theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΓΚΑΡΙ ΜΟΥΡ: ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

Κατερίνα Παπακυριακοπούλου

Δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει αφιέρωμα για ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της μπλουζ ροκ μουσικής σκηνής. Για τον Γκάρι Μουρ ο λόγος, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 62 χρόνια. Αν και περισσότερο αναγνωρισμένος ως κιθαρίστας, ήταν και τραγουδιστής, διάσημος τόσο για ταλέντο του όσο και για τις πάμπολλες συνεργασίες του. Καταγωγή είχε από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας.



Ο Γκάρι Μουρ ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του 1960. Το 1965, σε ηλικία μόλις 13 ετών, έγινε μέλος του συγκροτήματος “The Beat Boys” και έπαιζε στο κλαμπ του πατέρα του στα περίχωρα του Μπέλφαστ. Το 1969 εγκαταστάθηκε στο Δουβλίνο και έγινε μέλος του συγκροτήματος Skid Row, με τους Νόελ Μπρίτζμαν και Μπρους Σιλς, καθώς και τον τραγουδιστή Φιλ Λάινοτ, με τον οποίο συνεργάστηκε και αργότερα. Τότε ήταν που άρχισε να γίνεται διάσημος στην μουσική βιομηχανία.

Μετά από δύο ακυρωμένες συναυλίες στην Αθήνα, ο Μουρ επισκέπτεται την χώρα μας, τελικά, το 2008, κατά την διάρκεια της μεγαλύτερης περιοδείας του. Τρία χρόνια αργότερα, στις 6 Φεβρουαρίου του 2011, άφησε την τελευταία του πνοή στην Ανδαλουσία, όπου βρισκόταν για διακοπές. Ο θάνατός του ήταν ξαφνικός και συνέβη στον ύπνο του. Παραμένει μέχρι και σήμερα μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της ροκ μουσικής σκηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου