theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΖΑΧΑΡΩΣ 2014

 {Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑΣ}
      Οι Αποκριάτικες γιορτές, έθιμα, είναι η παράδοσή μας με τις ρίζες της βαθιά στις "Διονυσιακές Γιορτές" όπου οι άνθρωποι μεταμφιέζονταν, χόρευαν, τραγουδούσαν, πίνοντας κρασί και το κέφι έφθανε στο κατακόρυφο προς τιμή του Διονύσου. Έτσι στη χώρα μας πληθώρα εθίμων από περιοχή σε περιοχή.
          Το σπουδαίο δρώμενο με τη Ζαχαρούλα   άρχισε με την πρωτοβουλία της "ΠΟΛΥΜΝΙΑΣ" όπου προέβη στην πρόσκληση διαφόρων συλλόγων και φορέων της πόλης της Ζαχάρως (Συλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου, Λυκείου, Δημοτικού και Συλλόγου Ποδηλάτων) με αποτέλεσμα να σχηματισθεί μια Οργανωτική Επιτροπή.
         Το σενάριο του έργου έγινε από τον καλαματιανό σκηνοθέτη Βασίλη Φλώρο και ο καθοριζόμενος χρόνος της εκδήλωσης είναι η 2 Μαρτίου, η Κυριακή της Τυρινής.
       Ο Γάμος της Ζαχαρούλας είναι μια λαϊκή σάτιρα που αναπαριστά ένα λαϊκό δρώμενο χαμένο στους αιώνες. Το κεντρικό πρόσωπο, η Ζαχαρούλα είναι μια ονειροπαρμένη που θέλει να παντρευτεί υπουργό. Ο Τσοπάνος είναι ερωτευμένος μαζί της και στέλνει προξενήτρα μια κουφή γριά.Ο ποιητής υπαινίσσεται την "κόκκινη κλωστή" , που συνδέει το μεγάλο με το μικρό, το καθημερινό και το οικουμενικό, το τώρα και το αύριο αφού έζησε το χθες.
΄Στις προσεχείς ημέρες και μέχρι τότε θα υπάρχουν αναφορικές αναρτήσεις σχετικές με την όλη εξέλιξη του θέματος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου