theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΪΑΦΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ" ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ


       Προχθές το βράδυ η εκδήλωση της Ομοσπονδίας για το νομοσχέδιο περί τον αιγιαλό, είχε μεγάλη επιτυχία. Παρουσία πολλών πατριωτών, γύρω στους 100 περίπου, από όλα τα χωριά του δήμου μας έγινε μια καλή συζήτηση, όπου όλοι οι ομιλητές   κυρίως επικεντρώθηκαν στο καυτό θέμα του Π.Δ που είναι το νομικό πλαίσιο για το περιβόητο και πολύπαθο "Περιβαλλοντικό Πάρκο" στην παραλία του Κυπαρισσιακού Κόλπου και επιπροσθέτως είναι σε διαβούλευση από το ΥΠΕΚΑ.


Στην αρχή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημ. Μανώλης, μετά τα σχετικά καλωσορίσματα και ευχαριστήρια μίλησε για το πολυνομοσχέδιο περί τον αιγιαλό και για τον κίνδυνο που τελικά αποφεύχθηκε να αποχαρακτηρισθεί η λίμνη  του Καγιάφα (1550 στρέμματα) από κοινόχρηστο φυσικό αγαθό και έτσι να    αλλάξουν οι ιδιοκτησιακές σχέσεις και τα δικαιώματα που ενέχονται  από τις όχθες και τις παρόχθιες εκτάσεις.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι κάτωθι:

-  Κώστας Αγραπιδάς (πρόεδρος του ¨περιβαλλοντικού συλλόγου Ζαχάρως), Θ. Κόλλιας, Κώστας Αλεξανρόπουλος (επιφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου), Κουκλαμάνης,Θ. Γιαννόπουλος, Βασίλης Φουρλής (πρόεδρος του συλλόγου Ζαχαραίων), Λάκης Λαμπρόπουλος (αντιδήμαρχος Ζαχάρως),  Αστερή (από την ¨Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας), Νίκος Δημόπουλος( από τον σύλλογο ΓΑΙΑ) και Τρανταφιλλιά Νιάρχου (πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Καλίδωνας).

        Από αυτούς μόνο ο αντιδήμαρχος Λάκης Λαμπρόπουλος  και ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος τάχθηκαν εναντίον του Π.Δ.,  οι υπόλοιποι τοποθετήθηκαν θετικά και συνέστησαν σε όλους (φορείς και πολίτες) να συμμετέχουν στη διαβούλευση. Αξίζει να τονίσουμε ότι ο αντιδήμαρχος κ. Λαμπρόπουλος ενώ μίλησε με παχιά λόγια και σεβασμό για το περιβάλλον και για την αναγκαιότητα της ανάπτυξης ήταν λάβρος κατά του Π.Δ.απόλυτα σύμφωνος με  τις απόψεις του Δήμου, οπότε ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με το δελτίο των 5 δημάρχων από τη σύναξή τους τις προάλλες στην Κρέστενα (Κλικ ΕΔΩ) Κατήγγειλε δε ότι το Π.Δ. είναι αντιαναπτυξιακό και ότι απεμπολούνται τα δικαιώματα του δήμου, η δε τάχιστη διαδικασία (διαβούλευση, υπογραφή) είναι ύποπτη . Μάλιστα ανήγγειλε  ότι εάν δεν γίνουν δεκτές οι σοβαρές ενστάσεις που θα καταθέσουν, ο δήμος θα επιδιώξει να προσβάλει το Π.Δ. στο Συμβούλιο Επικρατείας.(1)
Όμως πολύ σημαντική ήταν η παρουσία και ο εμπεριστατατωμένος λόγος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου - Σαλτάρη, που πράγματι ήταν καταλύτης κερδίζοντας τις εντυπώσεις όλων.


(1) Σύμφωνα με τον  δικηγόρο κ. Χριστοδουλόπουλο σε μετέπειτα πηγαδάκι τα Π.Δ. αν και έχουν ισχύ νόμου, αφενός δεν περνάνε από τη Βουλή για ψήφιση, αλλά υπογράφονται από τους αρμόδιους υπουργούς και αφετέρου δεν προσβάλλονται    μέχρι την υπογραφή τους καθότι  προηγείται της υπογραφής γνωμοδότηση του ΣτΕ., πράγμα που μπορεί να γίνει μετά στο ανώτατο όργανο. Όμως είναι ευνόητο λόγω αυτής της διαδικασίας,  είναι πολύ σπάνιο, αν όχι αδύνατο,ένα Π.Δ. να ακυρωθεί από το ΣτΕ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου