theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΑΤΑ (1)

 ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ  ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΩΣΟΥΝ ΘΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΕΠΙΡΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ.
           Εμείς  θα προσπαθήσουμε, σε αυτό εδώ το βήμα να γίνεται μια αντικειμενική παρουσίαση όλων των παρατάξεων. Βεβαίως υπερτονίζοντας και χειροκροτώντας το αληθινό, το δίκιο και το σωστό και στηλιτεύοντας το  αντίθετο. Και να είστε σίγουροι ότι όπως ο χρυσός λάμπει στο σκοτάδι και το στάρι ξεχωρίζει από την ήρα, έτσι ξεχωρίζουν το σωστό από το λαθεμένο,το δίκιο από το άδικο, το λαϊκό από  το λαϊκίστικο, το αληθινό από το ψεύτικο, το νόμιμο από το παράνομο και ούτω καθεξής(1)
      Για αυτό λοιπόν το  λόγο θα καθιερώσουμε μια μόνιμη στήλη με το όνομα ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΑΤΑ, όπου εκεί θα καταχωρείται οτιδήποτε τέτοιο πέφτει στην αντίληψή μας και τα πρώτα βήματα τα κάνουμε από αυτή την ανάρτηση. 
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Α}Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πλέον ΟΛΟΙ οι Πανταζικοί κατανοούν και το πήραν απόφαση ότι ο Πανταζής δεν μπορεί να είναι επικεφαλής. Σε ένα κράτος δικαίου,  κανείς μα κανείς, ακόμα και πρωθυπουργός δεν μπορεί να αλλάξει απόφαση του Άρειου Πάγου. 
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ.....
Β}  Η γνωστή τετράδα της Ζούρτσας που στις προηγούμενες εκλογές έδωσε την πρωτιά στον Πανταζή, του έχει βάλει το μαχαίρι στα πλευρά. Εάν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου δεν τους επιδείξει χαρτιά  που να βεβαιώνεται η κάθοδός του στις εκλογές, τότε τα ψέματα τελείωσαν , το πουλάκι πέταξε. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Πολύ σύντομα θα δούμε πόσα απίδια ιάνει ο σάκος.
Γ} Μια βραδιά τώρα τελευταία ο Πανταζής, η Αθηνά κι ο Μήτσος τα έπιναν στου Αλέξη στο Γιανιτσοχώρι. Ήταν μια προσπάθεια εντύπωσιασμού, έτσι για να κλείσουν μερικά στόματα, αλλά το πράγμα γύρισε σε βάρος τους. Έγινε μπούμερανγκ. Παρά τις έντονες προσπάθειες του Δον να τους πλαισιώσουν τοπικοί παράγοντες επώνυμοι ή μη δεν βρήκαν ούτε έναν! Ούτε κι ο ταβερνιάρης..
Αθηνά αυτά έμαθα. Έτσι είναι; (2)  
Δ} Μετά λύπης μου, συνάμα και μπόλικης εκπλήξεως με πληροφόρησαν ότι  κάποιος Ζαχαραίος φέρελπις νέος στον επιστημονικό στίβο και ΌΧΙ ΜΌΝΟ, εμφορείται από τις υψηλές .....εθνικιστικές ιδέες . Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον ίδιο το λεβέντη και στον πατέρα του....

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ε} Για τελευταίο σχόλιο αναφέρουμε τη διάσημη απάντηση του Καίσαρα,  όταν χώρισε τη γυναίκα του την Πομπία: 
 "Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια 
αλλά και να φαίνεται" 
και μια λαϊκή παροιμία
"Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά"

(1) Ποιος κατηγόρησε το πολυθρύλητο σκαμπίλι του Μπούσμπουρα σε εκείνο τον ανεκδιήγητο Μεμέκο, στις προηγούμενες εκλογές; Η αλήθεια πάντα πάει μπροστά!
(2) Η Αθηνά, η αντιδήμαρχος, είναι ξαδέλφη μου από το χωριό, παντρεμένη στη Ζαχάρω και για αυτό της απευθύνω το λόγο στο πρώτο πρόσωπο, πράγμα που δεν θα έκανα το ίδιο για μια άλλη κυρία παράγοντα, της ίδιας παράταξης ki ας έχουμε διατελέσει στο γυμνάσιο για μια χρονιά συμμαθητές. Τόσο ξεφτέρι ήταν! Ο δε Μήτσος πρώην δήμαρχος από το παράθυρο είναι γαμπρός στο Χωριό. Μπράβο στο Γιαννιτσοχώρι!!!
       Εγώ πάντως εάν ήμουν στο χωριό με μεγάλη μου ευχαρίστηση θα γινόμουν ομοτράπεζος, Παρακαλώ μη μειδιάτε, περιμένω πρόσκληση... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου