theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
       Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε την Παρασκευή 8 Αυγούστου η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) και το συνημμένο σε αυτήν σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών «GR2330005: Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος», «GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο-Κυπαρισσία» και «GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι-Κυπαρισσία)».

Με αφορμή την ανάρτηση της ΕΠΜ και του σχεδίου ΠΔ σε δημόσια διαβούλευση, η Γενική Γραμματέας ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    "Πρωταρχικός σκοπός μας είναι η συντονισμένη και ενιαία προστασία και διαχείριση ολόκληρης της γεωγραφικής περιοχής των τριών ΕΖΔ του Κυπαρισσιακού Κόλπου και των κοινών οικολογικών στοιχείων που απαντώνται σε αυτές, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta.
      Με το προτεινόμενο σχέδιο ΠΔ στοχεύουμε στη θέσπιση ενός ενιαίου θεσμικού πλαισίου προστασίας της περιοχής, που διακρίνεται για την μεγάλη βιολογική, οικολογική και κοινωνικοοικονομική της αξία, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και εν γένει την τοπική και περιφερειακή βιώσιμη ανάπτυξη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου