theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗ ΖΟΥΡΤΣΑ......




      Η Φιγαλεία λοιπόν από τα βάθη των προϊστορικών χρόνων μέχρι και τα νεώτερα, τροφοδοτεί αενάως και αδιαλείπτως το ελληνικό κράτος αλλά και την τοπική κοινωνία με πλήθος άξιων και ικανών ανδρών. Βεβαίως παρακάμπτω τους χώρους της επιστήμης, εστιάζοντας στους τιμημένους χώρους του δοξασμένου Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, και της Ελληνικής Βουλής.    Αξέχαστοι παραμένουν τόσοι και τόσοι Στρατηγοί, Βουλευτές, Πτέραρχοι και λοιποί ανδρείοι Αξιωματικοί που έχει βγάλει αυτός ο τόπος.  Μάλιστα στη χούντα ένα από τα υψηλά αυτά τέκνα είχε τοποθετηθεί επαξίως πρόεδρος του πανεπιστημίου της Πάτρας. Κοσμήτωρ!!! Ένεκα όλων αυτών ως επιβεβλημένη επιβράβευση της πατρίδας στα τέκνα της, ο δήμος Ζαχάρως εξοφλώντας αυτό το χρέος, προβαίνει σε μια γενναιόδωρη και ευγενή προσφορά. Σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμο ένα γήπεδο τένις με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές (1). Ο λόγος είναι καταφανής. Όλοι αυτοί οι μεγάλοι άνδρες ως απόστρατοι, θα έχουν τη δυνατότητα να γυμνάζονται και να ΄καλλιεργούν την ευρωστία του σώματος αλλά και του νου, καθόσον "πνεύμα υγιές εν σώματι υγιεί". Υπόψη μια τέτοια ευταξία σε τελευταία ανάλυση καταλήγει προς το συμφέρον του δήμου καθότι αυτοί οι κ.κ. σχετικά με τα πράγματα του δήμου για το καλό της Ζούρτσας, έχουν καταγεγραμμένη στο γονιδίωμά τους, αν και είναι πολύ παράξενο και ανεξήγητο,  την αρχή  "ότι ακόμη και ένας  στρατηγός με τα γαλόνια και τις κλάρες στη σειρά πρέπει να χτυπά προσοχή σε έναν με μια σαρδέλα, είτε είναι Δεκανεύς, Χωροφύλαξ ή Αστυφύλαξ" 
Κι αυτό το τήρησαν πάντοτε παρά την στηλίτευση από το κοινό!
     Για εξόφληση δε του δικού μου χρέους και της αγάπης εκ καρδίας, στις φίλες και φίλους από τη Ζούρτσα και το Λέπρεον αφιερώνω το παραδίπλα ποίημα του μεγάλου Ζουρτσάνου ποιητή, Τάσου Γαλάτη(2).

(1) Ως κατάλληλος χώρος επιλέγει από την τεχνική υπηρεσία του δήμου η περιοχή του Τριάντα, που καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις.  
(2) Προς τιμή του Τάσου Γαλάτη λίαν προσεχώς θα υπάρξει ειδικό αφιέρωμα, καθόσον όπως ο Όμηρος Πέλλας δοξάζει την Καημένη Γυναίκα, έτσι κι ο Γαλάτης δοξάζει τη Ζούρτσα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου