theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΒΟΥΡΙΝΟΥ

      Συμπαθέστατέ μου κ. Κόλλια καλημέρα σας 
           Με αφορμή το δημοσίευμά σας μερί μαϊμούς νομικού συμβούλου, μου δίνετε την ευκαιρία να «απολογηθώ» ως δικηγόρος με ανάθεση υποθέσεων από την Οικονομική Επιτροπή –εκ του νόμου – από το Δήμο Ζαχάρως, όπως αισθάνθηκε και την ανάγκη ο αρχαίος Λυσίας να απολογηθεί, στο γνωστό σε όλους μας λόγο του υπέρ του αδυνάτου, όπου ενώ τον κατηγορούσαν για κάτι αναληθές, εξ αυτού του λόγου βρήκε την ευκαιρία να αποκαταστήσει την αλήθεια. Θυμάστε, διότι και εσείς θα διδαχθήκατε το γνωστό κείμενο  
«  Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ,

ὅτι μοι παρεσκεύασε τὸν ἀγῶνα τουτονί. πρότερον γὰρ
οὐκ ἔχων πρόφασιν ἐφ’ ἧς τοῦ βίου λόγον δοίην, νυνὶ διὰ
τοῦτον εἴληφα…»  
και η μετάφραση «Ευγνωμονώ σχεδόν, κύριοι βουλευταί, τον μηνυτήν που μου παρεσκεύασεν αυτήν εδώ την δίκην. Διότι, ενώ πρωτύτερα δεν είχον αφορμήν, εκ της οποίας ορμώμενος να λογοδοτήσω διά την ζωήν μου, τώρα εξ αιτίας τούτου έχω λάβει.….»

            Εν πρώτοις να ξέρετε, ότι δεν είμαι έμμισθος συνεργάτης του Δήμου Ζαχάρως, αλλά και στο διάστημα που ήμουν, δεν είχα αμιγώς την ιδιότητα του νομικού συμβούλου, διότι κάτι τέτοιο προβλέπεται για μονίμους και καλύπτοντες προσωποπαγή θέση, που ελάχιστοι Δήμοι στη χώρα μας έχουν, αλλά του ειδικού συνεργάτη. Με τη μείωση των αντιδημάρχων που προέβλεψε ο Ν. 4093/2012, άρα και της μείωσης του αριθμού των ειδικών συνεργατών, προτίμησα να παραιτηθώ, για να μη στερήσω την εργασία από κάποιο άλλο άτομο της περιοχής σας και πλέον είμαι στο Δήμο Ζαχάρως με ανάθεση από την Οικονομική Επιτροπή υποθέσεων, όχι βέβαια εγώ, αλλά και άλλοι δικηγόροι, τα δε εντάλματά μου αμοιβής, είναι στη διάθεση του οιουδήποτε να ελεγχθούν, διότι και ψηφίζονται στην εν λόγω επιτροπή, αλλά και εγκρίνονται από το γραφείο Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Άρα λοιπόν, στο Δήμο Ζαχάρως τις μέρες του μήνα που είμαι, διεκπεραιώνω υποθέσεις που ο Δήμος με την ανωτέρω διαδικασία μου αναθέτει. Δε με ξενίζετε λοιπόν με το δημοσίευμά σας και με την «ανακάλυψη» μετά τη «δημοσιογραφική σας έρευνα» του αντιστοίχου ΦΕΚ. Αν τώρα ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκάλεσε νομικό σύμβουλο και πρέπει να τον τιμωρήσετε, ε πάρτε του το κεφάλι, αν αυτό σας ικανοποιεί. Δεν είπε άλλωστε και κάτι το πολύ εξωπραγματικό ή εν τέλει το ποινικώς κολάσιμο.
               Κατά δεύτερον και μαϊμού να ήμουν, μην ξεχνάτε ότι κατά τον κατακλυσμό του Νώε, ο Θεός φρόντισε μέσω αυτού, να διασώσει και το συμπαθές αυτό τετράποδο, οπότε μην το αδικείται.
          Ειλικρινά, δε σας μέμφομαι, άλλωστε δεν έχουμε να αντιδικήσουμε σε κάτι όπως προσωπικά και με κανένα σας, απεναντίας κατά τα προαναφερόμενα του Λυσία, σας ευγνωμονώ που μου δώσατε την ευκαιρία να αποκαταστήσω τα πράγματα, διότι και σεις, μπορεί να πέσατε άθελά σας θύμα παραπληροφόρησης και πιστεύω καλοπροαίρετης.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Με εκτίμηση
Αθανάσιος Ι. Καβουρίνος

Δικηγόρος Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου