theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

"ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ" Ή "Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ"

    Ένα αξιοσημείωτο φαινόμενο των τελευταίων ημερών, στο στάδιο των προεκλογικών διαβουλεύσεων πριν την τελική κατάθεση των ψηφοδελτίων είναι η στάση και η συμπεριφορά μερικών που στην προσπάθειά τους να φανούν σπουδαίοι, όπως φαντάζονται,  τελικά κατορθώνουν να απαξιώσουν εντελώς οι ίδιοι τον εαυτόν τους.   Αυτοί λοιπόν όχι μόνον αποδεικνύουν περίτρανα την κοινωνική και πολιτική τους κενότητα αλλά και την φτηνή τους ιδιοτέλεια και κενοδοξία αλλά και καταρρακώνουν και την ίδια την τιμή και την αξιοπρέπεια. 
Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσουμε μερικούς-μερικούς φαντασμένους και ματαιόδοξους που θέλοντας να το παίξουν τοπικοί παράγοντες, προύχοντες και λαοπρόβλητοι καθοδηγητάδες, πηγαίνουν μια με το χωροφύλακα και μια με τον αστυφύλακα; 
     Αλήθεια τι αξιοπρέπεια διαθέτει ένας δημότης όταν επί οχτώ ολόκληρα χρόνια καθυβρίζει και καταγγέλλει τον .."Δον" και τώρα τελευταία  υπόγεια καλλιεργεί ακόμη και την σύμπραξη μαζί του; Έτσι δεν ξερογλείφεται εκεί που έφτυνε:  Τέτοια παραδείγματα είναι λίγα μεν αλλά σε αρκετά χωριά (Μοφχίτσα, Κακόβατος, Καλίδονα, ) με το πιο τρανό στο χωριό μου το Γιαννιστοχώρι. Μεγάλο κρίμα και τους είχαμε στο απυρόβλητο και δικαιολογούσαμε τις μικρές ή μεγάλες ...ανομίες τους. Ο νοών νοείτω!  
    Και επειδή στη μικρή μας κοινωνία ο καθένας ξέρει τα κουτάλια και τα πιρούνια του άλλου, θέλουμε να βροντοφωνάξουμε  μια αλήθεια. 
         Κύριοι η δημοκρατία απεχθάνεται 
όλα αυτά που σας χαρακτηρίζουν,
 όπως η αναξιοπιστία, η ανειλικρίνεια, 
η αναξιοπρέπεια, η μυστικοπάθεια,
  οι κολοτούμπες, τα παρασκήνια 
και να τα χαίρεστε.
 Οπότε το καλύτερο 
 που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε
 και να επιλέξετε εκεί που σας ταιριάζει.
 Γκέκε;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου