theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΥΕΛΑ!!!

    Χθες το πρωί εν μέσω γενικού πανδαιμόνιου, πήγαμε στο Αρσάκειο για το πολυσυζητημένο ΣτΕ, που όπως γράψαμε χθες αναβλήθηκε για τις 29-1-2015. Για τη γενική κατακραυγή του κόσμου, που πραγματικά ήταν επιβλητική, αλλά... αλλά, όχι τσουνάμι που επιτέλους θα παρέσερνε τα πάντα, σίγουρα είστε ενημερωμένοι, πράγμα που θεωρούμε ότι άλλοι είναι αρμόδιοι και κατάλληλοι να το κάνουν. (*).
    Λοιπόν εφαπτόμενος με τους νομικούς κύκλους μαθαίνεις πολλά και διάφορα. Απ΄ αυτά σταχυολογώ τα κυριότερα:
     Α] Η παράταξη ΝΕΔΑ, που ήταν ένας από τους διάδικους ζήτησε με έγγραφη αίτηση από τον Δικηγορικό Σύλλογο , λόγω του κατεπείγοντος, άδεια διεξαγωγής της δίκης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, διότι αποφάνθηκε ότι δεν ενέπιπτε στις σχετικές διατάξεις.
      Β] Είναι βέβαιο (100% ειπώθηκε ..) ότι  η απόφαση του ΣτΕ θα είναι καταπέλτης και θα αποτελέσει για πρώτη φορά δεδικασμένο στην κατεύθυνση του  ότι εάν έχει κώλυμα ο υποψήφιος δήμαρχος, συμπαρασύρει σε κώλυμα και ολόκληρο τον Συνδυασμό που ήταν επικεφαλής. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα αποτελέσει τεράστιο νομικό πρόβλημα. Εξ αυτού συμπεραίνεται ότι ο Πανταζής με την ψευδή δήλωση που έκανε ότι δεν έχει καταδικαστεί, κατόρθωσε να ανακηρυχθεί μεν υποψήφιος  και να είναι δήμαρχος για ελάχιστο διάστημα, όμως θα συμπαρασύρει στην καταδίκη την  παράταξή του. (*
     Γ] Εάν ο νόμος σαφώς όριζε ότι οι δηλώσεις των υποψηφίων ελέγχονται πριν από την ανακήρυξη αυτών, τότε ο Πανταζής θα ακυρωνόταν και θα έμπαινε επικεφαλής  άλλος. Όμως ο Πανταζής εκμεταλλευόμενος τότε την λανθασμένη εγκύκλιο του Μιχελιδάκη και δηλώνοντας ψευδώς, μπορεί να κέρδισε τις εκλογές για διάφορους λόγους (δημοτικός μηχανισμός, εκμαυλισμός συνειδήσεων κτ.λ.) αλλά   τελικά κρέμασε το συνδυασμό του. Σε αυτό κανείς δεν είναι αθώος καθότι όλοι γνώριζαν την πραγματικότητα η  άγνοια του νόμου είναι παράβαση.  Βεβαίως εάν τα ψηφοδέλτια δεν είχαν το έμβλημα με τη φάτσα του ηγέτη οι πιθανότητες νίκης θα ήσαν μηδαμινές.
   Δ] Ως προς το ποινικό για ψευδή δήλωση, είναι δυνατόν να αθωωθεί, επικαλούμενος τη βλακώδη εγκύκλιο του Μιχελιδάκη (17-4-14) που η ποινή είναι εφτά (7) μήνες. Ερχόμενη δε η επιδιόρθωση της εγκυκλίου στις 15 Μαΐου, λίγες μέρες πριν τις εκλογές έπρεπε να δηλώσει παραίτηση, πράγμα όμως που θα ήταν καταπέλτης στην παράταξή του. Οπότε "μπρος γκρεμός και πίσω ..ρέμα" 
[Άλλα παρεμφερή 
σε επόμενη ανάρτηση]                 
(*) Για αυτό το θέμα θα έχετε αντιληφθεί ότι αυτό το μπλογκ δεν είναι δημοσιογραφικό μέσο. Κατανοητόν; 
(*) Πάλι έχουμε επισημάνει ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει  ο γνωστός τοις πάσι  νομικός συμβουλάτορας
(*) Η αξέχαστη αυτή εγκύκλιος από βλακεία ίσως ή για άλλους ύποπτους.σκοπούς... είχε απαλείψει την παράβαση καθήκοντος στα κωλύματα! Μπορείτε να ανατρέξετε στις τότε αναρτήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου