theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ευρωπαϊκή ασπίδα ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ Π.Δ. ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

Καρέτα-καρέτα
Η Ε.Ε ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ
      Επί δύο χρόνια και βάλε το φωνάζουμε με ότι δύναμη διαθέτουμε. Το Π.Δ. θα  ισχύσει όπως πραγματικά πρέπει για την προστασία του περιβάλλοντος με τα σπάνια είδη που είναι προς εξαφάνιση (Καρέτα-Καρέτα, Αμμοθίνες και παραλιακά πευκοδάση) μόνο και μόνο επειδή το απαιτεί και το εγγυάται η Ε.Ε. κόντρα στα οικοδομικά συμφέροντα που η κυβέρνηση με διάφορα κόλπα προσπαθεί να ικανοποιήσει. 
    Κι από κοντά   και οι δικοί μας, δημοτικοί παράγοντες και λοιποί παρατρεχάμενοι.  Εδώ συνυπάρχει το εξής παράλογο και τραγελαφικό. Όλοι τους  υποστηρίζουν ότι μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά από την πίσω μεριά αντιπαλεύνται λυσσαλέα γενικά το Π.Δ. ότι είναι αυστηρό και αντιαναπτυξιακό. Άλλοι   απ΄ αυτούς λαϊκίζουν, κραδαίνοντας τον ψευτοπατριωτισμό τους (ομιλούν για ταφόπλακα), άλλοι μέσα στην αφέλεια ή την άγνοια τους ακολουθούν κατά πόδας και άλλοι κοροϊδεύουν ασύστολα κρύβοντας τα ύποπτα σχέδια και οικοδομικά συμφέροντά τους (αυτοί το καταγγέλλουν ως ψευδεπίγραφο μεν αυστηρό δε). Να δούμε πότε θα το πάρουν απόφαση ΟΛΟΙ ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. 
   Τελικά ευτυχώς που υπάρχουν και οι χελώνες, και Έχει ευαισθητοποιηθεί τόσο πολύ η Ε.Ε. διαφορετικά ολόκληρη η παράκτια ζώνη-φιλέτο θα είχε πέσει στα γαμψά νύχια των μικρών ή μεγάλων ..επιχειρηματιών, που τόσο πασχίζουν για το καλό του τόπου. Τρομάρα τους!!! 
  Πάντως χθες τα περισσότερα μέσα, ηλεκτρονικά και έντυπα,  πήραν φωτιά. Καλά του Πύργου ...είχαν άδεια! Για πιο λόγο διαβάστε τη δημοσίευση της "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ"
    
 
Και δυο τελευταίες επισημάνσεις ερωτήματα:
  • Η "Αντίσταση  Πολιτών Δυτικής Ελλάδος" (κλικ ΕΔΩ) συμφωνεί με τις επιταγές της Ε.Ε. εννοείται στο συγκεκριμένο θέμα; Ναι ή όχι;
  • Οι δήμος Ζαχάρως αλλά και οι άλλοι δήμοι της Ηλείας τελικά θέλουν την προστασία του περιβάλλοντος στην παραλιακή ζώνη με ήπια μορφή ανάπτυξης εκμεταλλευόμενη την καρέτα καρέτα ως ασπίδα και ως μάνα του ουρανού και όχι κατάρα, όπως μέχρι τώρα τη θεωρούν; Ή επιθυμούν την οικοδομική άλωσή της, ξενοδοχεία, βίλες, κέντρα ψυχαγωγίας-σκυλάδικα κτ.λ Έτσι βλέπουν την ανάπτυξη; Αλίμονο!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου