theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

       Ο Σύλλογος Επαγγελματιών -Έμπορων-Βιοτεχνών Ζαχάρως  είναι ένα επαγγελματικό σωματείο που ιδρύθηκε στις 7-11-1997 και , σύμφωνα με το Καταστατικό και τους σχετικούς νόμους είναι μια πρωτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση με εκπροσώπηση στην αντίστοιχη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια Οργάνωση.
     Επομένως  βασικοί σκοποί είναι η:
  • προάσπιση των συμφερόντων των μελών
  • προώθηση της συνεργασίας 
  • ανάπτυξη της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας   
  • ανύψωση του Πολιτιστικού επιπέδου και
  •   καλλιέργεια και υπεράσπιση των υψηλών, πανανθρώπινων ιδανικών ιδανικών(Ελευθερία, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ειρήνη)  

         Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα Ιδρυτικά μέλη ήσαν 27, όπως αναφέρεται στη σχετική σελίδα του καταστατικού ίδρυσης την οποία και δημοσιεύουμε δίπλα.

Οι βασικοί κανόνες που διέπουν το σύλλογο είναι:
  1. Η θητεία του Δ.Σ που είναι 7μελές είναι 2 χρόνια
  2. Η διαδικασία εγγραφής νέου μέλους και απόκτηση δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχει χρόνο  το 1 με 2 μήνες από την έγγραφη αίτηση.

    Χθες ήρθαμε σε επαφή με αρκετά άτομα επαγγελματίες εμπόρους, μέλη του συλλόγου, οι οποίοι μάλιστα μας τα είπαν έξω από τα δόντια.  στην παρακάτω ταινία.. 

      Μεγάλο βάρος και σημασία έχει η δήλωση του Αντώνη Γεωργούλια, ηγετικό μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού συλλόγου ότι προχθές το βράδυ συνεδρίασε το Δ.Σ. και αποφάσισε τα εξής: 
  • Σε 15 ημέρες καλούνται τα μέλη του συλλόγου σε Γενική Συνέλευση. η οποία θα προκηρύξει εκλογές.
  • Θα ταχυδρομηθούν επιστολές σε όλα τα μέλη, σύμφωνα με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα αφενός να εξοφλήσουν την οφειλή τους προκειμένου να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες και το σπουδαιότερο δίνεται το δικαίωμα εγγραφής νέων μελών.
        Οπότε αναμένονται οι επιστολές για να υπάρξει τεκμηρίωση των ανωτέρων.Εάν πράγματι ισχύσουν τα ανωτέρω, τότε όλα βαίνουν καλώς και μπαίνουμε στη διαδικασία των εκλογών για ανανέωση των οργάνων της ηγεσίας του συλλόγου. 
       Σε αντίθετη περίπτωση μη ισχύος θα κυλήσει αρκετό νερό κάτω από τη γέφυρα και η μόνη λύση είναι η προσφυγή στο Πρωτοδικείο Ηλείας (1).
     Πάντως σε κάθε περίπτωση, θετική ή αρνητική με τις επιστολές, επειδή το θέμα είναι φλέγον, σύντομα θα επανέλθουμε. 
(2)
(1)         Η διαδικασία με το Πρωτοδικείο είναι ότι ορίζεται νέα διοίκηση, η καλούμενη υπηρεσιακή, δοτή   με μοναδικό σκοπό τη διεξαγωγή εκλογών σε εύλογο χρονικό διάστημα για να μπορούν εγγραφούν και νέα μέλη, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού.
(2) Για να έχουμε μια αντικειμενική εικόνα, απευθυνθήκαμε και σε άλλα άτομα της άλλης πλευράς, όπως στον Άγγελο Βλάχο, οι οποίοι αρνήθηκαν να μας πουν δυο κουβέντες. Πρέπει δε να σημειώσω ότι εξαίρεση αποτέλεσε ο Αντώνης Γεωργούλιας, που μας δήλωσε τα παραπάνω σπουδαία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου