theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ!!!

Στις 12-6-13(κλικ ΕΔΩ) είχαμε τονίσει το εξής:
[..Για τον Βαγγέλη έχουμε υποχρέωση όλοι οι γνωστοί, φίλοι και σύντροφοι να τελέσουμε ένα πολιτικό μνημόσυνο. Ναι πολιτικό γιατί ο Βαγγέλης Αποστολόπουλος ήταν ήταν από τους πρώτους ιδεολόγους κομμουνιστές της Ζαχάρως και μάλιστα περιφρονώντας και φτύνοντας τα ροδοπέταλα  που τα βρήκε έτοιμα και απλωμένα όταν επέστρεψε οδοντίατρος από τη Θεσσαλονίκη. Σημειωτέον έφυγε νωρίς με τον Ρίζο στο προσκεφάλι, παρά τις πολλές κριτικές και αμφισβητήσεις. Η άλλη του όψη, που ήταν πιο μεγάλη και δείχνει την πολύ ανθρώπινη πλευρά του ήταν αυτή του ποιητή για την οποία εκτενώς θα αναφερθούμε μετά τιμής σε άλλη ανάρτηση...]
      Και να που τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πότε ακριβώς και πώς προγραμματίζεται αυτή η βραδιά τιμής και μνήμης. Μόνο που αποφασίσαμε αυτή η βραδιά να είναι Λογοτεχνική, Βραδιά Ποίησης γιατί αφενός  η μεγάλη αγάπη-ερωμένη του Βαγγέλη ήταν η ποίηση και αφετέρου για την πολιτική του ενασχόληση και πορεία καλύτερα να τιμηθεί από τον πολιτικό του φορέα, το ΚΚΕ που μια ζωή με αυταπάρνηση αγάπησε και υπηρέτησε.
      Ήρθαμε λοιπόν σε επαφή πρώτα με δικά του πρόσωπα και δη με την αδελφή του, Κανέλα, που δέχτηκαν αυτή την πρόταση με δικαιολογημένη χαρά και ευαρέσκεια και στη συνέχεια με πρόσωπα από το φιλικό και λογοτεχνικό περιβάλλον κυρίως φίλους ποιητές. Από αυτούς τον πιο σημαντικό ρόλο, τελετάρχης στην εκδήλωση, θα έχει ο φίλος του Βαγγέλη, Λογοτέχνης-Ποιητής Δημήτρης Κανελλόπουλος, που από το καλοκαίρι του 2006, εκδίδει το περιοδικό "Οροπέδιο", στη Νεμούτα Φολόης Ηλείας.
      Έτσι λοιπόν η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο  (12-4-14) στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου της Ζαχάρως και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά ώστε να τιμήσουμε το Βαγγέλη γιατί πραγματικά το άξιζε.
  Σε άλλη μας ανάρτηση, μέχρι τότε θα φιλοξενήσουμε τον επικήδειο από τον Τάκη Παπαγγελόπουλο, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό  ¨ΟΡΟΠΕΔΙΟ" του Δημ. Κανελλόπουλου καθώς και μια σπουδαία κριτική του ποιητή Νίκου Χειλαδάκη για την έκδοση των ποιημάτων "Άνθη Ακάνθης".
Επίσης θα αναρτήσουμε και ποιήματα από τις δύο εκδόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου