theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Η ΕΚΘΕΣΗ –ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ 100% παράνομη η κατασκευή των «δρόμων

πηγή:http://radio936.blogspot.gr/

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ σήμερα τη δημοσιοποίηση της έκθεσης-καταπέλτη του Μικτού Κλιμακίου Ελέγχου που συγκροτήθηκε με εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, μέσα από καταγγελίες φορέων για παράνομη δραστηριότητα κατασκευής δρόμων στο «κτήμα Παππά» στο δάσος και την παραλία της Ελαίας Τριφυλίας. Στο σημερινό τμήμα της έκθεσης καταγράφονται οι αποκαλυπτικές διαπιστώσεις των επιθεωρητών ως προς την τήρηση της νομιμότητας κατά την κατασκευή των δρόμων που πραγματοποιήθηκε το 2011 και το 2012. Όπως προκύπτει από την εξέταση των σχετικών ενεργειών των συναρμόδιων υπηρεσιών για τα έργα που πραγματοποιήθηκαν το 2011 και το 2012 δεν τηρήθηκε η περιβαλλοντική νομοθεσία και έγιναν χωρίς τη χορήγηση περιβαλλοντικών αδειών. Παράλληλα προκύπτει ότι τόσο οι εισηγήσεις του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Π.Ε. Μεσσηνίας στον περιφερειάρχη για την επιβολή προστίμου, όσο και οι αποφάσεις του τελευταίου είναι σύννομες. Τέλος γίνεται αναφορά στην επιβολή προστίμων ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων (δρόμων) από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και ότι δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις επ’ αυτών και ότι ο σχετικός χρηματικός κατάλογος απεστάλη στην αρμόδια ΔΟΥ.
Από την ΦΑΕ Αθηνών προκύπτει ότι δεν έχει πρωτοκολληθεί ο σχετικός χρηματικός κατάλογος και η κατάσταση βεβαίωσης προστίμου, ούτε έχει βεβαιωθεί και εισπραχθεί το σχετικό πρόστιμο. Προκύπτει, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι η εταιρεία Παππά, αυθαίρετα και χωρίς καμία άδεια προχώρησε σε διανοίξεις και κατασκευές δρόμων και ενήργησε εντελώς παράνομα, ολοκληρώνοντας τους δρόμους, παρά τις διαμαρτυρίες φορέων και κατοίκων της περιοχής και παρά τα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο. Παράλληλα η εταιρεία φαίνεται να έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τα πρόστιμα που επιβλήθησαν τόσο από την Πολεοδομία για την ανέγερση και διατήρηση αυθαιρέτου, όσο και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την κατασκευή δρόμων χωρίς περιβαλλοντικές άδειες.
Αντί της συμμόρφωσης ο επιχειρηματίας «φρουρεί» επί 24ωρου βάσεως τα… κατορθώματά του στην περιοχή προκαλώντας φορείς, κατοίκους και επισκέπτες! Στην έκθεση-καταπέλτη υπάρχουν όλες οι απαντήσεις και τα μίσθαρνα όργανα και φερέφωνα των επιχειρηματικών συμφερόντων ας σταματήσουν να προκαλούν και να φοβερίζουν, ανοίγοντας τα μάτια τους για να μην εκτεθούν, συμπράττοντας καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε παρανομίες Παππά, για τις οποίες – ίσως – δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι ίδιοι. ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου