ από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, για τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Πύργου που δεν είχε υποστεί ζημιές από τον σεισμό»...
            Πρέπει να σας ευχαριστήσουμε γιατί με το άνω (β) σχετ. δικό σας, μας απαντήσατε. Και η απάντησή σας ήρθε διαμέσου της αρμόδιας και υπεύθυνης για το θέμα Δ/νσης Αναστήλωσης Βυζ/νων και Μεταβυζ/νων Μνημείων με το άνω σχετ.(γ) υπ. αρ.ΥΠΠΟ 4740/ 5-11-2013 έγγραφό της

            Και ενώ ικανοποιηθήκαμε γιατί δείξατε ευαισθησία και ανταποκριθήκατε, διαπιστώσαμε με λύπη μας από αυτή την (μη) απάντηση, ότι δυο τινά μπορεί να συνέβησαν. Ή δεν διαβάσατε το δικό μας λεπτομερές έγγραφο με τα τεκμηριωμένα στοιχεία και τα καίρια ερωτήματα που θέσαμε, ή δεν διαβάσατε το  έγγραφο της υπηρεσίας του Υπουργείου σας που στείλατε σε μας ως απάντηση.
Και βέβαια δεν έχουμε απαίτηση να ασχοληθείτε εσείς προσωπικά με το θέμα, έχουμε όμως απαίτηση να ελέγχετε σοβαρά τις υπηρεσίες σας, γιατί έτσι εκτίθεσθε στα μάτια ημών των πολιτών και το Υπουργείο σας και Εσείς προσωπικά ως πολιτική ηγεσία.
Κύριε Υπουργέ
Δεν πρόκειται να επαναλάβουμε τα διαλαμβανόμενα στο έγγραφό μας το οποίο επισυνάπτουμε για υπενθύμιση. Θέλουμε όμως εντελώς συνοπτικά να σας πούμε τα εξής:
α. Τα αναφερόμενα ως απάντηση σε μας, από την υπηρεσία του Υπουργείου σας, είναι μια πρόχειρη συρραφή των Fast Track  παράτυπων και παράνομων διαδικασιών (που γνωρίζαμε βεβαίως) για την «νομιμοποίηση» του πρωτοφανούς «ιερού σκανδάλου» διάθεσης 4 εκατομμυρίων Ευρώ από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με πρωταγωνιστή τον προκάτοχό σας στο Υπουργείο Πολιτισμού Ηλείο βουλευτή κ. Κων. Τζαβάρα, σε ναό της ιδιαίτερης πατρίδας του.
β. Εάν ρίχνατε έστω μια ματιά στο άνω σχετ.(α) έγγραφό μας, το τελευταίο μιας σειράς άλλων, θα νιώθατε την ανάγκη τουλάχιστον να ερευνήσετε σε βάθος τις προκλητικές, για την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διερχόμαστε ως λαός και ως έθνος, σκανδαλώδεις ενέργειες της προκατόχου σας πολιτικής ηγεσίας και των υπηρεσιών του Υπουργείου σας και να αποδώσετε τις ευθύνες, όθεν ανήκουν.
γ. Και σπουδαιότερο. ΖΗΤΑΜΕ να σταματήσετε τώρα, έστω και στο και 5΄ (που βρίσκεται στο στάδιο της κατακύρωσης, αν δεν έχει κατακυρωθεί κιόλας σε εργολαβίες της «αρπαχτής») το προκλητικό και σκανδαλώδες έργο. Και να είσθε βέβαιος ότι αυτή η χειρονομία σας θα εκτιμηθεί δεόντως. Διαφορετικά, θα μας εξαναγκάσετε να επικαλεστούμε και να ενεργοποιήσουμε  την γνωστή τοις πάσιν ρήση: «υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο...»
Εν αναμονή ενεργειών και απαντήσεώς Σας    

Μετά τιμής,
 ο πρόεδρος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, εκδότης του περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας»)
Υ.Γ. Το παρόν να πρωτοκολληθεί και καταστεί δημόσιο έγγραφο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου