theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΚΥΡΙΟΙ ΖΑΧΑΡΑΙΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η 1η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΊΝΑΙ Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ!!!

Πρώτα να αναφέρω τα γεγονότα και μετά τα λέμε. 
    Ήταν Δευτέρα, πριν δεκαπέντε μέρες περίπου, νωρίς το βράδυ. Ο Εμπορικός Σύλλογος της Ζαχάρως είχε στα γραφεία του, την 3η Γ.Σ. μετά από δύο προηγούμενες κούφιες (δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω μη απαρτίας), όπου σύμφωνα με τα συνδικαλιστικά ειωθότα αλλά και το καταστατικό του, θα γινόταν ανεξαρτήτως απαρτίας των οικονομικά εντάξει μελών. Έτσι λοιπόν και εγώ, μια και ήμουν κάτω, είπα να παραβρεθώ για να μάθω από πρώτο χέρι τι τέλος πάντων θα γινόταν καθότι το  θέμα είχε παρατραβήξει. Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί, πότε ο κώλος του πονεί.  Εισέρχομαι λοιπόν κύριος και με το γέλιο μου στο  γραφείο. Παρευρίσκονταν περί τα 18 άτομα. Χαιρετώ μερικούς σιγανά και πράγματι σε λίγο αρχίζουν. Ο πρόεδρος,  γνωστός σε όλους με τα πεπραγμένα του,κάθεται στην έδρα και βλέποντας να ετοιμάζω το τάμπλετ για το βίντεο λέει όλο με ψωροευγένεια:
    - Κύριε Κόλλια τι είναι αυτό... κι εγώ ρίχνοντας πέτρα στην οργή του λέω δυνατά:
    - Αυτό μας έλειπε να σου δώσω αναφορά τι είναι και τι κάνω ..   
    - Ξέρετε δεν επιτρέπεται....
    - Τι λες καημένε, πού τα είδες αυτά γραμμένα
καταστατικό
          Ανοίγει που λέτε το Καταστατικό και διαβάζει: Στη Γ.Σ. συμμετέχουν (1) τα  ταμειακά εντάξει μέλη της. Στην έντονη διαμαρτυρία μου ότι συμμετέχω σημαίνει ψηφίζω, έχω δικαίωμα να πάρω το λόγο κτ.λ ενώ εγώ απλώς παρακολουθώ έβαλε το θέμα στη Γ.Σ. ως ανώτατο όργανο,όπως είπε τρομάρα του. Πάλι εγώ αντέδρασα καθότι η ελεύθερη παρουσία σε όλα τα όργανα είναι κυρίαρχο και αναφαίρετο   δικαίωμα του κάθε πολίτη, πράγμα που πηγάζει από το Σύνταγμα, το Καταστατικό της Δημοκρατίας. Τελικά το έβαλε σε ψηφοφορία αλλά τα μέλη, εκτός από 4 τσιράκια, δεν ψήφισαν καθόλου. Παρά ταύτα ο τύπος επέμενε και εκβίασε ότι εάν δε βγω έξω θα φύγει αυτός. Βλέπετε τον τύπο πολιτικά τον έχουμε ξεβρακώσει. Οπότε έχει χάσει και τα αβγά και τα καλάθια.  Μπροστά λοιπόν στον κίνδυνο να τιναχτούν τα πράγματα στον αέρα και για να του αφαιρέσω κάθε πρόφαση επέλεξα την έξοδό μου.  Πιστεύω ότι καλώς έπραξα, καθότι το μικρότερο κακό είναι καλύτερο από το μεγαλύτερο. Έτσι δεν είναι;

Επέλεξα να εκθέσω το συμβάν, μετά από αρκετό χρόνο όχι για άλλο λόγο αλλά για να τονίσω μερικές αλήθειες που είναι τα θεμέλια της Δημοκρατίας και πρέπει σαν ελεύθεροι πολίτες  να τις γνωρίζουμε. Αυτές είναι:
  • Όλες οι συνελεύσεις οιουδήποτε οργάνου κάθε συλλόγου, Σωματείου ή όποιου φορέα, ακόμα και της Βουλής είναι διαφανείς και η παρουσία των πολιτών ελεύθερη(2) Εξού και η Διαύγεια!
  •  Η Γ. Σ.   είναι το ανώτατο όργανο  του Συλλόγου σχετικά με τις διαδικασίες και τη λειτουργία του και όχι για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα των πολιτών . Για όλα αυτά είναι το Σύνταγμα. 
  • Η ισονομία και η ισοπολιτεία ισχύουν για όλους (3).

    Βεβαίως όλα αυτά που ανέφερε ο τύπος  ως πεπραγμένα και τονίζονται και στην εφημερίδα άλλα είναι πράσινα άλογα και άλλα ψευδή και φτηνοί σφετερισμοί. Όλα τα πολιτιστικά  δρώμενα ­είναι έργα της  «ΠΟΛΥΜΝΙΑΣ» αλλά κουβέντα καμία…    
     Κάποιοι μου είπαν ότι δεν επέδειξα την πρέπουσα ευγένεια. Μα είναι δυνατόν να ζητήσω άδεια και παραχώρηση για ένα ξεκάθαρο δημοκρατικό δικαίωμα και μάλιστα από έναν που καταπατά τη Δημοκρατία; Μα είναι δυνατόν;  
   Ευτυχώς οι Γ.Σ , ομοίως και η Βουλή δεν τα σφάζουν όλα και ούτε τα μαχαιρώνουν.
       Όσον αφορά τους άλλους που το έπαιξαν Πόντιοι Πιλάτοι, τους περισσότερους τους δικαιολογώ, για αυτούς είναι ψιλά γράμματα και Άφες αυτοίς…ου γαρ οίδασι τι ποιούσι. Όμως δεν περίμενα το ίδιο κι από τον πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ζαχάρως. Τι να κάνουμε; Εύχομαι να τους γίνει μάθημα αλλά και πάλι ...φίλοι είμαστε....
      Τελικά η ουσία είναι μία: όλοι οι αυλοκόλακες και οι νεροκουβαλητάδες πλέον ξεκουμπίστηκαν και δεν θα συμμετέχουν καν στις ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

(1)  Όπως βλέπετε έκαναν και μια συνειδητή διαστρέβλωση. Το καταστατικό γράφει αποτελούν κι ο τύπος τόνισε συμμετέχουν. Πάντως είτε το ένα είτε το άλλο καθορίζεται ποιοι πραγματικά συμμετέχουν (ψηφίζουν, παίρνουν το λόγο. εκλέγονται κτ.λ.)  
(2) Μάλιστα στα νέα καταστατικά των συλλόγων αλλά των κομμάτων σαφώς αναφέρεται ότι  οι συνελεύσεις είναι δημόσιες και ελεύθερες , εκτός εάν ορισθεί αλλιώς εκ των προτέρων. Όπως τότε που υπήρχε πρόβλημα διαφύλαξης ... από εργοδότη ή εξουσία, ασφαλίτη ή ρουφιάνο.
(3) Καταγγέλθηκε μεταξύ των άλλων ότι οι διατάξεις του καταστατικού είχαν επιλεκτική εφαρμογή. αλλά το κυριότερο είναι το χαφιεδιλίκι και το κάρφωμα συναδέλφων στην αστυνομία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου