theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΕΚΕΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ; ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ ΟΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΆΣΟΥΝ!!!!

     

      Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί τη κορύφωση της αντιδικτακτορικής και αντιφασιστικής πάλης στην εφτάχρονη  χούντα των συνταγματαρρχών του 1967. Τα ουσιαστικά αιτήματα όμως τα πήρε ο άνεμος λες και γράφτηκαν στην άμμο. Όπως η ΛαΪκη Κυριαρχία και η κοινωνική Δικαιοσύνη που οι μετέπειτα κυβερνήσεις τα έκαναν κουρέλι. Το δε "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" αυτή την εποχή έγινε τόσο επίκαιρο. Και δυστυχώς έπρεπε να φθάσουμε σε μια τεράστια κρίση μέχρι πλήρους χρεωκοπίας για να έλθει η Αριστερά στα πρόθυρα  της Κυβέρνησης. Βέβαια είθε και ας είναι και έτσι!
    Επειδή δε όλα εκείνα τα τρομερά γεγονότα του τριημέρου, είναι αφενός λίγο ή πολύ γνωστά και αφετέρου αυτές τις μέρες θα υπάρξουν αρκετά ανάλογα αφιερώματα από τα Μ.Μ.Ε. ηλεκτρονικά και έντυπα, εμείς καταθέτουμε στεφάνους τιμής και δόξας με έναν διαφορετικό τρόπο. Ήδη χθές δημοσιεύσαμε μια σπουδαία ταινία για το φασισμό και σήμερα συνεχίζουμε με δυό σπουδαίες αναρτήσεις. Αυριο 17 Νοέβρη θα επιδιώξουμε να σας παρουσιάσουμε με βιντεάκι τα σχετικά που θα λάβουν χώρα στη σημερινή εκδήλωση (7.30μμ Φερρών 3 Πλατεία Βικτωρίας) της Λέσχης "ΔΡΟΜΟΙ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΜΟΥ"που θά έχει θέμα: Από ποιους δρόμους φτάσαμε στο Πολυτεχνείο.   Βασικοί ομιλητές θα είναι:
  •        Ο δημοσιογράφος Νίκος Κιάος, φυλακισμένος στα χρόνια της χούντας, για την πολιτική ενημέρωση και πληροφόρηση
  • Ο εκδότης και συγγραφέας Λουκάς Αξελός (εκδόσεις Στοχαστής) για το βιβλίο και την εκδοτική δραστηριότητα
  • Ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης, στέλεχος στο “Ελεύθερο Θέατρο”, για το θέατρο και τον κινηματογράφο και
  • Ο Στέλιος Ελληνιάδης για την ελληνική και ξένη μουσική
Την δε Τρίτη θα αναρτηθούν στιγμιότυπα από την φετεινή πορεία και ότι άλλο ...επαναστατικό ήθελε προκύψει....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου