theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ "ΔΡΟΜΟΙ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΑΡΙΜΠΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ!!!

        Πολλές φορές σας έχω ενημερώσει για τη λέσχη, "ΔΡΟΜΟΙ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" παρά την πλατεία της Βοικτώριας,  με περίπου 250-300 άτομα από όλη την Αττική μια και πρωτοπλάστης αλλά και κράχτης κάθε Σάββατο και Κυριακή 12 με 1μμ στο "Κόκκινο" είναι ο Στέλιος Ελληνιάδης. Σημειωτέον δεν υπάρχουν θεσμικές θέσεις, αξιώματα (αντιεξουσιαστική δομή και λειτουργία) παρά μόνο η εθελοντική προσφορά των μελών με μοναδικό κριτήριο, μέτρο και κανόνα τον ανθρωπισμό, την κατανόηση και τον σεβασμό αλλήλων. Βασικός δε σκοπός της κοινωνικής ομάδας είναι η καταπολέμηση της μοναξιάς των ανθρώπων μέσα από την ενδυνάμωση της κοινωνικότητας και της καλλιέργειας της φιλίας και του πολιτισμού. 
    Θυμηθείτε το σύνθημα των προηγούμενων δεκαετιών: 
                    "Εκτός από τον ιμπεριαλισμό υπάρχει και η μοναξιά"   
       Λοιπόν σε αυτά τα πλαίσια την προηγούμενη Κυριακή (2-11-14) πήγαμε με το τραίνο στην Χαλκίδα του Έγγριπου, προς τιμή του μεγάλου Γιάννη Σκαρίμπα, του μαίτρ  του φάλτσου. Από αυτή την "ανάβαση" είναι και η παρακάτω μικρή ταινία (1ο μέρος) που περιλαμβάνει την επίσκεψη -προσκύνημα στο κάστρο, όπου είναι ο τάφος του "Χαλκιδαιότερου απάντων των Χαλκιδαίων ). (κλικ ΕΔΩ). 
     Σε προσεχή ανάρτηση θα υπάρξει το 2ο μέρος, με την επίσκεψη σε άλλα μνημεία της πόλης (προτομή Αριστοτέλη, Σκαρίμπα, Λαογραφικό μουσείο κτ.λ) με ξενάγηση από τον Χαλκιδαίο δάσκαλο και πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου "Οι φίλοι του Σκαρίμπα" Κώστα Μπαϊρακτάρη. 

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου