theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ 
Η ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΗ ΕΤΣΙ ΓΙΑ 
ΦΤΗΝΟ ..ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ!!!

     Μετά τις εκλογές της 18ης Μαΐου και την ανακήρυξη των εκλογικών αποτελεσμάτων, στο δήμο Ζαχάρως επικρατεί σύγχυση και αρκετή αδημονία.
     Ο λόγος γνωστός και έκδηλος και στους εντός των τειχών και στους απέξω.
Ο ξακουστός για τα ανδραγαθήματά του Πανταζής, αν και έκπτωτος με αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση, όχι μόνο ήταν υποψήφιος αλλά κατόρθωσε κάτι το πρωτοφανές. Κέρδισε τις εκλογές και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή.  
     Όμως ο νόμος (άρθρο 14, παράγραφος 2 του ν.3852/10 "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ")  ρητά καθορίζει ότι: Κώλυμα εκλογιμότητας συντρέχει για όσους έχουν εκπέσει από το αιρετό αξίωμά τους, κατόπιν αμετάκλη­της καταδίκης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο εδάφιο γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 236 του παρόντος.
Το κώλυμα αυτό ισχύει για την επόμενη της έκπτωσης δημοτική περίοδο.
Στο ίδιο άρθρο του "Καλλικράτη", λίγο παρακάτω στην παράγραφο 8, τονίζεται ότι: Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτι­κών ή τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων που αποδέχονται οποιοδήποτε από τα καθή­κοντα ή τα έργα που συνιστούν ασυμβίβαστο ή αποκτούν δημοτικότητα σε άλλο δήμο εκπίπτουν από το αξίωμά τους. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο, στην περιφέρεια του ο­ποίου υπάγεται ο οικείος δήμος, με απόφασή του, διαπι­στώνει την ύπαρξη του ασυμβιβάστου και την έκπτωση από το αξίωμα εφόσον υποβληθεί σχετική ένσταση από τα αναφερόμενα στο άρθρο 45 του παρόντος, πρόσωπα.
   Η προειδοποίηση είναι σαφέστατη:Το ασυμβίβαστο  διαπιστώνεται και επέρχεται η έκπτωση όχι αυτοδικαίως αλλά μετά από σχετική ένσταση. 
    Επομένως η ένσταση από τον Αλεξανδρόπουλο είναι πέρα για πέρα αναγκαία και μάλιστα επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων. 
  Κι όμως αυτή η εξάσκηση ενός νόμιμου δικαιώματος καταγγέλλεται από κύκλους του Πανταζή ως ενέργεια μένους και πείσματος (1) αλλά και από πάνω λοιδορείται.
      Τελικά όπως αποδείχθηκε, ο Πανταζής μπορούσε να είναι υποψήφιος με μια υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 Ν.1599/1986)., καθότι σε αυτή τη φάση δεν υπήρχε κρησάρισμα, έλεγχος για την εξακρίβωση της αλήθειας. Για το αν θα μπορούσε να είναι δήμαρχος όμως θα μιλήσει η Δικαιοσύνη. Εκτός εάν δεν την αποδεχόμαστε ως τελικό κριτή.
    Πάμε λοιπόν στο άλλο που κυρίως είναι το μέγα θέμα και έχει προκαλέσει γενική μαρμαρυγή. Η ένσταση στρέφεται και κατά του ίδιου του αποτελέσματος των εκλογών και επιζητεί την ακύρωσή τους. Οπότε  φαντάζεστε τα εκατέρωθεν αισθήματα και το σοκ που θα προκαλέσει σε περίπτωση αποδοχής από το Τριμελές Πρωτοδικείο του Πύργου.

 Σίγουρα οποιαδήποτε άποψη για την ακύρωση και επανάληψη των εκλογών είναι παρακινδυνευμένη μια και δεν υπάρχει δεδικασμένο σε όλη τη χώρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απαγορεύονται οι γνώμες καθενός. Εμείς πάντως επ΄ αυτού  κάνουμε το εξής ερώτημα: Εάν στις εκλογές η "Δυναμική Πρωτοβουλία" κατέβαινε με επικεφαλής κάποιον άλλον εκτός από τον Πανταζή (Μπάμη, Χάρη, Λάκη κτ.λ.) και ακριβώς με τους ίδιους υποψήφιους (2) και τις ίδιες συνθήκες θα άγγιζε το 35%, άντε το 38%; Επομένως το εκλογικό αποτέλεσμα σχετίζεται άμεσα με την παράνομη συμμετοχή του Πανταζή που είναι προϊόν της συγκεκριμένης ψευδούς βεβαίωσης. Σίγουρα δεν υπάρχει ουδείς Ζαχαραίος ή μη που να μην συμφωνεί με το παραπάνω συμπέρασμα. 
Συμφωνεί δε συμφωνεί το ρεζουμέ για όλα είναι το εξής:
Κοντός ψαλμός αλληλούια...

Για την άλλη ένσταση, κατά της συμμετοχής του 
Αλεξανδρόπουλου, που  βέβαια δεν κατατέθηκε
καν  στο  Πρωτοδικείο  ως  ανυπόστατη και ατεκ-
μηρίωτη,  αλλά   απλώς  τη  διατυμπάνισαν  οι
Πανταζικοί   κύκλοι  από το ημιεπίσημο κουκου-
λοφορεμένο  βήμα  τους  που  τώρα  τελευταία 
λάνσαραν(3)θα τα πούμε σε νέα μας ανάρτηση.

    
(1) Μακάρι να έχουμε όλοι οι πολίτες τέτοιο επίμονο σθένος για τη νομιμότητα και τη Δημοκρατία.
(2) Βέβαια η σύνθεση της παράταξης, χωρίς αμφιβολία θα ήταν αρκετά διαφορετική με άλλον επικεφαλής. 
(3) Με την ευκαιρία για το θέμα του Σαντάρμη, αν και φοβέριζαν ότι τάχιστα θα προβούν σε παραπέρα καταγγελίες, στην κυριολεξία έχουν καταπιεί   τη γλώσσα τους!!! Περίμεναν δήθεν τη δική μου απάντηση...Πρώτη φορά βλέπω κοκόρια να κλωσάνε αβγά! Πολύ εύκολο πράγμα είναι η διασπορά ανύπαρκτων καταγγελιών και συκοφαντιών όταν κρύβεσαι πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας. Όταν όμως μπαίνει θέμα ...εισαγγελέα μια και δεν παρουσιάζονται αποδεικτικά στοιχεία, τότε οι επιτήδειοι με την ουρά  κάτω από τα σκέλια την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου