theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Το Π.Δ ΓΙΑ ΤΟ"ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

       Με το συγκεκριμένο θέμα, το πιο σίγουρο είναι ότι σας έχω μπαφιάσει.
 όμως είναι  τόσο σημαντικό για τον τόπο μας που και όλα αυτά είναι λίγα... 
       ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΟΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ!!!


        Προχθές στις 25 του μήνα στην ανάρτηση για το κρίσιμο θέμα του Περιβαλλοντικού Πάρκου τονίζαμε μεταξύ των άλλων  ότι το αρμόδιο υπουργείο πρόκειται, όπου να είναι    θα προβεί   και  
Α) συμπλήρωση της ήδη εγκεκριμένης Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΠΜ) «Θίνες και Παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Λίμνη Καϊάφα, Στροφυλιά, Κακόβατος» και «θαλάσσια περιοχή κόλπου Κυπαρισσίας», με την προσθήκη των εκτός αυτής απομεινάντων τμημάτων ΕΖΔ Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι-Κυπαρισσία) και ΕΖΔ θαλάσσια περιοχή κόλπου Κυπαρισσίας (Ακρωτ. Κατάκολο-Κυπαρισσία), κλικ ΕΔΩ) 
       Ενόψει δε της επικείμενης διαβούλευσης του Π.Δ. που αποτελεί τη νομοθετική πράξη της εν λόγω ΕΠΜ αλλά και της εκδήλωσης της Ομοσπονδίας των Συλλόγων Ολυμπίας  στη Ζαχάρω την ερχόμενη Τετάρτη στις 13/8 και επειδή φοβάμαι ότι ακόμα και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι φορείς (δήμοι, παρατάξεις, σύλλογοι) αλλά και άτομα που με τόσο έντονο πάθος τάχθηκαν εξαρχής εναντίον, άλλοι για ιδιοτελείς καθαρά λόγους και άλλοι λόγω αυξημένης ταχύτητας της υπερ επαναστατικότητάς και αφέλειας τους (κλικ ΕΔΩ) δεν έχουν διαβάσει την τελευταία Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) που ήδη είναι εγκεκριμένη και υπογραμμένη από τη Γ.Γ του  ΥΠΕΚΑ.   η οποία μάλιστα από πέρυσι αποτελεί μόνιμο δημοσίευμα αυτού της ιστοσελίδας, πρώτο-πρώτο στη δεξιά στήλη,
 Σας κάνω γνωστό ότι πλέον στο τελευταίο Σχέδιο της ΕΠΜ τα μέτρα που προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις λόγω παρεξήγησης και ασάφειας γράφτηκαν με σαφήνεια και απλούστεροκαθαρό τρόπο. Επίσης άλλα σημεία που ήσαν πολύ αυστηρά και μη πραγματοποιήσιμα  αφαιρέθηκαν εντελώς

  • Έτσι λοιπόν για την κολύμβηση σε ΟΛΗ την περιοχή, που τόσο άδικα κατηγορήθηκε το ΣΧέδιο  τονίζεται ξεκάθαρα ότι είναι ελεύθερη  από τους πολίτες.
  • Διατηρούνται όλες οι υπάρχουσες προσβάσεις σε όλο το μήκος της παραλίας, από τη Νέδα μέχρι το Επιτάλιο, που αφορά η μελέτη για το περβαλοντικό πάρκο. 
  • Για τη θήρα, που δεν επιτρέπεται εισάγεται μια εξαίρεση για την διαχείριση της άγριας πανίδας, εφόσον προβλέπεται στο εγκεκριμένο σχέδιο διαχείρισης.
  • Εξαλείφεται (ΔΥΣΥΧΩΣ..) η παράγραφος που επέτρεπε την απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών
            Όπως γίνεται φανερό σε όλους είχαμε απόλυτο δίκιο όταν τονίζαμε επίμονα ότι η Μελέτη (Ε.Π.Μ.) και το Π.Δ που είναι η νομοθετική πράξη δεν επηρεάζουν την κολύμβηση  (1) ούτε καταργεί κανέναν δρόμο πρόσβασης στην παραλία. Υπόψη και τα δύο αυτά χρησίμευσαν σαν κύρια όπλα των κάθε είδους λαϊκιστών που με τόσο φανταχτερό κίνησαν γη και ουρανό εναντίον, αλλά στην ουσία κατά του περιβάλλοντος.. Το μεγάλο πρόβλημα για αυτούς είναι η ΘΩΡΑΚιΣΗ της παραλίας από μεγάλους και μικρούς αυθαίρετους καταπατητές της δημόσιας περιουσίας. Όλα τα άλλα είναι στάχτη στα μάτια του κοσμάκη.
           Μακάρι λοιπόν το Π.Δ να συμπληρωθεί έτσι με τον ίδιο τρόπο και για την πολύ κρίσιμη περιοχή πέρα από τη Νέδα, καθότι εκεί οι πάνθηρες έχουν ήδη αρχίσει την επίθεση....κλικ ΕΔΩ
Το έχουμε ανάγκη.....

(1) Μόνο τη ΝΥΧΤΑ δεν επιτρέπεται και νύχτα δεν είναι το ηλιοβασίλεμα που οι διάφοροι παρατρεχάμενοι το έκαναν σημαία. Σπολάτι πια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου