theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕΚΤΑΡΙΣΜΟΣ: 2ο ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΌ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

      Ασφαλώς και το φαινόμενο του σεκταρισμού (η πεποίθηση ότι μόνο εσύ εκφράζεις την αλήθεια και το δίκαιο και είσαι ο μοναδικός φορέας της...επανάστασης) υπάρχει σε όλα τα κόμματα κι αν θέλετε λίγο ή πολύ, σε όλους τους ανθρώπους με διάφορες εκφάνσεις του ΕΓΩ.  Αλλά και παραπέρα, σε πολλούς άλλους σχηματισμούς και συλλογικότητες, κοινωνικούς, θρησκευτικούς ή και εθνικούς, σέκτες, αιρέσεις και κράτη, κυριαρχεί το ίδιο φαινόμενο της αποκλειστικής αλήθειας, ορμώμενο από τη βαθιά πίστη σε διάφορα δόγματα. Οπότε από καθήκον υλοποιούνται με απλούς προσηλυτισμούς μέχρι και επεκτατικούς, ιερούς πολέμους.
      Και για να επανέλθουμε στο σεκταρισμό των κομμάτων, η διαφορά έγκειται στον τρόπο επιβολής στους άλλους. Το ΚΚΕ το έκανε με άγαρμπο τρόπο και πολλάκις χρησιμοποιούσε ...εξαναγκασμό. Εμείς τότε, οι αναθεωρητές όπως μας αποκαλούσαν, χρησιμοποιούσαμε κατά κόρον,το επιχείρημα "ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα" και δώστου κόντρα στην κόντρα(1)
 Δεν είμαι σίγουρος εάν ήταν στη ίδια επέτειο του Πολυτεχνείου που συνέβηκε το πρώτο περιστατικό που παλιότερα έχω περιγράψει (κλικ ΕΔΩ), πάντως πάλι ήμουν με τον ίδιο το φίλο μου τον Παναγιώτη. Μάλιστα ήταν την επόμενη  χρονιά που είχαν γίνει τεράστιες ζημιές στο Πολυτεχνείο από τους διάφορους μπαχαλάκηδες, που παρέμειναν και δεν ακολούθησαν την πορεία.  Έτσι η ΚΝΕ ανέλαβε την περιφρούρηση και τη διαφύλαξη του χώρου από ..επαναστατικό καθήκον.

 Ήδη η πορεία είχε ξεκινήσει και εκεί που περιφερόμαστε στο προαύλιο ακούμε φωνές που έρχονταν από τη πλαϊνή πόρτα της σχολής προς την Τοσίτσα. Τρέχουμε και εμείς εκεί και μέσα στη φασαρία και την οχλοβοή αντικρίζουμε καμιά τριανταριά νέους (2) να τραντάζουν την πόρτα, σπρώχνοντας απέξω που σε λίγο θα σωριαζόταν. Αρκετοί από μέσα, εξυπακούεται κνίτες, κρατούσαν αντίδραση στους έξω. Παρά ταύτα η άμυνα ήταν μια άνιση προσπάθεια. Ο κίνδυνος να πέσει η εξώπορτα ήταν μεγάλος. Και ξαφνικά εμφανίζονται καμιά εικοσαριά σύντροφοι,    λίγο μεγαλούτσικοι από φοιτητές και μπρατσάτοι, που κρατούσαν εκείνα τα γνωστά μικρά λοστάρια με κομματικές σημαίες. Τους θυμάμαι σαν τώρα  γιατί μου έκαναν μεγάλη εντύπωση, μια και τους έβλεπα πρώτη φορά.. Από που ήρθαν δεν κατάλαβα τίποτα, μόνο που τους είδα να βαδίζουν γοργά και στοιχισμένοι προς την πόρτα. Όλοι επί τω έργω και με το πάθος  να έχει γίνει λύσσα τσάκα τσάκα λιανίσανε τα χέρια των απέξω..αντιπάλων, που αυτοί σε λίγο εξαφανίστηκαν. (3)

(1) Κοιτάτε τι υποστηρίζουν τώρα που το νερό κοχλάζει και το καπάκι από τη μια στιγμή στην άλλα πρόκειται να τιναχτεί. Πρώτη φορά η Αριστερά είναι προ των πυλών της κυβέρνησης και αυτοί εκεί σταθεροί στην καταγγελία τους για  ......εξυπηρέτηση του συστήματος. 

(2)Πρέπει να ήταν μια από τις πρώτες κοινές δράσεις των περιβόητων ΚΝΑΤ, που στα επόμενα χρόνια είχαν τη γνωστή παρουσίαση ..περιφρούρησης.
(3) Οι απέξω ήταν της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, μάλιστα γνώρισα δυο τρεις που έρχονταν στη δουλειά και πουλούσαν την "ΚΟΝΤΡΑ"  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου