theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΓΕΩΦΟΡΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ 2014

TO KEIMENO ΠΟΥ ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ 
ΝΙΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ EINAI TOY 
ΘΟΔΩΡΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΤΕΧΝΗ
    Για 3η συνεχόμενη χρονιά πάγκο στήσαμε και σας περιμένουμε. Το γεγονός αναφέρεται στην εθελοντική ομάδα πολιτών με το όνομα «ΠΟΛΥΜΝΙΑ» που διοργανώνει τα «Γεωφόρια», μία έκθεση οικοτεχνίας η οποία στεγάζεται στον χώρο Sugar Town, πλατεία Ηρώων στην Ζαχάρω. Πάνω από 40 δημιουργοί μαζεμένοι στον ίδιο χώρο είναι εδώ για να κάνουν πράξη την αντίληψη ότι με θέληση και συνεργατικότητα αυτός ο τόπος μπορεί να πάει μπροστά. Χειροποίητα κοσμήματα, γλυκά του κουταλιού, φυσικές οδοντόκρεμες, ρακέτες, γυαλιά και βιβλία είναι μερικά από τα αντικείμενα που μπορεί κάποιος να βρει στον όμορφο χώρο που έχει στηθεί.
    Στην έκθεση οικοτεχνίας, συμμετέχουν άτομα που ασχολούνται με το είδος από 1 εώς και 15 χρόνια. Ας γνωρίσουμε λοιπόν μερικούς από τους δημιουργούς μας.
    Η Σοφία, αν και δασκάλα στο επάγγελμα, οδηγήθηκε από μία έμφυτη τάση στην κατασκευή κοσμημάτων. Μερικοί μάλιστα ρωτάνε αν  τρώγονται αφού τους μπερδεύει η όψη τους (Γιαμμ).
Για τον Σωτήρη, το σκάλισμα πέτρας και ξύλου φάνηκε σαν μία πρόκληση την οποία δεν μπόρεσε παρά να δεχτεί.
 Οι ξυλουργοί μας, κύριος Νίκος και κύριος Μίλτος, έχοντας απαιτήσεις από γνωστούς και φίλους προέβησαν στην δημιουργία χειροποίητων ρακετών και γυαλιών ηλίου. Η δουλειά του κύριου Νίκου μάλιστα, έχει και συναισθηματική αξία αφού το ξύλο που χρησιμοποιείται έχει συλλεχθεί από δέντρα που καταστράφηκαν το 2007 απο τις φωτιές.
Ο Μπάμπης με την σειρά του, άφησε πιο σίγουρες και πιο συμβατικές δουλειές για κάτι που του ταιριάζει περισσότερο. Η κατασκευή κοσμημάτων και διακοσμητικών χώρου όπως λέει του δίνουν την δυνατότητα να δουλεύει μόνος του και να κυνηγάει τα ονειρά του χωρίς μεσάζοντες.
Ο Νίκος, εκτός από τις υπέροχες μουσικές επιλογές του για τις οποίες τον ευχαριστούμε, προσέφερε και μία ποιητική νότα στις συνεντεύξεις τονίζοντας την παρηγοριά που μπορεί να δώσει η τέχνη σε περιόδους μοναξιάς.
Οι δημιουργοί όπως καταλαβαίνεται είναι πολλοί και θέλουμε να έρθετε μόνοι σας να τους γνωρίσετε έναν έναν.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται στον χώρο μέχρι και τις 22 Αυγούστου. Θα χαρούμε να έρθετε, να συζητήσουμε και να δράσουμε όλοι μαζί κόντρα στους καιρούς που περνάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου