theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Η ΦΙΓΑΛΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ ΑΚΑΘΕΥΤΗ

    Μετά πολλών αχ και βαχ, χωλαίνοντας με τη γλώσσα έξω οι περισσότεροι, αλλά με ελπίδες και προσμονές άλλοι αμυδρές και άλλοι μεγάλες, οσονούπω μπαίνουμε στον καινούργιο χρόνο, 2015. Το σημαίνον στον Δήμο μας είναι   πλέον ότι τα σκήπτρα τα κρατά επαξίως η Φιγαλία, η Επτάλοφος Ζούρτσα, η οποία επελαύνει σημαιοφόρος.
  Η πρώτη εφόρμησις έλαβε χώραν με την θριαμβευτικήν εκλογήν ως δήμαρχου του τ. Στρατηγού Νικολάου Φάμελου, όστις διαβεβαίωσε άπαντας υμάς και ημάς ότι θα είναι δήμαρχος πασών των Ζαχαραίων, Φιγαλιαίων και λοιπών δημοτών του δήμου μας. Όπως αντιλαμβάνεσθε επιδιώκουμε, όταν αναφερόμαστε σε θέματα άτινα άπτονται και αγγίζουν τον Στρατηγόν, όπως κάμνομεν χρήση της καθαρευούσης, την των ευγενών και υψηλών νοημάτων γλώσσαν αν και τυγχάνει ολίγον τι δύσκολον. Και τούτο προς τιμήν του Στρατηγου, όστις τυγχάνει μέγα κεφάλαιον ουχί μόνον της Ζουρτσός και της πλειοψηφούσης παρατάξεως, αλλά και όλων των απανταχού δημοτών. Ένεκα αυτών επιζητούμεν την προσήκουσαν επιείκειάν σας. 
  Η ανάδειξις του Στρατηγού εις το ύπατον αξίωμα επέσυρε μετ΄ αυτού και την εκλογήν του πρώτου επιλαχόντος δημοτικού συμβούλου εις την εκλογικήν περιφέρειαν της Φιγαλίας όστις είναι ο εκ Πετραλώνων  Δημήτριος Βηλαράς! (1) και (2). Σημειωτέον ο κ. Βηλαράς είναι απόστρατος της ηρωικής και ενδόξου Αστυνομίας, φρουρού της εννόμου τάξεως και ασφαλείας, και δη εκ της αλήστου μνήμης χουντός ορμώμενος.  Αύτη όμως η ανέλιξις προκάλεσεν αρκετήν πικρίαν εις την της παρατάξεως ζαχαραίικην πλευράν, ήτις είναι πολυαριθμοτέρα δια ευνοήτους λόγους. Υπόψιν ο α΄επιλαχών εις την εκλογικήν περιφέρειαν της Ζαχάρως είναι ο κ. Νίκος Χαραλαμπόπουλος, τελευταίος και ..κάθιδρος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρέπει δε να είναι ο 4ος μετά τας πολλάς προηγουμένας καρατομήσεις (Αβραμόπουλος, Σχίζας, Παπακυριακόπουλος).


Λέπρεον
   Προσέτι επήλθε και ετέρα μεγάλη ...αναπροσαρμογή εις την του δήμου ..αυλήν. Αύτη δε ήθελεν επιφέρει μέγιστην βουήν, καθότι σχετίζεται με τα ένδον και έρχεται μακρόθεν, ως οι Λεπρεάτες εις Πύλον του Νέστορος. Ο ανήρ εισέλθε κραταιός σαν τον Δία και ελπιδοφόρος.... 
Συντόμως θα επανέλθομεν οσονούπω .........

(1) Πλέον εις την  πλειοψηφούσαν παράταξιν   η "ιθύνουσα στήλη" απαρτίζεται εξ ικανοτάτων στελεχών, προερχομένων εκ των ενδόξων  Σωμάτων Ασφαλείας (προσοχή όχι ταγμάτων...)
(2) Κατ' αρχάς ο νούς μου επήγεν εις τον γνωστόν και ακάματον σκαπανέα, ουχί του τάγματος αλλά του πνεύματος, φιλόλογον Δημήτρη  Γρ. Βηλαρά. Δια μία μικράν γεύσην περί αυτού κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ).

*** Ενθέτω δε και τον Θοδωρή τον Λώλο, επειδή είναι φίλος μου, Ζουρτσάνος και συνονόματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου