theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΚΟ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ {2002}

   Στις εκλογές του 2002 έλαβαν μέρος τέσσερις παρατάξεις (4), από τις οποίες οι τρεις (3) είχαν επίσημα λάβει το χρίσμα από τα κόμματα, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Μόνο η παράταξη του Πανταζή είχε κατέβει ανεξάρτητη (1). Μάλιστα ήταν η 3η φορά που ο Πάνταζής έπαιρνε μέρος στις εκλογές.
Από τη Ν.Δ ήταν ο Μένης Κριτσέλης, ήδη δήμαρχος τις δυο τελευταίες τετραετίες, από το Πασοκ ήταν ο Γιώργος Μπούσμπουρας και από το ΚΚΕ ο Δημήτρης Κάγκουρας, γυμνασιάρχης στη Ζαχάρω.  Την πρώτη Κυριακή προηγήθηκαν ο Μπούσμπουρας και ο Πανταζής και την δεύτερη πρώτευσε ο Πανταζής. (2).
Από εκείνες τις εκλογές παρουσιάζουμε μια αφίσα (3) της παράταξης του Κάγκουρα (φωτο) και ένα κατάπτυστο κείμενο που κυκλοφόρησε κρυφά και ανώνυμα και καταφερόταν με δόλιο τρόπο κατά του Μπούσμπουρα.. Ήταν η πρώτη εμφάνιση του Πανταζικού λαϊκισμού, που κυριάρχησε και εδραιώθηκε τα επόμενα χρόνια, παίρνοντας τεράστιες διαστάσεις.
Επίσης έχουμε και ένα μνημειώδες πρόγραμμα του κ.Πανταζή, το οποίο  θα αναρτηθεί λίαν προσεχώς μαζί με ότι του αρμόζει !    
(1) Ανεξάρτητος στα χαρτιά γιατί στη ουσία μαζί είχε, τον σιγοντάρονταν αρκετοί βουλευτές  του ΠΑΣΟΚ Ηλείας και περισσότερο μάλιστα οι δυο Ζαχαραίοι, Ζαφειρόπουλος και Κουτσούκος.
(2) Ο λόγος εμφανέστατος. Εκείνα τα χρόνια υπήρχε εντονότατη αντιπαράθεση μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων, Ν.Δ. και Πασόκ πράγμα που το εκμεταλλεύτηκε άριστα ο Πανταζή. Όλοι οι δεξιοί πήγαν μαζί του, δαγκωτό! 
(3) Η αξία της αφίσας έγκειται στη διαχρονικότητα, που την χαρακτηρίζει και έχουμε την πεποίθηση ότι συμφωνούμε με τους περισσότερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου